Legnica ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 18, 2010 20:42 Re: Legnica

Annaa nie wiem czy mieszkałaś w mieszkaniu z niekastrowanym kocurem?
Szczerze odpowiem na Twoje pytanie-tak,kastracja Saszy jest konieczna.Czy to mu nie zaszkodzi?Nie wiem,dla tego wciąż pytam weta,dla tego wciaz i nadal bedę stosowała się do jego wskazówek,gdyby zdrowie i zycie Saszy nie było dla mnie priorytetem byłby ciachniety juz dawno u pierwszego lepszego weta który by zabieg wykonał.
Mam jednak nadzieję ze wiesz co oznacza pełnojajeczny znaczacy kocur w mieszkaniu...
Legnica

Post » Nie lip 18, 2010 20:48 Re: Legnica

Co znaczy? Jeden wielki smród !!!!!! Odór nie z tej ziemi, oznaczone tym smrodem wszystkie napotkane mebelki, nasiusiane w ubrania i co gorsze w jedzenie !!!!!! Dlatego kocurki wylatują z domów po dojrzewaniu. A można wykastrować i spokój 8)
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Nie lip 18, 2010 20:57 Re: Legnica

8) mozna do tego dodać,pozostałe poprawiające kastraty i można zaczac sie pakować :wink: i nieopanowany zew natury,który grozi tym ze Sasza mi w końcu zwieje.
A moze bedzie szukał domu wychodzącego?Nie wiem,tak tylko sie zastanawiam,nie wiem czy on tak bardzo boi się bo został skrzywdzony,czy moze nie zna odgłosów domowych?Nie wiem i nie jestem taka całkiem pewna czy on żył dotychczas w domu.
Legnica

Post » Nie lip 18, 2010 21:00 Re: Legnica

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
a poza tym,kochane cioteczki proszę,proszę prosze o ciepłe myśli i mnóstwo kciuków w sprawie nowego domu dla tymczasa.
Czekam na telefon,radosć miesza się ze strachem,nadzieja z obawa bo rozmawiać bedę o Bezie lub Maji
Legnica

Post » Nie lip 18, 2010 21:09 Re: Legnica

Legnica pisze:Annaa nie wiem czy mieszkałaś w mieszkaniu z niekastrowanym kocurem?
Szczerze odpowiem na Twoje pytanie-tak,kastracja Saszy jest konieczna.Czy to mu nie zaszkodzi?Nie wiem,dla tego wciąż pytam weta,dla tego wciaz i nadal bedę stosowała się do jego wskazówek,gdyby zdrowie i zycie Saszy nie było dla mnie priorytetem byłby ciachniety juz dawno u pierwszego lepszego weta który by zabieg wykonał.
Mam jednak nadzieję ze wiesz co oznacza pełnojajeczny znaczacy kocur w mieszkaniu...
Wiem,ale Sasza już jest w podeszłym wieku ,a wiem że u późno kastrowanych kocurów często zostaje nawyk znaczenia terenu.
Mój Oskar ma trochę ponad rok,od kastracji minęły 4 miesiące a on już nie znaczy,ale cały czas sika śmierdząco.
Jeśli wet stwierdza że nie ma przeciwskazań to na pewno warto,ale nie ma pewności czy to wyeliminuje uciążliwy smrodzik :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lip 18, 2010 21:21 Re: Legnica

Ale na pewno wyeliminuje możliwość zapładniania,jeśli Sasza szukałby domu wychodzącego to zasadnicza sprawa.Co do zapaszku z kuwety,myslę że znaczenie moze tu mieć karma,nie koniecznie ale moze.
A co wet mówi na to ze po 4 miesiącach po kastracji u Twojego kocurka nadal zapach sie utrzymuje?Może jednak wystarczy poczekać nieco dłuzej?To pewnie sprawy indywidualne.
Annaa najstarszy kot jakiego oddałam do gabinetu na zabieg kastracji/sterylizacji to 6-7 lat i to kot nerkowy.Żadnych komplikacji,żadnych problemów.To dobry wet,jeśli bedzie widział u Saszy jakiekolwiek ryzyko,nie wykona zabiegu nawet jeśli mu się tam rozpłaczę lub zagrozę strajkiem głodowym :wink:
Legnica

Post » Nie lip 18, 2010 21:25 Re: Legnica

Siadł mi komputer, ale już jestem Trzymam mocno kciuki :ok: :ok: za nowy domek .

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Nie lip 18, 2010 21:29 Re: Legnica

Te dziewczyny potrzebują szczególnie dobrych domów
Legnica

Post » Nie lip 18, 2010 22:45 Re: Legnica

Legnica pisze:Te dziewczyny potrzebują szczególnie dobrych domów

Trzymamy z całych sił!!!

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Nie lip 18, 2010 23:02 Re: Legnica

Muszę jeszcze poinformować o nowym wyczynie Saszy!
Saszka po skonsumowaniu porcji pstrąga po raz pierwszy się odkłaczył!
:lol:
Elegancko,na kocyk.Albo po pstrągu lepiej mu sie oczyszcza układ pokarmowy,albo siersć na tyle mu zgestniała czy urosła,ze po myciu czuje taką potrzebę,albo jedno i drugie.
Po raz pierwszy się odkłaczył!
To chyba cos niecos lepiej? :D
Legnica

Post » Pon lip 19, 2010 8:53 Re: Legnica

Legnica pisze:Saszka po skonsumowaniu porcji pstrąga po raz pierwszy się odkłaczył! :lol:

Mała rzecz, a cieszy :ryk:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon lip 19, 2010 10:16 Re: Legnica

Willow_ pisze:
Legnica pisze:Saszka po skonsumowaniu porcji pstrąga po raz pierwszy się odkłaczył! :lol:

Mała rzecz, a cieszy :ryk:

Bardzo cieszy :D
Kciuki za białe :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lip 19, 2010 10:25 Re: Legnica

Kciuki za Bezę, bo ja czuję, ze to Beza znajdzie nowy dom.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lip 19, 2010 16:04 Re: Legnica

No barwo !!!! Jejku, na prawdę Saszka będzie miał szukany domek wychodzący? Szkoda go :?
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pon lip 19, 2010 18:16 Re: Legnica

Zorba wyluzuj :wink:
Jeśli Sasza będzie szukał nie znaczy ze Sasza będzie szukał.
Nie wiem czego on by chciał,co byłoby dla niego najlepsze.A biorąc tymczasa muszę brać każdą ewentualność pod rozwagę,każdą Zorba,choć wcale mi się to nie podoba.Każdy dzień to obserwacje,każde nowe zdarzenie to pewnego rodzaju sprawdzian,gdzie i w jakich warunkach dany kot czułby się najlepiej,jaki dom,jacy ludzie,czy może wcale nie dom a jednak wolność przy domu ?
Zmiana dla tymczasa,przy najmniej dla mnie,ma być na lepsze,jakakolwiek by to miała by być decyzja,zmiana domu ma być zmianą na lepsze dla kota.
A tak na dzień dzisiejszy,to troszkę słabo widzę kolejkę chętnych po przewlekle chorego piętnastolatka,wiec spoko Zorba ja tylko się głośno zastanawiam :wink:
Legnica

[poprzednia][następna]