Opole * Nerkowe koty- [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 17, 2010 21:13 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

[*]dla Pierwszego Kota Prążka. Wiesz, z tą chorobą jest tak, że im więcej o niej wiemy tym bardziej wiemy jak się bać, a może za sto lat ludzie nauczą się skutecznej terapii, dziś jesteśmy niemal bezradni, możemy je tylko kochać
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Sob lip 17, 2010 22:32 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

tak to prawda, przy tej trójce, po śmierci Misia, chodziłam jak głupia co tydzień wszystkie macałam, czy nerki nie powiększone
w pewnym momencie, po śmierci Macieja, jakbym wystopowała, Frania, piękne futerko, Kacperek przytył, no cóż jeszcze do szczęścia przy nerkowcach potrzeba?
i przyszedł ten tydzień...
Frania zwiała, Kacperkowi nagle się pogorszyło,
jak po czterech dniach Franteczkę udało mi się upolować, była strasznie słaba, kroplówkami nawodniona doszła do siebie,
Kacperek nie...

Franteczka, to była kotka podwórkowa, teraz po złapaniu, przez dwa dni chodziła pod drzwiami i płakała...
koleżanka powiedziała, że jestem egoistką, bo lepiej byłoby jej na wolności, bo ona nie rozumie dlaczego jest w niewoli, tylko, że u niej kociaki szybciej odchodzą...

Killatha, nie było mnie tylko "chwilę" a u Ciebie takie pustki...

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Nie lip 18, 2010 2:50 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Dziękuję Wam kochane za wsparcie

Frantusia dostała kroplówkę

Prążek

Post » Nie lip 18, 2010 10:19 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Za Franciszkę :ok: :ok:
Za długie i szczęśliwe życie :ok: :ok:

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie lip 18, 2010 23:11 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Franeczka na kroplówkach,
wyniki się pogorszyły,
są złe, na razie podskórnie za tydzień powtórka badań
może nawadnianie zresetuje nerki
ona nie ma ich dużych tzn. powiększonych...
Prążek też tak miał, nie wiem co to oznacza?
zapomniałam zapytać

Prążek

Post » Pon lip 19, 2010 8:43 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Franciszko walcz :ok:

Co do tych nerek to może ktoś doradzi co to oznacza.

violavi

Post » Pon lip 19, 2010 10:19 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Franeczka dziś już trochę lepiej, nie siedzi już tylko w ciemnym kącie...

Prążek

Post » Pon lip 19, 2010 17:31 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Obrazek

Franeczka, kochana koteczka. :D
Dużo zdrówka :ok:

violavi

Post » Wto lip 20, 2010 0:17 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Violu, jaka ona była ładna...

trochę czasu zajmie przywrócenie do takiego stanu...

Prążek

Post » Wto lip 20, 2010 8:03 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Ona zawsze będzie ładna, bo czarna :mrgreen:

violavi

Post » Śro lip 21, 2010 20:43 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Prążek pisze: Killatha, nie było mnie tylko "chwilę" a u Ciebie takie pustki...

a ubyła tylko jedna malutka kicia
u Ciebie też niezbyt wesoło bez Kacperka
bardzo współczuję

Franeczko, bądź grzeczną kicią i nie uciekaj, i nie choruj
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lip 21, 2010 20:55 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Mam trzy sieroty - ktoś na podwórku otruł kotkę karmiącą i teraz mam takie małe, chude , zakatarzone nieszczęścia, karmicielka przyniosła zapłakana w reklamówce. :ok: dla Franciszki
JM Qua (*)

JOANNAM

Post » Śro lip 21, 2010 21:52 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

Killatha pisze:
Prążek pisze: Killatha, nie było mnie tylko "chwilę" a u Ciebie takie pustki...

a ubyła tylko jedna malutka kicia
u Ciebie też niezbyt wesoło bez Kacperka
bardzo współczuję

Franeczko, bądź grzeczną kicią i nie uciekaj, i nie choruj

taka mała a tyle wnosiła, prawda?

patrzę u siebie, brakuje, strasznie brakuje tych wszystkich stworów, brakuje pogryzień i podrapań jak pchałam ręce żeby je rozdzielać, brakuje nawoływań
brakuje Prążka, który w przyniósł mi kiedyś upolowaną ważkę i złożył u stóp...
brakuje Misia-Patysia, Romea który zamieniał się w Julię, jak już po drzewie wlazł na drugie piętro i siedział w oknie śpiewając cudowne pieśni...
brakuje Macieja, który rządził wszystkimi, jego nadopiekuńczości w stosunku do maluchów, zaglądania i wykradania co lepszych ludzkich kęsów...
brakuje Kotka Kaszprotka, który sobie otwierał sam drzwi, który uczestniczył w każdej czynności, którą wykonywałam, jak spałam a on był głodny to podchodził i pacał mnie łapką po twarzy. Brakuje mi tego kołnierza na ramionach, mojej miłości...

Franeczka ma wenflon, straszna jest przy kroplówkach, płacze, chce się wyrywać, ale nie chciałam "pod skórkę" bo to pęcznienie mi sprawiało ból, nie mogłam patrzeć, poza tym po dwóch kroplówkach + mirtor i trochę ją ruszyło do jedzenia, zaczęła chrupki też troszkę chrupać
Frania oprócz mocznika i kreatyniny, ma tylko w wynikach, że jest odwodniona, zresztą to na oko widać

Prążek

Post » Śro lip 21, 2010 21:59 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

JOANNAM pisze:Mam trzy sieroty - ktoś na podwórku otruł kotkę karmiącą i teraz mam takie małe, chude , zakatarzone nieszczęścia, karmicielka przyniosła zapłakana w reklamówce. :ok: dla Franciszki

Najprostszy sposób na pomniejszenie populacji kotów, ciekawe czy ciemnogród się kiedyś zmieni?
Joanno, to po prostu masz domowe przedszkole, dobrze, że karmicielka miała do kogo przynieść,
ile one już mają?
a co na to Twoi seniorzy? Bo takie gnojki burzą spokój dnia codziennego...

Prążek

Post » Śro lip 21, 2010 22:18 Re: Opole * Frania i Kacperek - Nerkowe koty- Kacperek [*]

mam je w łazience w biurze, mają ok 5 tyg ale są słabe nie łażą śpią jeden na drugim piją tylko mleko dla kociąt z pipetki oczy i nosy zalepione
JM Qua (*)

JOANNAM

[poprzednia][następna]