kabanosy dla psa ...i kota?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 15, 2010 16:54 kabanosy dla psa ...i kota?

zamówiłam przez net kabanosiki dla kota i dostałam ale dla psa.. sprawdzalam skład i jest niemal identyczny z tym kocim ale jakos mam opory żeby je podawać.. co o tym myślicie? nadają się psie kabanosy dla kota?
Chi&Chee

Chi&Chee

Od: Pon sie 10, 2009 8:19

Post » Pon lip 19, 2010 15:53 Re: kabanosy dla psa ...i kota?

nie chodzi o to czy przeżyją tylko o to co dla nich mnie lub bardziej wskazane..
ludzie na psich kabanosach też dadzą radę..
Chi&Chee

Chi&Chee

Post » Pon lip 19, 2010 17:33 Re: kabanosy dla psa ...i kota?

a jakie są różnice w składzie?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Pon lip 19, 2010 21:40 Re: kabanosy dla psa ...i kota?

mam wrażenie że żadne.. mięsko wołowe (żadnej zabronionej wieprzowiny), kuraczak, produkty uboczne roślinne i zwierzęce.. wilgotność dwadzieścia pare procent.. nie widzę specjalnie różnicy miedzy tymi dla psa i kocimi.. dlatego zastanawiałam się czy w ogóle ma to jakies znaczenie .. "na chłopski rozum" wydaje się, że nie....ale jednak kabanosy psie to psie a kocie to kocie ;-) inna sprawa ze moje kotki dostają kabanosiki raz na pół roku ale i tak chce się dawac to co najlepsze.. nawet jesli to okazjonalne łakocie..
Chi&Chee

Chi&Chee

Post » Pon lip 19, 2010 22:02 Re: kabanosy dla psa ...i kota?

Może zjeść. One sa tylko mniej "przysmaczone" niż dla kota :)
Tylko z umiarem :wink:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon lip 19, 2010 22:03 Re: kabanosy dla psa ...i kota?

a zawartości witamin/mikroelementów? - choć to i tak 'przekąska' więc nawet to nie ma tutaj wielkiej roli (zwłaszcza jeśli piszesz, że podajesz rzadko)
jeśli nie ma dużych różnic to możesz bez problemu podać, mięso to mięso, akurat w takim przypadku przymiotnik kocie/psie jest jedynie dla właściciela - element reklamy (dzięki temu pewnie część właścicieli mając kota i psa kupi kabanosy dla kota i dla psa ;) )

jeśli chcesz dawać co najlepsze to postaraj się ograniczyć to, gdzie występują produkty uboczne roślinne (ogólnie roślin powinno być niewiele, najlepiej całkowity brak zbóż) ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Wto lip 20, 2010 13:04 Re: kabanosy dla psa ...i kota?

wielkie dzięki za zrozumienie problemu ;-) i wyjaśnienia - już nie mam zadnych wątpliwości, a na urodzinki i święta dostaną kabanosy..dla psa ;-)
Chi&Chee

Chi&Chee