Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 15, 2010 10:01 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Jowita pisze:
Gibutkowa pisze:
Jowita pisze:Dziewczyny, czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że to przez Was sprawa doszła do tego etapu? NBaprawdę nie możecie sobie darować tych tekstów? Ma być jeszcze gorzej?

Jowita nie przesadzaj. Nie bądźmy świętsi od papieża. Ja na ten przykład robotem nie jestem i ciesze się z tego - emocje ponoszą ludzi i dlatego są ludźmi, a wierz mi naprawdę widziałam już lepsze "mięcho", choć sama rzadko używam. Do tej sytuacji doszło dlatego, że Państwo nie wywiązali i nie wywiązują się z umowy - i to jest sednem sprawy i tego że potoczyła się tak a nie inaczej. Nie obraź się ale to ciągłe pisanie, że "to przez Was" to mi się kojarzy z tekstem do osoby zgwałconej że to jej wina, że ją zgwałcili. Może zbyt radykalnie mi się kojarzy ale mi się kojarzy - nic na to nie poradzę. :roll:

Gibutkowa, jak do tej pory chamskie teksty w stronę tej osoby doprowadziły tylko do eskalacji problemu i konfliktu, a to sie odbije na kotach.
Ale skoro uważasz, że dotychczasowa droga postępowania jest słuszna - szerokiej drogi.

Czyżby koleżanka po fachu? ;)
Nie uważam że to właściwa droga, wcale tak nie napisałam. Napisałam tylko, że przesadzasz z tym gnębieniem negatywnych emocji i przenosisz odpowiedzialność za tą sytuację na osoby, które na sytuację i wulgaryzm jedynie zareagowały. Co, jak pewnie zauważyłaś, rodzi kolejny konflikt - jeśli już chcemy o konfliktach rozmawiać. Negatywne emocje są też dobre, naprawdę.
Ale tak sobie myślę że chyba nie czas i miejsce na dyskusję o konflikcie i emocjach ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lip 15, 2010 10:17 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Dziewczyny, proszę, odezwijcie się do Ani z propozycjami dalszego działania. Może ktoś kogoś zna?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw lip 15, 2010 10:25 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

gosiar pisze:Dziewczyny, proszę, odezwijcie się do Ani z propozycjami dalszego działania. Może ktoś kogoś zna?

Ja jedyne co mogę poradzić to kontakt z dziewczynami Ja-Ba i Dulencja, które mają namiary na prawnika z fundacji Viva, który specjalizuje się w takich sprawach albo bezpośrednio do fundacji Viva (prawnik stamtąd to niewielkie koszty lub ich całkowity brak).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lip 15, 2010 10:26 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

A propozycja na zrzutke juz byla, tak ze i ja bym pomogla troche.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw lip 15, 2010 18:20 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

:ok:
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Nie lip 18, 2010 8:19 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Na spokojnie, bez nerwów można dojść do porozumienia. :ok: :ok:

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Nie lip 18, 2010 15:49 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Wlasnie Kasia. Na nerwach sie nic nie zdziala i mozna popelnic bledy, ktore nie dadza sie znowu wyrownac. Chociaz nie raz jest trudno, trzeba spokuj zatrzymac. Ja bede tylko czekac na wiadomosc od Twojej Mamy i bede w pogotowiu, jak bedzie cos potrzebne. Do tego czasu odczekamy i zachowujemy spokuj. Jestesmy wszyscy dorosli a jakos tego nie raz nie widac.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw lip 29, 2010 3:13 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Z przerazeniem czytam, co tu sie dzieje. Mysle, ze naroslo wiele nieporozumien po obu stronach. Nie zgadzam sie, zeby z forum muratora robiono siedlisko zla - mysle, ze niektorym osobom, ktore tak ostro wypowiadaly sie na temat muratorowych forumowiczek byloby bardzo glupio, gdyby sie dowiedzialy, ze wydaly kota wlasnie jednej z takich niun, ktore maja na tyle pstro w glowie, ze chwala sie swoimi mebelkami publicznie. Nie kazdy ma takiego samego nicka tu i tam...

Nie znam betib i nie wiem, jakie miala intencje adoptujac kotki i jak sie nimi zajmuje, ale mam wrazenie, ze po jednej i po drugiej stronie wiele slow zostalo powiedzianych w emocjach, ktore sa teraz niepotrzebnie nakrecane. Uzyskano tylko tyle, ze betib juz nie pusci pary na temat losow koteczkow a wielu osobom z FM odechce sie adoptowania zwierzat przez miau. Kazdy wydajacy zwierze DT jest w kontakcie telefonicznym z domem adopcyjnym i mozna spokojnie sobie pewne rzeczy wyjasnic, bez wywlekania brudow w atmosferze histerii. Dodam - po jednej i po drugiej stronie. Wrzuccie na luz, dla dobra tych i przyszlych adopcji na miau.

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Czw lip 29, 2010 6:53 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

margaretka2002 pisze:Z przerazeniem czytam, co tu sie dzieje. Mysle, ze naroslo wiele nieporozumien po obu stronach. Nie zgadzam sie, zeby z forum muratora robiono siedlisko zla - mysle, ze niektorym osobom, ktore tak ostro wypowiadaly sie na temat muratorowych forumowiczek byloby bardzo glupio, gdyby sie dowiedzialy, ze wydaly kota wlasnie jednej z takich niun, ktore maja na tyle pstro w glowie, ze chwala sie swoimi mebelkami publicznie. Nie kazdy ma takiego samego nicka tu i tam...

Nie znam betib i nie wiem, jakie miala intencje adoptujac kotki i jak sie nimi zajmuje, ale mam wrazenie, ze po jednej i po drugiej stronie wiele slow zostalo powiedzianych w emocjach, ktore sa teraz niepotrzebnie nakrecane. Uzyskano tylko tyle, ze betib juz nie pusci pary na temat losow koteczkow a wielu osobom z FM odechce sie adoptowania zwierzat przez miau. Kazdy wydajacy zwierze DT jest w kontakcie telefonicznym z domem adopcyjnym i mozna spokojnie sobie pewne rzeczy wyjasnic, bez wywlekania brudow w atmosferze histerii. Dodam - po jednej i po drugiej stronie. Wrzuccie na luz, dla dobra tych i przyszlych adopcji na miau.

Tak z doskoku i już wiesz wszystko?!
A oszczerstwa rzucane na forumowiczki miau czytałaś?

Ja tylko nie zgadzam się, żeby głucha koteczka była wychodząca i tyle!
Gdyby nie forum muratora, to nigdy bym się nie dowiedziała co zamierza betib.

Dla wszystkich zainteresowanych losem koteczek napiszę, że staramy się z betib dojść do porozumienia, a właściwie już doszłyśmy. :ok:
Czekam tylko kiedy mogę pojechać na wizytę poadopcyjną. :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 29, 2010 7:22 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Kasiu, ogromnie się cieszę.
Dokładnie to samo chciałam powiedzieć a propos ostatniego komentarza. Dodam jeszcze, że tu nie chodzi o wszystkie użytkowniczki forum Muratora ani o którąkolwiek z nich, tylko o tę konkretną sytuację. Nie zauważyłam tam wyrozumiałości względem naprawdę trudnej sytuacji. Chodzi o dobro zwierząt.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw lip 29, 2010 8:21 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Aniu-cieszę się,że próbujecie dojść do porozumienia!
To koteńki są tu najważniejsze!
A tym wpadającym meteorom radzę cofnąć sie kilka stron i poczytać ze zrozumieniem!
To nie Miau zaczęło!
Wiele osób ma kłopoty ze zrozumieniem,że "wolność" dla kota ,to najczęściej śmierć,choroby,głód,cierpienie.One nie rozumują tak jak człowiek,nie zdają sobie sprawy,że gdzieś tam czeka zwyrodniały bachor,agresywny pies,choroby i głód.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lip 29, 2010 8:54 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

kasia86 pisze:Ja tylko nie zgadzam się, żeby głucha koteczka była wychodząca i tyle!

O.
Czy to znaczy że druga może być wychodząca?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw lip 29, 2010 9:06 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Greta_2006 pisze:
kasia86 pisze:Ja tylko nie zgadzam się, żeby głucha koteczka była wychodząca i tyle!

O.
Czy to znaczy że druga może być wychodząca?

Nie!
Dałam koteczki do domku niewychodzącego.

W niedługim czasie betib zrobi koteńkom wolierę, ale taką z prawdziwego zdarzenia, nie jakąś klatkę. :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 29, 2010 9:29 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

kasia86 pisze:
W niedługim czasie betib zrobi koteńkom wolierę, ale taką z prawdziwego zdarzenia, nie jakąś klatkę. :ok:

Chętnie obejrzę zdjęcia jeśli można - marzy mi się taka woliera dla moich, wprawdzie do tego jeszcze długa droga ale obejrzałabym projekcik, może cosik zgapię ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lip 29, 2010 9:42 Re: Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

W takim razie mam nadzieję, że wszystko się jeszcze ułoży.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia]