Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agnes128 pisze:[b]W pewnym małym opuszczonym domku w Józefowie koło Otwocka mieszka sobie piękna,młoda bura koteczka. Została tam porzucona przez swoją poprzednią właścicielkę.Jak to zwykle w życiu bywa odwiedził ją jakiś józefowski kocurek i w wyniku ich miłości około 15 maja przyszło na świat 7 przecudnych maleństw. Dwa z tych maleństw to klasycznie pręgowane buraski (chłopczyk i dziewczynka), a pozostała piątka to urocze murzyniatka o bardzo pięknym futerku (trzech facetów i dwie laski ). Dokarmiamy koteczkę,przyzwyczajamy kociaczki do kontaktu z człowiekiem. Maluchy stają się coraz bardziej samodzielne i już zaczynają się powoli „rozpełzać” z legowiska. Jeszcze około 2 tygodni i będzie problem z wyłapaniem szkrabów. Ponieważ dom w którym mieszkają jest przeznaczony do rozbiórki ( i może to nastąpić w każdym momencie),pełno w nim rożnych dziur i śmieci. W miarę możliwości zabezpieczyliśmy wszelkie niebezpieczeństwa. Teraz pilnie szukamy domków stałych,lub chociaż tymczasowych dla tych przecudownych maluchów,jak tez dla ich mamy,nazwanej przez nas Kitką. W obecnej chwili nie jesteśmy w stanie zabrać ich do siebie do domu ze względu na pracę i częstą nasza nieobecność w domu. Nie możemy pozwolić też na to by maluchy zostały w obecnym domu,gdyż budynek może zostać w każdym momencie rozebrany,albo jakieś dzieci „zaopiekują się” maluchami.Za wszelką cenę chcemy uniknąć tez schronu..wiadomo jakie są tam warunki
Zwracamy się z wielką prośbą o pomoc w znalezieniu dla tych słodkich maluchów i ich mamy cudownych domków
Kaprys2004 pisze:Uffff...............
Agneska pisze:Wierzyć się nie chce, że po takiej ofercie z Twojej strony, Asiu, jeszcze może być jakikolwiek problem.
Rozmawiałem z Tobą w tej sprawie i chyba dokładnie wytłumaczyłem o co chodzi i co kieruje naszymi decyzjami.Mówiłem Ci ze mamy do Ciebie zaufanie i cenimy za rady.Nie ze wszystkim musimy się zgadzać i każdy może mieć swoje zdanie.Widać nie dość wiarygodna jestem. Moje czyny nie mówią za mnie tylko przeciwko mnie
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 656 gości