Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 9.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 18, 2010 22:23 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:.....ciach.. Sądzisz, ze mam w domu 50 koszmarnie miziastych kotów? Czytałaś w ogóle moje wątki i wiesz coś o tych kotach?

Ktoś, kto czyta Twoje wątki nie ma wątpliwości, że nie możesz mieć koszmarnie miziastych kotów.
Bo to po prostu niemożliwe jest przy takiej ilości.

Edit. Pomyliły mi się cytaty, to wypowiedz espany, nie Twoja..
Przepraszam obie dyskutantki :oops:
Ostatnio edytowano Nie lip 18, 2010 22:26 przez anna57, łącznie edytowano 1 raz
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Nie lip 18, 2010 22:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:
MaybeXX pisze:ile kotów wyadoptowałaś?

103 z tego, co pamiętam.

a dziś?
bo dziś też był dzień, mozna było poogłaszać, przeprowadzić pare/paręnaście rozmów, moze jakis dom byłby odopwiedni i moznaby bylo podjąć jakieś konkretne decyzje

moze tez wiesz ile ogłoszeń mirka zamiesciła wczoraj i dziś naprzykład?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie lip 18, 2010 22:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
Agn pisze:W myśl polskiego prawa - koty przebywające w czyimś domu są jego własnością.

Nie dokładnie. Prawo własności nie zależy od miejsca przebywania zwierzęcia.

To w oderwaniu od kotów mirki_t.

No to nadal w oderwaniu, choc nie do końca - zdaje się, że to o czym piszesz dotyczy kotów hodowlanych objetych tzw. `współwłasnością`. Może dotyczyć również kotów, które zostały przekazane komuś pod tymczasową opiekę w oparciu o umowę [i pewnie coś jeszcze].
Jako że wątek i wypowiedź Aniji dotyczy kotów Mirki uznałam, ze nie ma po co wspominać o takich niuansach. W myśl prawa koty są własnością Mirki.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie lip 18, 2010 22:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

dalia pisze:
Agn pisze:
MaybeXX pisze:ile kotów wyadoptowałaś?

103 z tego, co pamiętam.

a dziś?
bo dziś też był dzień, mozna było poogłaszać, przeprowadzić pare/paręnaście rozmów, moze jakis dom byłby odopwiedni i moznaby bylo podjąć jakieś konkretne decyzje

moze tez wiesz ile ogłoszeń mirka zamiesciła wczoraj i dziś naprzykład?

Nie będę Tobie raportowała co Mirka dziś robiła i czy wspomniane przez Ciebie czynności znalazły się w zakresie jej działań.
Nie mam zamiaru udowadniać jakie tempo adopcji jest słuszne i od czego to zależy.

Agn

Post » Nie lip 18, 2010 22:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Po raz kolejny pytam. Kto uważa, że należy odebrać mi koty i umieścić w innych dt, schroniskach bądź wypuścić na ulicę?

Ok. Obstawię opcję TAK.
Czekam w napięciu na rozwiazanie zagadki.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie lip 18, 2010 22:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:Nie będę Tobie raportowała co Mirka dziś robiła i czy wspomniane przez Ciebie czynności znalazły się w zakresie jej działań.
Nie mam zamiaru udowadniać jakie tempo adopcji jest słuszne i od czego to zależy.

tempo adopcji moze i zazwyczaj jest różne, czasami więsze czami mniejsze
jednakże przy 50 kotach intensywność ogłoszeń, ilość odebranych maili, ilość przeprowadzonych rozmów powinno być bardzo duże
rozumiem ze mirka nie ma się czym pochwalić jeśli chodzi o zamieszczanie ogłoszeń czy odebranie maili lub przeprowadzenie rozmów w sprawie adopcji
Obrazek

dalia

Post » Nie lip 18, 2010 22:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Zostały jeszcze 3 strony wątku. Im więcej na Tak tym pewnie lepiej dla kotów. Proszę się nie krępować.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie lip 18, 2010 22:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

casica pisze:
mirka_t pisze:Po raz kolejny pytam. Kto uważa, że należy odebrać mi koty i umieścić w innych dt, schroniskach bądź wypuścić na ulicę?

Ok. Obstawię opcję TAK.
Czekam w napięciu na rozwiazanie zagadki.

tez mnie ona intryguje :mrgreen:
Obrazek

dalia

Post » Nie lip 18, 2010 22:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

dalia pisze:
Agn pisze:Nie będę Tobie raportowała co Mirka dziś robiła i czy wspomniane przez Ciebie czynności znalazły się w zakresie jej działań.

jednakże przy 50 kotach intensywność ogłoszeń, ilość odebranych maili, ilość przeprowadzonych rozmów powinno być bardzo duże
rozumiem ze mirka nie ma się czym pochwalić jeśli chodzi o zamieszczanie ogłoszeń czy odebranie maili lub przeprowadzenie rozmów w sprawie adopcji

Tobie?
Nie.

Agn

Post » Nie lip 18, 2010 22:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Zostały jeszcze 3 strony wątku. Im więcej na Tak tym pewnie lepiej dla kotów. Proszę się nie krępować.

będzie następny, dyskusje mozna prowadzić dalej :wink:
moze w końcu dowiem się ile ogloszeń dziś wystawiłas i liu kotom
Obrazek

dalia

Post » Nie lip 18, 2010 22:38 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

dalia pisze:
mirka_t pisze:Zostały jeszcze 3 strony wątku. Im więcej na Tak tym pewnie lepiej dla kotów. Proszę się nie krępować.

Na Twoim miejscu nie liczyłabym na to.
Zdaje się, ze odmowa udzielania odpowiedzi i pisania wyjaśnień jest obustronna.

Agn

Post » Nie lip 18, 2010 22:41 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:
dalia pisze:

Tobie?
Nie.

mnie? a po co mnie :mrgreen:
niech sie pochwali tym kotom którym znalazła dom, będe rownie szczęśliwa jak one
Obrazek

dalia

Post » Nie lip 18, 2010 22:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

dalia pisze:mnie? a po co mnie :mrgreen:

Po to?
dalia pisze:niech sie pochwali tym kotom którym znalazła dom, będe rownie szczęśliwa jak one

Nie ma takiej potrzeby.

Agn

Post » Nie lip 18, 2010 22:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:
dalia pisze:

Na Twoim miejscu nie liczyłabym na to.
Zdaje się, ze odmowa udzielania odpowiedzi i pisania wyjaśnień jest obustronna.

moze nie pisać - przeliczę sobie koty w wątku i od razu będzie wiadomo jakich nie ma a jakie przybyły
zasadnicze pytanie bedzie wtedy brzmiec - co się stało z kotem xyz
choć sądziłam, ze zechce sie pochwalić sukcesem i znalezieniem domów dla kotów
Obrazek

dalia

Post » Nie lip 18, 2010 22:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:
dalia pisze:niech sie pochwali tym kotom którym znalazła dom, będe rownie szczęśliwa jak one

Nie ma takiej potrzeby.

na razie widzę ze nie ma takiej mozliwości, bo potrzeba adopcji jak najbardziej istnieje
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]