Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 3:49 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Prezenty są piękne :)
Jestem pewna że Stokrotka będzie w nowym domu korzystała z nich namiętnie :)

Naline - wymeczyliście ja do cna :)
Ale już dawno to odespała :)
Wczoraj stwierdziła że ona lubi jednak bawić się z innymi kotami (bo wcześniej to taka bardziej samozabawowa była - choć zdarzały się wyjątki) i gania towarzystwo aż miło ;)
Troszkę nam je rozrusza :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto lip 20, 2010 17:54 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Oj takie Maleństwo na pewno rozrusza stadko, zresztą Okruszka już rozruszała - widziałam.

KociTŻ (tudzież KociaTŻetka) dla Stokroci pewnie by się przydała i w domku (jak już w nim zawita), aby mogła dalej ganiać inne koty bądź z nimi ;)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lip 20, 2010 18:16 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline pisze:Oj takie Maleństwo na pewno rozrusza stadko, zresztą Okruszka już rozruszała - widziałam.

Okruszka tak - ale resztę traktowała przyjaźnie bardzo, jednak w kategoriach istot mało przydatnych do zabawy i szaleństw.
Ale zmieniła zdanie :)
I aż nam się dom trzęsie :)

KociTŻ (tudzież KociaTŻetka) dla Stokroci pewnie by się przydała i w domku (jak już w nim zawita), aby mogła dalej ganiać inne koty bądź z nimi ;)

Oj - będzie wręcz niezbędny dla jej pełni szczęścia :)
Dla Waszej wygody i spokoju umysłu sugerowałabym koleżankę tudzież już wykastrowanego kocurka, inaczej będziecie mieli jazdę w czasie dorastania Stokrotki - bo albo zdecydujecie się na wcześniejszą kastrację albo będziecie ryzykowali nieszczęście w postaci jej niespodziewanego zajścia w ciążę.

Miałam raz taką sytuację (jednocześnie płodne podrostki obu płci) i NIGDY WIECEJ! :)

Obrazek

Jej zdjęcia można robić głównie gdy śpi, bo inaczej szaleje jak torpeda :)

Blue

Post » Wto lip 20, 2010 19:12 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Będziemy starali się w miarę rozsądnie do tego podjeść, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak opisałaś:
Blue pisze:Miałam raz taką sytuację (jednocześnie płodne podrostki obu płci) i NIGDY WIECEJ!

Szalejące i buzujące hormony u dwóch kociaków na raz - to może być za dużo :) szczególnie dla nas ;)

A zdjęcia piękne.
TŻ mówi, że fotografowanie Stokrotki w ruchu to będzie dla niego wyzwanie fotograficzne :D Ale zapowiada, że opanuje, bo będzie miał na kim ćwiczyć ujęcia :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Wto lip 20, 2010 20:39 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Myślę, że wyrażę nie tylko swoje zdanie, kiedy napiszę że będzie nam miło od czasu do czasu zobaczyć jak się miewa Stokrocia w nowym domu. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lip 20, 2010 20:44 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

MariaD pisze:Myślę, że wyrażę nie tylko swoje zdanie, kiedy napiszę że będzie nam miło od czasu do czasu zobaczyć jak się miewa Stokrocia w nowym domu. :)

Święte słowa. :P
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lip 20, 2010 21:10 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Że tak powiem kolokwialnie "Macie to jak w banku " ;-)

Zdjęciami Stokrotki na "swoim" na pewno się podzielimy. Ciekawa jestem czy się jej u nas spodoba, czy też stwierdzi: "te komnaty są za małe dla mnie Stokrotki :)"
ObrazekObrazek

naline

Post » Śro lip 21, 2010 5:10 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

No - to oczywiste że ja sobie nie wyobrażam inaczej niż 3 zdjęcia dziennie przez najbliższe 15 lat, a potem może być ich troszkę mniej ;)

Żartuję oczywiście - ale nam również będzie bardzo miło śledzić jej los z daleka. choć od czasu do czasu :)
Strasznie kochana z niej kocina, ujmująca jak rzadko.
Takie połączenie wulkanu energii z delikatnościa puchu i urokiem kociaka :).
A podzespół mruczący to chyba pożyczyła od Malutkiej, bo jak leży i mruczy to się łóżko trzęsie :)

Naline - jestem pewna że jej się u Was spodoba :)

Blue

Post » Czw lip 22, 2010 7:46 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Stokrotka to od Malutkiej się chyba uczy - w końcu przyszywana mamka :)
Czyli mam się przygotować na nocną kołysankę w postaci jednego wielkiego mruczenia?
Zdjęcia na pewno będę umieszczać, jeśli Stokrotka będzie chciała pozować nieruchomo, co na chwilę obecną może być trudne :D
Ja już zaczynam dni odliczać ;)
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob lip 24, 2010 6:24 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Stokrotka zawojowała wszystkie nasze koty, Malutka ją kocha (a dotychczas kochała jedynie siebie i mojego TZ-a :twisted: ), pozostałe koty ją wylizują, myją, mają do niej świętą cierpliwość :)

A wczoraj.... Stokrotka upolowała wielką muchę :mrgreen:
I ją zjadła...
Buzi? :mrgreen:

Mruczy niesamowicie, gada jak najęta :)
To będzie mój pierwszy tymczas którego... ciężko będzie mi oddać.
Zawsze jak się nastawiłam że to tymczas - to na mur. Żadnych wątpliwości i większych emocji.
Tu watpliwości też nie mam (naline nie martw się :)) - ale ciężko będzie :)

A - Stokrotka w tym strasznym upale... ma coraz dłuższą sierść!
Puchacz jest z niej coraz większy :)

Blue

Post » Sob lip 24, 2010 7:20 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Nie dziwię się, że ciężko będzie się rozstać, ale to nie musicie się martwić, możesz odwiedzić Stokrotkę jak już będzie u nas. Na pewno mała się ucieszy i Wy również :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie lip 25, 2010 8:33 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Blue pisze:Prawda że śliczna? :)

Prawda. :)

Urokliwa łobuziara. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie lip 25, 2010 9:10 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Wielkie dzięki za zdjęcia :) Stokrotka znowu urosła widać na zdjęciach. Ile już waży? 1,15 KG
:)?
Nie musisz mówić, że piękna :D Coś o tym wiemy, w końcu tym nas ujęła. Już niewiele ponad tydzień został :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie lip 25, 2010 9:24 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline pisze:1,15 KG
:)?

Skąd wiesz?????
Co Ty, jubiler jesteś??? ;)
Tyle wczoraj ważyła 8O

Blue

[poprzednia][następna]