Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 09, 2010 13:32 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Byliśmy z Kocim Piratem na konsultacji stomatologicznej (bo kamień, dziąsełka) no i mój synecek, pyś-miś, ma dziś czyszczenie zębów, a w ogóle jest na antybiotyku, bo ma plazmocytarne zapalenie jamy ustnej. Od weta dostałam ciekawy artykuł na ten temat.
Dwie rzeczy mi się w domu z nadmiaru przelewają: kocia lektura i kocia apteczka. Zmęczona jestem :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lip 09, 2010 13:35 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Po czyszczeniu to dopiero będą zęby tygrysa! :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon lip 12, 2010 15:46 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Niunio ma jeden ząbek usunięsty, ale reszta - czysta jak diamenty! :wink: (Koci od razu wigor odzyskał, być może dziura, która była w wyrwanym zębie sprawiała dyskomfort). Krowy na razie - odpukać - przeleczone, przebadane, zdrowe. Ale jako, że Neko wyhodował obce w postaci glist :evil: to musimy całą Krówkolandię i Co. odrobaczyć.

Zamówiliśmy różne urozmaicone miski, poidełka, bo upały straszne, a Nekul upatrzył niezłą zabawę w rozlewaniu wody na podłogę :roll: , więc nie nadążamy napełniać. W ogóle to basen by się taki dmuchany na środku pokoju przydał (może ze zjeżdżalnią? A co!) . I przy okazji ubezpieczenie od zalania sąsiadów :lol:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon lip 12, 2010 21:17 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Oby zabiegi pomogły.
Maggia u Polci walczy z ta paskudna chorobą viewtopic.php?f=1&t=111127 tutaj więcej informacji.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt lip 16, 2010 17:37 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Dzięki Haniu, poczytam! :1luvu:

A ja przed chwilą padłam ze śmiechu!
Koci z Neko tolerują się na cienkiej granicy. Na granicy wrogości, bo czasem się jeszcze tłuką. A przeważnie omijają.
Przed chwilą widziałam taką scenkę: Koci leży jak pokot w przejściu w drzwiach pokoju. Neko nie mogąc go ominąć (normalnie bardzo by uważał), ledwo tylko podnosił łapy, żeby nie nadepnąć na Kociego, ale w sumie bardzo leniwie przeszedł tuż nad jego głową i tułowiem. Zero reakcji ze strony Kociego. Zero umizgów ze strony Neko, po prostu sobie przeszedł. W mojej interpretacji wyglądało to tak: "Mam cię w doopie." "Ja ciebie też mam w doopie." A ja ryk :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Co ten upał z kotami robi :lol:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt lip 16, 2010 17:50 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

:ryk:

u nas też totalna olewka i zero pacanek. nikomu się ogona ruszyć nie chce ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt lip 16, 2010 21:48 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

U nas też nuda. Haker leży i nic go nie rusza.
Od momentu przeprowadzki Javci mam błogi spokój, nie licząc trzech sioo na korytarzu.

Hannah12

Post » Wto lip 20, 2010 12:33 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Znów cieplej i znów się kotom nic nie chce :twisted: Szczuję koty na muchy w domu. Przed chwilą wleciała jedna i latała bezczelnie nad głową rozpłaszczonego na podłodze Kociego. Mówię mu: "Niuniu, patrz: mucha! mucha!" A ten co? Ostantacyjnie (z wlepionym we mnie wzrokiem) zieeeeewnął!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto lip 20, 2010 13:44 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Moje kociarstwo je teraz 3 x więcej niż normalnie. Zupełnie nie rozumiem, skąd ma taki apetyt.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lip 27, 2010 23:54 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Dziś mija pół roku...

Obrazek

Pamiętamy o Tobie Lusiczko. Nawet nie wiesz jak bardzo!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 28, 2010 13:01 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

joshua_ada pisze:Dziś mija pół roku...

Obrazek

Tez często mysle o Lusiczce - jak to szybko zleciało :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw lip 29, 2010 1:14 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

joshua_ada pisze:Dziś mija pół roku...

Obrazek

To prawda, Piękna Biała Księżniczko, pamiętamy o Tobie :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 03, 2010 9:31 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Dziś o 5.57 Tasia miała krótki ale pełny atak padaczki. :cry:
Przerwa od ostatniego ataku: 74 dni.

Nasze słoneczko teraz odsypia.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto sie 03, 2010 9:55 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

O kurczę :(
Buziaki dla Tasi, głaski dla reszty stadka.
Dobrze było Was zobaczyć :)
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Sob sie 07, 2010 21:41 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Jak tam Tosienka się czuje?

Hannah12

[poprzednia][następna]