Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 17:03 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Kinga to zamówienie z Krakvetu to są właśnie puszki mięsne bo suche to przyjedzie jak wtedy.Co do maluchów to oczywiście,że tak- tylko ten transport.Ten kierowca,który przywiezie ci suchy nie może zabrać (raczej zresztą nie wskazane) bo będzie wiózł dzieci a tym to nie wiadomo co w czasie tak długiej drogi odbije. :twisted:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon lip 12, 2010 22:43 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Karena pisze:Chyba trzeba zrobić allegro ;-)

Właściwie, to można już robić :) Nie wygląda jeszcze najlepiej, ale może akurat ktoś się zakocha w tej maliźnie :) Bo na żywo, to straszna kruszynka.
Dziś dostała dwa zastrzyki. Jeszcze w środę i w piątek mamy przyjść. Strasznie gorąco dziś było i malutka okropnie mi ziajała :|
Dziękuję :1luvu: . To dzięki Twoim ogło kociaki znalazły domy :1luvu:
J.D. pisze:Kinga to zamówienie z Krakvetu to są właśnie puszki mięsne bo suche to przyjedzie jak wtedy.Co do maluchów to oczywiście,że tak- tylko ten transport.Ten kierowca,który przywiezie ci suchy nie może zabrać (raczej zresztą nie wskazane) bo będzie wiózł dzieci a tym to nie wiadomo co w czasie tak długiej drogi odbije. :twisted:

Super, że to będzie mięcho :1luvu:
To ja już jakoś spróbuję skombinować transport chociaż do Warszawy :)
Ile kociaków mogłoby pojechać ??
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto lip 13, 2010 6:33 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Miejsca mam dużo ale moje tymczasy czy to psiesy czy kociczki muszą dostać przynajmniej 2-3 razy dziennie porcję przytalanek i głasków więc muszę jakoś to ogarniać.jeśli kociaki od ciebie będą zżyte ze sobą to mogą być 3-4.Wskazane byłoby też aby raczej nie były czarne bo jeśli opiekunowie z warszawy zdecydują się oddać,do "nieznanej osoby" jaką ja jestem, swoje maluchy(muszą tylko sprawdzić warunki jakie mam) to tam są czarnuszki. Co do przejazdu -jeśli będzie komu jechać chociaż do Białegostoku(świetnie byłoby żeby bezpośrednio do mnie) to mogę dofinansować podróż sumą 100zł.Podaj konto to przeleję i szukaj chętnego.
Ostatnio edytowano Wto lip 13, 2010 10:33 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Post » Wto lip 13, 2010 7:36 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Ciszę się, że kociaki pojadą do DT :1luvu:

Kinga, a ile ona ma? 2-3 miesiące?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lip 13, 2010 11:55 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

J.D. pisze:Miejsca mam dużo ale moje tymczasy czy to psiesy czy kociczki muszą dostać przynajmniej 2-3 razy dziennie porcję przytalanek i głasków więc muszę jakoś to ogarniać.jeśli kociaki od ciebie będą zżyte ze sobą to mogą być 3-4.Wskazane byłoby też aby raczej nie były czarne bo jeśli opiekunowie z warszawy zdecydują się oddać,do "nieznanej osoby" jaką ja jestem, swoje maluchy(muszą tylko sprawdzić warunki jakie mam) to tam są czarnuszki. Co do przejazdu -jeśli będzie komu jechać chociaż do Białegostoku(świetnie byłoby żeby bezpośrednio do mnie) to mogę dofinansować podróż sumą 100zł.Podaj konto to przeleję i szukaj chętnego.

Zastanawiam się, czy nie wysłać do Ciebie całej trójki z działek ( dziś rano dzwoniła do mnie karmicielka i mówiła, że od dwóch dni nie widać czarnuszka :cry: , dlatego trójeczka :( Najwyżej jak się odnajdzie, to ja go wezmę na DT. ). Są tam 2 buraski i jeden pingwinek. Wtedy tydzień po odstawieniu kociaków karmicielka mogłaby już spokojnie łapać kotki.
Wieczorkiem podam numer konta. Tylko chyba będziemy musiały poczekać, aż się trochę ochłodzi, bo to jakieś 12 godzin jazdy, a maleństwo ostatnio 5km ledwo wytrzymało :|

Karena pisze:Ciszę się, że kociaki pojadą do DT :1luvu:

Kinga, a ile ona ma? 2-3 miesiące?

Wydaje mi się, że jakieś 2 miesiące, może 2,5, tylko wygląda tak, jakby miała 1 miesiąc :| Różnica między Tygryskiem, Puchatkiem, a malutką była duża.
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 13, 2010 16:14 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Kinga chyba,że zrobić to w nocy wtedy jest chłodniej.Najgorsze to jest to,że jesteś niepełnoletnia bo tak wsiadłabyś w pociąg i dojechała do np. Olsztyna (czy masz od siebie bezpośrednie połączenie?) a w Olsztynie ktoś-może znajdzie się chętny-przejąłby od ciebie maluchy i dojechał do Białegostoku;w Białymstoku byłabym ja albo moja córka.Jest jeszcze jedno wyjście-może uda mi się dogadać z kierowcą na podwózkę do Olsztyna za cene paliwa(tyle będę mogła wyskrobać żeby zapłacić);samochód ma klimę;wtedy kociaczkom nie będzie gorąco;ale do Olsztyna i tak trzeba dowieżć małe i na to będziesz musiała skombinować kasę .Ile one w ogóle mają?Może masz jakieś fotki?Nie można zwlekać bo ludzie wolą jak kotki są małe-łatwiej znależć chętnych.Ja mam ślicznego,czarnego z białym krawatem i skarpetkami kota "Brykieta".Spokojny,niekłopotliwy,mało wymagający i co z tego skoro jest dorosły a wszędzie pełno maluchów? Może masz jakieś lepsze rozwiązania to pisz.

J.D.

Post » Wto lip 13, 2010 17:22 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lip 13, 2010 18:18 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Karena pisze:Odpowiedz z cytatem

Dziękuję :1luvu: Chyba nie wygląda tak tragicznie na tych zdjęciach? :lol:

J.D. pisze:Kinga chyba,że zrobić to w nocy wtedy jest chłodniej.Najgorsze to jest to,że jesteś niepełnoletnia bo tak wsiadłabyś w pociąg i dojechała do np. Olsztyna (czy masz od siebie bezpośrednie połączenie?) a w Olsztynie ktoś-może znajdzie się chętny-przejąłby od ciebie maluchy i dojechał do Białegostoku;w Białymstoku byłabym ja albo moja córka.Jest jeszcze jedno wyjście-może uda mi się dogadać z kierowcą na podwózkę do Olsztyna za cene paliwa(tyle będę mogła wyskrobać żeby zapłacić);samochód ma klimę;wtedy kociaczkom nie będzie gorąco;ale do Olsztyna i tak trzeba dowieżć małe i na to będziesz musiała skombinować kasę .Ile one w ogóle mają?Może masz jakieś fotki?Nie można zwlekać bo ludzie wolą jak kotki są małe-łatwiej znależć chętnych.Ja mam ślicznego,czarnego z białym krawatem i skarpetkami kota "Brykieta".Spokojny,niekłopotliwy,mało wymagający i co z tego skoro jest dorosły a wszędzie pełno maluchów? Może masz jakieś lepsze rozwiązania to pisz.

Dzisiaj rozglądałam się za połączeniami od razu ze Sławna do Białegostoku. Ja mogłabym z nimi pojechać, tyle, że wolałabym mieć jednak kogoś do towarzystwa, a nie wiem, kto zechce wybrać się w taka podróż :roll:
One mają jakieś 2,5 miesiąca. Ciężko mi określić, bo różnica w wielkości między nimi jest duża 8O
Fotek mam mało. Te dwa buraski są wprost identyczne, jak koteczka, która jest u mnie. Zdjęcie pingwinka gdzieś tu powinno być.

Będę myśleć.
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 13, 2010 23:29 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

ja sobie pozwolę dorzucić jeszcze jeden komplement dla Kingi- robisz boskie zdjęcia :1luvu: 8)

trzymam kciuki za dobre domki dla maluchów i za to, żeby nie pojawiały się kolejne :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 14, 2010 9:03 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

viewtopic.php?f=1&t=114269kolejne puchate maleństwo u mnie......

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Czw lip 15, 2010 20:24 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Doszła mega porcja jedzonka od J.D. :1luvu: Aż 50 puszek super dobrej mokrej karmy :1luvu:
Dziękuję ! :)
Malutka kicia ma się super :ok: Jutro jeszcze zastrzyki i zobaczymy, ile nas to będzie kosztowało.
I zaczyna mi szaleć ! :evil: Teraz już nie śpi na łóżku, tylko cały czas mogłaby zwiedzać :P
A Szylka to twarda sztuka :evil:

Wydatki z dziś:
3zł bilet,
3,50zł parafina dla Klakiera,
2,60zł puszki z Netto, bo kupiłam, zanim doszły te od Joanny,

Razem: 9,10zł

EDIT: nadal szukamy imienia dla kici ;) Wy lepiej szukajcie, bo ja z commetą miałyśmy nadać jej imię Amfa :ryk: :ryk:
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 16, 2010 17:27 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

zyta555

Od: Wto lip 08, 2008 1:26

Post » Pt lip 16, 2010 21:31 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

No nikt nie ma pomysłu na imię ?! :P
Za zastrzyki- 20zł.
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 16, 2010 21:45 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

widziała parafinę dla Klakiera - mam nadzięję, że łyknie :ok:

Kinia - tak myślę, że gdy kot ma robaki to czasem i takie hopki z sierścią mogą być jak u Klakierka.
no to na pohybel robakom :wink: :piwa:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie lip 18, 2010 1:39 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

kinia098 pisze:No nikt nie ma pomysłu na imię ?! :P
Za zastrzyki- 20zł.

ksywki piszącej te słowa: Łysa (chyba poza konkursem ;)), Wega, Azada, Żyleta... :twisted:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]