GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 16, 2010 11:50 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Ufff, kamień z serca.

I nadal nieustające :ok:
po_prostu_kaska

Post » Pt lip 16, 2010 23:04 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Nie martw się Herbatniczku.
To po prostu musi sie udać. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob lip 17, 2010 20:22 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatniczku, mam nadzieję, że masz jakiś suchy kącik? U ciebie też pewnie dziś pada...

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie lip 18, 2010 20:51 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Co u Herbatniczka słodziaka?
Cały czas :ok: :ok: :ok: za dobry herbatnikowy domek!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pon lip 19, 2010 8:07 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Dzisiaj będzie trochę żalenia się.
1. Musiałam sprzątnąć surowe śledzie, które ktoś przyniósł w piątek. Przeleżały dobę w upały, zalane wodą!! i potem trzeba było je usunąć. Tj. wylać wodę, a resztę w siatce zatachać do kosza. To był koszmar. Współczuję patologom. Ja miałam odruchy...
2. Spod rury wyciągnęłam także kilka puszek, puste butelki, papiery, koc i torbę plastikową po powyższych śledziach. Żeby potem ktoś nie mówił, że tam gdzie koty, to jest brudno. Bo od tego krok do pomysłu o "wyczyszczeniu" terenu.
3. Karmię, bo lubię, ale czy muszę sprzątać po lumpach, lujach i innych karmicielach - i to takie śmierdzące rzeczy????
Najlepiej teren bym ogrodziła i napisała: Ostoja kotów wolno żyjących. Płoszenie, śmiecenie, karmienie byle czym surowo wzbronione pod karą administracyjną.
Ale takiej kary nie ma, a być powinna. I takie tablice z paragrafami i podpisami urzędników miejskich.
A to się wyżaliłam.

Herbatnik powinien zostać zabrany do weta. Nie podobają mi się jego oczy i ciężki oddech. Ale czy mi na to pozwoli???Choć jest przymilny i słodki, kontenerka nie lubi.

Dzisiaj pod rurą odkryłam nową dyscyplinę sportu - rzut sercem do kota. Potrzebny: zawodnik rzucający + serca kurze (od 0,5 do 1 kg) + koty średnio oswojone + ładny kawałek trawnika. Zabawa murowana i spóźnienie do pracy również :D

Pozdrawiam cioteczki w imieniu własnym i Herbatniczka.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon lip 19, 2010 13:18 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

:kotek: Bo te kocury spod rury to są takie niekulturalne. To je odganiam. Niech jedzą trochę dalej. A dziś jadłem śniadanie z Gwiazdeczką-Koteczką. Delikatesik niby taki. Miała własną miskę, ale wciąż zaglądała do mojej. I co się okazało? Ze swoich serc wyjadła te wszystkie połówki z tłuszczykiem, a resztę zostawiła. I jeszcze do mojej miski chciała się dorwać.

Pozdrawiam wszystkie cioteczki, co to się o mnie martwią i myślą o mnie i w deszcz, i w upały :1luvu:
:kotek:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon lip 19, 2010 22:19 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatniku dzielny, trzymaj się! Może Twój domek jest tuż tuż :ok: :ok: :ok:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto lip 20, 2010 7:51 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Dzisiaj pod rurą sielanka. Na drodze oprócz Ogonka czekała na mnie Gwiazdeczka, po chwili dołączył Przystojniak. W takiej asyście dotarłam do misek, gdzie rezydował Herbatnik. Całe towarzystwo jadło dość zgodnie, Ogonek nawet wyjadał Herbatnikowi co lepsze kąski z miski. Jak to jest z tymi kotami? Nawt Białas większy zbliżył się na odległość mniejszą niż metr. Ale Białas mniejszy i bielszy zachowuje dystans.

Herbatnik ma baaaardzo brzydkie oczy. Zaropiałe, nie mogę ich domyć. No i trochę charczy. Jutro, jeśli odzyskam kontenerek, będę starała zawieźć go do weta. Biedny, chory Herbatniczek :(

Fanszeta

Post » Wto lip 20, 2010 7:57 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Oj Herbatniczku co z tym twoim zdrówkiem :-( Oby domek go zaraz zabrał, biedaczek potrzebuje porządnie się wykurować.
Herbatniczku - bądź grzeczny i daj się zabrać do weterynarza

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto lip 20, 2010 8:26 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Ewung, jasne, że tak byłoby najlepiej. Ale domek go nie zabierze, bo jeszcze nie ma dokąd. Wydanie kupionego mieszkania nastąpi dopiero w sierpniu. A ja wyjeżdżam w końcu przyszłego tygodnia. :(

Fanszeta

Post » Wto lip 20, 2010 12:05 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Fanszeta, a czy domek, skoro jest na Herbatnika zdecydowany, to czy nie mógłby go odwiedzać pod Twoją nieobecność? Dokarmić, pomiziać, umyć biedne oczka?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto lip 20, 2010 13:08 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Też o tym myślałam. Ale musiałby być taki czas na zapoznanie się, a w tej chwili domek mieszka (o ile dobrze zrozumiałam) poza Gdańskiem, opiekując się dużym psem rodziców. Głowa mi pęka od rozmaitych pomysłów! Jest też pani mieszkająca obok, ona by mogła dokarmiać, ale najbardziej martwią mnie oczy!!!!

Fanszeta

Post » Wto lip 20, 2010 18:01 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

usunięto aukcję Herbatnika z Allegro :-( Że zawiera niedozwolone zapisy sugerujące zawarcie transakcji poza Allegro. Jasne że zawiera - że zastrzegamy sobie wybór domki i prosimy o kontakt. We wszystkich tego typu aukcjach tak jest. Nie wiem komu przeszkadzał Herbatniczek że go zgłosił do usunięcia :-(

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto lip 20, 2010 18:07 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

przyjaciele ludzie. przecież to sa zapisy które zawsze spotykam na ogłoszeniach o kotach na allegro.
Głupota granic nie zna.
Napisz, że koszt wysyłki 25 zł - to pewnie nie będzie rpzeszkadzac - aukcje zawrzesz na allegro :evil:

OBY NIE BYŁO POTRZEBA OGŁOSZEŃ !!! OBY DOM BYŁ NA 100 %!!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lip 20, 2010 23:02 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Z całego serca życzę Herbatnikowi aby miał już swój domek...
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]