DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 22, 2009 17:36

Dropsiara pisze:A moja Dusia to drobniusia , Dandi to kawał kocura :D . Zresztą Dusia nie ma czasu jeść ona tylko biega i załatwia tysiąc spraw np: pograć czymkolwiek, poszperać w łazience, posiedzieć w kwiatkach, pochodzić po meblach itd je przelotem między jednym a drugim zajęciem :D

prawdziwa kobitka :lol:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Nie maja 24, 2009 10:15

zapraszam na aukcje ktora dla nas zrobila magoska_

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93715
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Wto paź 06, 2009 23:31 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

mam nowe zdjecia z domu Diuny i Dakoty

wszystko jest dobrze
maja super dom i super opieke

bardzo sie ciesze :)

natur11

Post » Śro paź 07, 2009 5:45 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

U nas też wszystko OK. Dusia po sterylizacji czuje się już dobrze. Wszystko o dzieciach Diuny tutaj
viewtopic.php?f=1&t=87180&start=30
Pisałam Jolu do Ciebie już dawno ale nie wiem czy doszło :?:

Dropsiara

Od: Czw gru 25, 2008 10:40

Post » Śro paź 07, 2009 9:28 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Dropsiara pisze:U nas też wszystko OK. Dusia po sterylizacji czuje się już dobrze. Wszystko o dzieciach Diuny tutaj
viewtopic.php?f=1&t=87180&start=30
Pisałam Jolu do Ciebie już dawno ale nie wiem czy doszło :?:

ja nie znam tego watku :?
zaraz zabieram sie za lekture

dzieki

natur11

Post » Śro paź 14, 2009 21:41 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

pozdrowienia z nowego domku przesyła .. Diuna :kitty:

Obrazek

Obrazek

z koleżanką Dakotą

Obrazek

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Śro paź 14, 2009 22:26 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

dzieki peate :)

jak widac Diuna przybrala troszke cialka

wraz z Dakota maja super domek, z ktorym jestem w stalym kontakcie
i ktory przy okazji serdecznie pozdrawiam ;)

latem mialy balkon do dyspozycji, Zbyszek zabezpieczyl go wg wskazowek Dropsiary, ktorej dziekuje za pomoc

Diuna jest kotka Zbyszka
a Dakota wybrala sobie jego mame
podzial byl bezkrwawy, kazda ma swoje wlasne kolana do drzemki

natur11

Post » Czw paź 15, 2009 6:40 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Taaak ta siatka to cudo. Moje koty leżą w niej jak w hamaku . Wszystkim polecam siateczke !! Dodatkowy jej plus to to ,że w czasie wiatru kiedy pranie wisi na balkonie nie spadnie na zewnatrz :mrgreen: Moja mama wracała kiedys ze sklepu i słyszy rozmowę dwóch pań. " Patrz tam na 10 pietrze kot chodzi po balustradzie !! On zaraz spadnie ja sie nie patrze !! Pani wogóle nie zauwazyła siatki a po balustradzie Dusia biegała a na tej balustradzie rozwija ona szalone prędkosci :D No ale mamy dziś brzydką pogodę brrr i moje "Muminki" siedzą w domciu i spoglądają przez szybe :kotek: :kotek:

Dropsiara

Post » Czw paź 15, 2009 13:16 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

leza jak w hamaku? to z czego ona jest zrobiona?
mocne to to jest?

ja to przewrazliwiona jestem :roll:

natur11

Post » Czw paź 15, 2009 14:55 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Mocna ta siatka !! Ale powiem szczerze jak widzę Dusie na tym hamaku to zaraz ją ściągam bo mam dreszcze jak ona tak wisi.. Producent twierdzi ,że ona wytrzymuje 25 kg.
Wykonana jest z żyłki.

Dropsiara

Post » Wto mar 30, 2010 19:33 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Dakota i jej towarzyszka Diuna pozdrawiaja swiatecznie :)

Diuna i kotki na patyku ;)

Obrazek

Dakota w koszyczku

Obrazek

ich zdjecia dostaje regularnie, obie kicie maja sie bardzo dobrze :)

watek Dakoty viewtopic.php?f=13&t=88496&p=5800327#p5800327

natur11

Post » Czw kwi 01, 2010 12:43 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

:( Moje zdjecia są baaardzo nie regularne ale wszyscy czują się dobrze. :ok: W tym momencie jest poobiednia sjesta Garfi śpi na meblach , a Dusia-Dudek i Dandi w sypialni :D

Dropsiara

Post » Czw kwi 01, 2010 14:17 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Dropsiara pisze::( Moje zdjecia są baaardzo nie regularne ale wszyscy czują się dobrze. :ok: W tym momencie jest poobiednia sjesta Garfi śpi na meblach , a Dusia-Dudek i Dandi w sypialni :D

Twoje kotki maja swoj watek, sama prowadzisz i przekazujesz wiesci - jestesmy wiec na biezaco :)
w przypadku Diunki i Dakoty ja posrednicze - z ich opiekunem, Zbyszkiem, mam kontakt (bardzo mily czlowiek :) ) ciagle podsyla mi zdjecia, a mnie czasu brakuje by wam je wszystkie pokazac...

natur11

Post » Pt kwi 02, 2010 16:06 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Obrazek

natur11

Post » Pon lip 19, 2010 1:00 Re: DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Witam, chciałem bardzo podziękować Joli że prowadziła ten wątek i podawał co się dzieje u Diuny i Dakoty.
aaa zapomniałem dodać na wstępie że to do mnie trafiły obie kotki.
postaram się co jakiś czas wyręczać Jolę i sam będę wrzucał aktualne zdjęcia moich złośnic.
Chciałem tylko dodać, że imiona obu kotek nadała Jola i ja ich nie zmieniałem, choć czasem zamiennie używam Mała dla Diuny i Duża lub Dakocisko dla Dakoty, ale pieszczotliwie bo Dakota potrafi być bardzo ... jak by to powiedzieć... no to jest kotka indywidualistka i zawsze musi być tak jak ona chce... potrafi sobie o 3 w nocy znaleźć taką zabawę która robi najwięcej hałasu, np otwieranie drzwiczek do półki z ręcznikami którą i tak już zabezpieczam przed otwieraniem, ostatnio nawet podstawami tam takie sttaaaare chyba ze 3-4 kg. żelazko... ale co do dla Niej ;p tylko dodatkowy hałas jak się drzwiczki odbijają od niego ;)
Za to Mała (bo jak Diuna dotarła do mnie to była o połowę mniejsza do Dakoty) mnie dokarmia... co ukradnie z kuchni i nie zje sama to przynosi i kładzie przede mną... np. schab, prawie połowa zamrożonego kurczaka (po ziemi go przyciągnęła do mnie), tak że na brak wrażeń nie narzekam.
Teraz za to Dakota wyszczuplała i trzyma linie, za to diuna nabrała trochę sadełka. dakota się wycwaniła i jak tylko ktosjest w kuchni to idzie i próbuje coś dla siebie wyłudzić, za to suchej karmy je bardzo mało, wydaje mi się, że woli się trochę pogodzić żeby potem dostać puszkę. od razu do dam że z jej zębami wszystko ok. potrafi każdy karton jaki się do domu przyniesie rozszarpać na kawałki...
Za to diuna podjada sobie sucha karmę i puszkę. no oczywiście co jej się uda zwinąć. ;)
a to kilka zdjęć których chyba tu jeszcze nie było:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Uploaded with ImageShack.us

pokaz slajdów: http://img835.imageshack.us/slideshow/w ... mg6969.jpg

watek Dakoty viewtopic.php?f=13&t=88496&p=6211417#p6211417
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowano Pon lip 19, 2010 1:50 przez Zbyszek_W, łącznie edytowano 1 raz

Zbyszek_W

Od: Nie lip 18, 2010 23:00

[poprzednia][następna]