Agat i Aksamit za TM [*] [*] ZABIŁA JE PANLEUKOPENIA !!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 17, 2010 12:12 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

Dite, sorry, ale czytając Twoje wypowiedzi,mam wrażenie (zaznaczam, ze to moje wrażenie, nie fakt, ani nic z tych rzeczy), ze każdy kto przygarnie więcej niż 2 koty to już dla Ciebie zło. A potencjalne zagrożenie Justyna zna doskonale. Nie zajmuje się pomocą kotom (i innym futrzakom) od wczoraj. Robi to od lat. Wiec wszystko o czym piszesz bardzo dobrze wie.

dite pisze:Faktycznie nie byłam i nie wiem ile dokładnie masz zwierząt i czy możesz je separować w razie choroby, nie wiem też ilu zwierzętom znalazłaś domki, więc ile możesz mieć nagłych powrotów z adopcji z Domów Stałych. Wnioskuje tylko z tego co napisałaś, że jest ciasno, ale kąt się znajdzie.

Zapewne nagłym powrotem może tez być kot, będący w DS już od kilku lat... Wiec co?? Najlepiej nie pomagać, bo potem będzie, ze się zbiera, pomimo braku miejsca. W ciągu roku, chyba, były 3 powroty z Ds, przy czym 2 z 3 kotów (dorosłych btw. nie słodkich małych kuleczek) maja już DS. (Pisze chyba, ponieważ nie prowadzę rozpisu z datami)

dite pisze:poddaję właśnie pod rozwagę - czy Nadia wymaga "przygarnięcia".
Nie jest domowym kotem tylko kotką półdziką, przyzwyczajoną do swobodnego poruszania się po nieograniczonym przez człowieka terytorium i warunki życia w domu z innymi zwierzętami czyli stworzenie sztucznego stada na zamkniętej przestrzeni mogą spowodować jej dyskomfort psychiczny i doprowadzić do problemów zdrowotnych.

No tak, bo piwnica to jest nieograniczone terytorium. Bo jak z niej wyjdzie, to nie będą w nią ludzie rzucali kamieniami. Tak, to bezstresowe życie, pełny komfort po prostu. :roll: Wolność po prostu :roll:

dite pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Akapit ma zwrócona wolność oczywiście nie celowo i być może już nie żyje .....

tak, zwierzęta umierają. Zarówno te w domach jak i te na wolności. Jestem przekonana, że w Waszych działaniach chodzi o dobro zwierząt, o to, żeby kotom zapewnić jak najlepszy komfort podczas ich życia.

Tak dla wyjaśnienia: Akapitek to mała kluseczka. Zdecydowanie lepsze miał szanse przeżycia w domku niż na tej całej wolności

dite pisze:Komfort nie równa się bezpieczeństwo i Caragh podpowiadasz to co ja tylko innymi słowami

Tak nie równa się. Ale ładna mi wolność - piwnica, z której wychodzić mogę tylko nocą, bo inaczej ludzi maja mnie za żywy cel... Tak, żyć i nie umierać. Czy nie lepiej odczuwać mały dyskomfort, niż ciągły strach o życie?

dite pisze:I obiema rękami podpisuję się pod Twoimi słowami, bo pomysł, żeby kotkę wypuścić tam skąd została zabrana można skwitować tak samo

Kotka nie może tam wrócić, ponieważ została wyrzucona! Kto wie, co by jej tam zrobili, jakby wróciła...

Wiec ponowie pytanie:
To proszę - powiedzcie GDZIE? Gdzie będzie miała zapewnione ciepło na zimę? Pełną miskę? Ochronę przed psami? Innymi kotami? Autami? Ludźmi i ich "genialnymi" pomysłami? Przed chorobami? Przed wszystkim co może ja skrzywdzić.

edit: cytat i literówka
Ostatnio edytowano Sob lip 17, 2010 12:19 przez Caragh, łącznie edytowano 2 razy
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Sob lip 17, 2010 12:17 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

juz dajcie spokoj tym spekulacjom! Nadii naprawde nie jest zle, przynajmniej nie az tak, jak sie wydaje niektorym ze moze byc.
To fakt, ze przy tej gromadce nie da sie, jest niemozliwe poswiecenie kazdemu z osobna tyle czasu ile by chcial na mizianki i wogole... No niestety,pod tym wzgledem zwierzaki-ze tak powiem-cierpia, bo nawet Kika, nieufna, dzikawa czasem chce byc poglaskana. Wczoraj przy mnie dopraszala sie o to miaukaniem, no i Justa musiala ja pomiziac choc troche :) Widac bylo zadowolenie kici :) Ja w tym czasie mizialam to Pedra, to Zuzinka, to Mikiego, to Eustachego... Ledwo co, troszeczke pomizialam Majcie, a ona zawsze jak przychodze tak patrzy na mnie... tak proszaco... A reszta? A rudzik, a Ozzy...

Kika i laciatki z pewnoscia szybciej by sie oswoily, gdyby mozna im bylo poswiecic wiecej czasu, znacznie wiecej czasu. Moze i Nadia tez...
Dlatego im szybciej koty adopcyjne znajda domki tym lepiej dla pozostalych, bo automatycznie ciut wiecej czasu dla nich bedzie.
Wieksze ryzyko, ze cos sie stanie Nadii jest na tzw "wolnosci". Nawet nie ma gdzie jej wypuscic! Wszelkie okoliczne piwnice sa juz pozajmowane przez inne koty, ktore nie dopuszcza tam "obcego", a jej okienko piwniczne zostalo zabite deskami, ona z malymi zostala wyeksmitowana, na bruk! Nie ma gdzie sie podziac!

Czy ktos sie zainteresuje Agatem i Aksamitem? To takie sliczne kociaki, tylko potrzebuja sporo czasu i cierpliwosci, zeby czlowiekowi zaufac. Dotad zaznaly od niego tylko zlo, zbyt wiele zla. Czy ktos pokaze im lepszy swiat, ze czlowiek nie zawsze jest zly? Ja widze, ze one chca ufac, tylko sie boja. Ale wczoraj chcialy sie bawis sznurkiem z mojego aparatu, kiedy robilam im zdjecia. Wiec skoro do zabawy podchodza do czlowieka, choc jeszcze na dystans, to nie jest tak zle :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lip 17, 2010 12:22 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

Caragh pisze:Dite, sorry, ale czytając Twoje wypowiedzi,mam wrażenie (zaznaczam, ze to moje wrażenie, nie fakt, ani nic z tych rzeczy), ze każdy kto przygarnie więcej niż 2 koty to już dla Ciebie zło.

Nie łatwo pisać, żeby interpretacja wypowiedzi była jednoznaczna.
wrażenie jest błędne, sama mam więcej niż dwa koty
natomiast wrażanie z moich wypowiedzi powinno być takie: jestem przeciwna zamykaniu w domu kotów wychodzących/ półdzikich/ dzikich

Jedynym rozwiązaniem jest wypuszczenie kotki tam skąd została zabrana. Jeżeli warunki są tak tragiczne jak piszesz to TYLKO dom wychodzący, który da swobodę bez ograniczeń. Mam kontakt do osoby, która szuka kota, mieszka w Łodzi, na obrzeżach miasta, dom jednorodzinny z ogrodem przy lesie, mogę podać nr telefonu na PW jeżeli chcecie.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob lip 17, 2010 12:23 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

Kociara82 pisze:Wieksze ryzyko, ze cos sie stanie Nadii jest na tzw "wolnosci". Nawet nie ma gdzie jej wypuscic! Wszelkie okoliczne piwnice sa juz pozajmowane przez inne koty, ktore nie dopuszcza tam "obcego", a jej okienko piwniczne zostalo zabite deskami, ona z malymi zostala wyeksmitowana, na bruk! Nie ma gdzie sie podziac!

Powrot jest zupelnie wykluczony.

edit:
Dite, jesli sama masz wiecej kotow, to przepraszam, wrazenie faktycznie bledne. Jednakze, mozesz byc pewna, ze Justa zna sie na rzeczy i nie pomaga od wczoraj :)
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Sob lip 17, 2010 12:58 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

I tak każdy zostaje przy swoim zdaniu...
no comments ...

jak będą jakieś nowe zdjęcia to dajcie je tu, żeby zrobić nowe ogłoszenie ...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob lip 17, 2010 15:12 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

cos tam mam, ale czy sie do ogloszen nada... nie wiem :oops: zaraz beda, tylko zrzuce z aparatu :) Sliczna Nadie tez mam :) Ona naprawde jest piekna, ma taka niezwykla urode, ta plamka na czolku dodaje jej uroku... :1luvu:

Kociara82

Post » Sob lip 17, 2010 15:27 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

dite pisze:Jeżeli warunki są tak tragiczne jak piszesz to TYLKO dom wychodzący, który da swobodę bez ograniczeń. .

Przepraszam bardzo, ale nikt tu nie napisał, że warunki u Justyny są tragiczne!! Owszem, na pewno Justynie nie jest łatwo, ale o żadnej tragedii nie ma mowy. Byłam u Justyny tylko raz, już dość dawno, wiadomo kotów mnóstwo, co drugi chętny na mizianko, a inne ciekawe kto do nich przyszedł, ale wszystkie z tych kotów były wyjątkowo zadbane, czyste, wyczesane - zwłaszcza długowłose jak Ozzi, jedzonko miały najwyższej jakości. Pomijając najważniejsze czyli oddanie i miłość jakie Justyna im daje, nie ma tu mowy o żadnym zbieractwie!! Koty mają się u niej dobrze i koniec kropka, mając do wyboru ludzi rzucających kamieniami, brak jedzenia i świeżej wody, zamknięte okienka piwniczne, spory ruch uliczny, lepiej trafić nie mogły. Poza tym wiem, że Justyna pewnej ilości kotów w swoim mieszkaniu stara się nie przekraczać i potrafi, choć z bolącym sercem, w niektórych przypadkach, odmówić pomocy.
Nadia nie ma dokąd wracać, poza tym po dość dlugim pobycie u Justyny mogłaby już mieć problemy z ponownym przyzwyczajaniem się do życia bez ludzi, na wolności - przecież to nie jest kotka złapana tylko w celu sterylizacji i przetrzymana w klatce przez kilka dni, ona jest już u Justyny ponad dwa m-ce i poczyniła już w tym czasie postępy w relacji z człowiekiem, tymbardziej, że Justyna nie zostawia jej samej sobie, tylko pracuje nad jej oswajaniem. Wciąż wierzę, że kocica znajdzie kogoś tylko dla siebie...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Sob lip 17, 2010 15:41 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

LSVC pisze:
dite pisze:Jeżeli warunki są tak tragiczne jak piszesz to TYLKO dom wychodzący, który da swobodę bez ograniczeń. .

Przepraszam bardzo, ale nikt tu nie napisał, że warunki u Justyny są tragiczne!! Owszem, na pewno Justynie nie jest łatwo, ale o żadnej tragedii nie ma mowy.

Kochana LSVC, tutaj to dite chodzilo, o warunki, do jakich Nadia mialaby wrocic, nie o warunkach u Justy :)
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Sob lip 17, 2010 19:13 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

Obrazek

kocia zabawa w chowanego :D

Obrazek
Obrazek

gdzies zawieruszylam fote Nadii, moze jeszcze ja znajde... :oops:

Kociara82

Post » Nie lip 18, 2010 19:10 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

Kolejny porzucony a dokładniej wywalony z auta młody biało - czarny kociak ...
PILNIE TDT , DT , DS . DO ŚRODY JEST BEZPIECZNY A POTEM CO , SCHRON CZY POWRÓT NA ULICE BO JA GO NIE MOGĘ WZIĄĆ :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lip 18, 2010 21:58 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

:!: :!: :!:

Kociara82

Post » Pon lip 19, 2010 16:20 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

cześć kociaki!

izydorka

Post » Wto lip 20, 2010 8:26 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

Domki poszukiwane .....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto lip 20, 2010 10:27 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

Dwa łaciatki, cudne, słodkie, spragnione miłości, wyjątkowe, bo prawie orientalne, do pokochania i pomiziania... wciąż czekają na swoich Dużych... może ktoś potrzebuje futrzasto-ogoniastego przyjaciela?...
Komu, komu kotka do domu??

:kotek: :ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok: :kotek:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Wto lip 20, 2010 13:23 Re: 2''orjentalne'' 4 mies kociaki szukaja DS zdj str 23 Tychy

no właśnie...

izydorka

[poprzednia][następna]