DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 18, 2010 17:32 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Mały Cudak już u nas :) Nazwałam go Irysek. Jest piękny i odważny, kilka minut temu nasyczał na... Tadźkę :ryk:
A teraz zaprzyjaźniają się z Wujkiem Ropuszkiem.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lip 18, 2010 17:35 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

IRYSEK! :P Iris miała być Irysem, jak myślałam, że to kocurek :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lip 18, 2010 18:09 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Wielbłądzio pisze:Mały Cudak już u nas :) Nazwałam go Irysek. Jest piękny i odważny, kilka minut temu nasyczał na... Tadźkę :ryk:
A teraz zaprzyjaźniają się z Wujkiem Ropuszkiem.

Chyba jutro na inspekcję przyjadę :mrgreen: :roll: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lip 18, 2010 19:16 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

No wreszcie chłopak ma imię :mrgreen: Ja na szybko wrzucając ogłoszenia wymyśliłam tylko Pusiaczek, bo każdy kot u tej Pani ma imię Pusia :roll: A jak chłpczyk to Pusiaczek.

Kociszcza są przepiękne :1luvu: :1luvu: :1luvu: I na zdjęciach i na żywo. Dzisiaj zakochałam się w Maciusiu :1luvu: I widziałam całą Dziczyznę :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lip 18, 2010 21:13 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Dziękuję za wyjaśnienia :) Dunia - Wirtualny Kot :) Teraz już wiem, skąd trudności w odrobaczeniu Jej, o których wspomniałaś wcześniej. Czy na zdjęciach z czereśniami jest to właśnie Duńka? Jest pięękna :1luvu: I pięknie komponuje się z owocami :love: A ta łapka... :love: :1luvu: :love: :1luvu: :love:

Śliczne koty :love:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie lip 18, 2010 22:02 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Ne, ne, ne, na zdjęciach z czereśniami jest mój najmłodszy synek Piopluś. To on jest właścicielem tych unikalnych białych paluszków 8) . Niestety, w życiu nie można mieć wszystkiego, toteż 'w zamian' za piękne paluszki Bozia nie dała Plusiowi ani krzty rozumu :roll:

Młody jest rozczulający :1luvu:
Właśnie miaukoli i usiłuje wydostać się z klatki, coś czuję, że chyba będę dziś spała przy nim w korytarzu na podłodze :roll: Do sypialni małego zabrać nie mogę, bo moja chuda czarna terrorystka emocjonalna z zazdrości natychmiast przestałaby jeść :twisted:
Ponieważ nie miałam w domu ani żadnej karmy dla kittenów, ani drewnianego żwirku, zmuszona byłam wybrać się do Leclerca - w tych popołudniowo-wieczornych strugach i kałużach deszczu, a jakże. Niestety, sklep zoo był już zamknięty, toteż na samie wzięłam dla dzieciny awaryjnie suchą Purinę Perfect Fit i serek wiejski pełnotłusty (ja jadam tylko light, więc normalnego też w domu nie miałam). Żwirek w granulkach też na szczęście był.
Oba wiktuały zostały przyjęte nader entuzjastycznie, Młody objadł się jak bąk :D Niedługo potem wzorowo skorzystał z kuwety (poszedł na całość, pozwolił sobie od razu na kupę :mrgreen: ). Co prawda najpierw przez jakiś czas szalał w tych granulkach niczym dzieci w 'basenach' z kolorowymi plastikowymi kulkami i zaczynałam już nabierać wątpliwości, czy aby na pewno będzie umiał zrobić z kuwety właściwy użytek - ale w końcu zdecydował właściwie :wink: Hurra.
Pobawił się jeszcze myszką i gumową miękką piłeczką, wyszedł na dłuższą chwilę na spacer zapoznawczy do Dużych Groźnych Kotów, posiedział mi na rękach... A teraz chyba właśnie zasnął, a w każdym razie: rozciągnął się jak długi i leży spokojnie.
Dranie przyjęły małego dosyć obojętnie. Pluszak trochę poprychał :twisted: , Tadźka pomachała złowieszczo opancerzonymi łapami :twisted: , Wujek Ropuszek czule obwąchał chłopczynę i zachęcał go do wspólnej zabawy :1luvu: ... Ale generalnie bez większych emocji.
Niestety, ze względu na Tadzinę Młody na czas mojej nieobecności w domu będzie musiał siedzieć zamknięty w klatce. Boję się, że bury kolczasty ścierwojad mógłby zrobić mu krzywdę :roll: :twisted:

Padam na paszczę. A rano znów do roboty :crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie lip 18, 2010 22:18 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Wielbłądzio pisze:Ponieważ nie miałam w domu ani żadnej karmy dla kittenów, ani drewnianego żwirku, zmuszona byłam wybrać się do Leclerca - w tych popołudniowo-wieczornych strugach i kałużach deszczu, a jakże. Niestety, sklep zoo był już zamknięty, toteż na samie wzięłam dla dzieciny awaryjnie suchą Purinę Perfect Fit i serek wiejski pełnotłusty (ja jadam tylko light, więc normalnego też w domu nie miałam). Żwirek w granulkach też na szczęście był.

No cóż... Proponowałam podwózkę, ale sotkałam się z odmową. I to niejednokrotną, więc na moje wyrzuty sumienia nie licz :mrgreen:
A zlewa była przepiękna :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lip 18, 2010 22:20 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Jestem kretynką, nie da się ukryć. Chciałam przed wyjściem dosuszyć umyte włosy :ryk:

A ja umiem ślicznie mruczeć. I miauczę też słodko.
Wasz Irysek

Wielbłądzio

Post » Nie lip 18, 2010 22:46 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko ;) s. 69.

Wielbłądzio pisze:Nikt nie ogląda moich dzieci :roll: :twisted: ?

Mam jeszcze jedną nowinę. Jutro wprowadza się do nas Gość. Gość jest mały, śliczny i ma czarny żagielek na nosku :1luvu: Będzie do wzięcia i kochania od zaraz.
Obrazek
Śliczny, prawda?
Chce ktoś :twisted: ?

Śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ale nie chcę, mam takie dwa na wydaniu :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lip 19, 2010 7:37 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Wielbłądku, sorki, obejrzę Twoje dzieciaczki, ale na razie złośliwość rzeczy martwych się sprzysięgła. :mrgreen:
Ucałuj Pioplusia i Businkę! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lip 19, 2010 9:12 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Obrazek

Ależ bym zjadła taką czeresienkę ;)

Foty boskie, Paweł zaszalał z aparatem że hej :D

Gościa masz Kasiu cudnego, za szybkie znalezienie wspaniałego domku se potrzymam :ok:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon lip 19, 2010 12:35 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Tak tak tak, ja MUSZĘ oddać go możliwie jak najszybciej, zanim... :oops: :oops: :oops:

Malutek przespał noc bardzo grzecznie, rano zjadł trochę mokrego... I nie wiem, co dalej, zobaczę po powrocie do domu, mam nadzieję, że wszystko OK.

Aha. Krówsko usiłowało przez pręty klatki okraść Iryska ze śniadania :twisted:
Pasztecik czy smalec :twisted: - oto jest pytanie :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pon lip 19, 2010 13:02 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Pasztecik, zdecydowanie pasztecik :mrgreen:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon lip 19, 2010 14:38 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Monika pisze:Pasztecik, zdecydowanie pasztecik :mrgreen:

Zdrowszy (chyba) niż smalec :)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon lip 19, 2010 14:43 Re: Co Dranie to Dranie. PIĘKNE DRAŃSKIE FOTKI by Bubor s. 71.

Alyaa pisze:
Monika pisze:Pasztecik, zdecydowanie pasztecik :mrgreen:

Zdrowszy (chyba) niż smalec :)

Sama i tak nie będę jadła (jakby ktoś jeszcze nie wiedział - wege od lat prawie czernastu), więc mi to rybka :mrgreen:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]