Zaraza z burdelu,w domu Jagoda... 14.10.2010 [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 15, 2010 21:50 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Podobno właśnie się nie da :?
Dziewczyny proponowały już sterylizację kotek, to właściciel powiedział, żeby się same wysterylizowały. Teren jest ogrodzony, z monitoringiem więc potajemne wyłapywanie kotek też nie wchodzi w rachubę.
Nie wiem jak rozwiązać tę sytuację.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw lip 15, 2010 21:55 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

No a TOZ? Skoro wiadomo, że stamtąd właśnie pochodzą chore koty, że są nieleczone.
Albo... prasa lokalna?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt lip 16, 2010 11:37 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Ja nie wiem jak to wszystko wygląda, nie widziałam tego miejsca, na całe szczęście dla mnie :?.
Dziewczyny z proequo są najlepiej poinformowane, twierdzą że sytuacja jest beznadziejna.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lip 16, 2010 12:18 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Wez zglos to na policje przeciez jesli kolejny kot wtakim stanie to niewiadomo co z nimi tam robia.....az strach myslec skoro kot niewidzi kolejny to ciezko by byl to przypadek jak jeszcze nie ma oka...
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Od: Czw lip 15, 2010 16:42

Post » Pt lip 16, 2010 19:03 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Gdyby to było takie proste, to sprawa byłaby już załatwiona.
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2010 19:18 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lip 16, 2010 19:09 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Gapula odkryła nową zabawkę:

Obrazek Obrazek

Jest w ciągłym biegu, jakby jej było szkoda czasu na sen - tutaj wyjątkowo w bezruchu:

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lip 16, 2010 21:36 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Kurcze, ona mi z pysia przypomina Rysia :lol:
I to, że jest w ciągłym ruchu... Może to jego siostra?

Karena

Post » Pt lip 16, 2010 21:55 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

O jak się ładnie zrymowało :)

Jakieś pokrewieństwo między nimi na pewno jest. Te biedne koty krzyżują się w tym stadzie bez ograniczeń :?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon lip 19, 2010 21:07 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Gapulka napędziła nam dużo strachu, w piątek w nocy zaczęła kaszleć mocno i wymiotować, gorzej się tez czuła. W wymiocinach zauważyłam glisty, podałam jej środek na odrobaczenie.
Dziś byłyśmy na kolejnej wizycie kontrolnej.
Za około miesiąc Gapa może być operowana, lewe oko zostanie zaszyte, a w prawym wet usunie część trzeciej powieki, która się już nie cofnie i ogranicza jej w tej chwili w dużym stopniu pole widzenia.
Do tego czasu w dalszym ciągu trzeba zakrapiać oczy.
Jej uszy też nie są w najlepszym stanie, wet zalecił zakrapianie uszu oridermylem.

Gapcia marzycielka

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon lip 19, 2010 21:09 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Piękna :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto lip 20, 2010 8:18 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Gapciu, nie strasz opiekunki.
:1luvu:

Karena

Post » Wto lip 20, 2010 9:43 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Miłego dnia :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro lip 21, 2010 11:31 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Przepraszam, że pojawiam się dopiero teraz w wątku Zarazy, ale o ile w ostatnich tygodniach internet miałam sporadycznie, raz na kilka dni, to teraz nie mam w ogóle, bo laptop nie wytrzymał upałów i spalił się dysk. Na szczęście w Chojnie w bibliotece jest internet (chyba, że akurat nie działa - ot moje szczęście...), tylko obawiam się, że ktoś mnie zacznie podejrzewać o wypożyczanie książek :twisted:

No to po kolei:

DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ I JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA TYMCZAS!!! :1luvu:
To dla kici ratunek. Dziękuję za wspaniałą opiekę nad Zarazą... o przepraszam, Gapą!

Dziękuję ślepaczkowej ciotce allesandrze za odwiedzanie wątku!

W dzień wyjazdu z Chojny do weterynarza odebraliśmy bardzo wcześnie rano kicię od Lidki, która przechowała nam ją w piwnicy i ruszyliśmy do Szczecina. Puściłam na chwilę Zarazę po samochodzie, mruczała, miziała się, macała łapkami po ryśkowemu i o ile widać było, że prawe oko jest zupełnie zmasakrowane, to lewym posługiwała się całkiem sprawnie. W pewnym momencie zobaczyła się w bocznym lusterku, spuszyła, ogon w łuk i zaczęła warczeć na tego zaropiałego, ślepego brzydala, który się na nią zaczaił, spuszył, ogon wygiął w łuk i warczał :ryk: Zrobiłam parę zdjęć, jak będzie możliwość (czyt. laptop wróci z naprawy), to wstawię. Porównacie, jakie to było nastroszone, brudne i zaropiałe - niebo, a ziemia w porównaniu z tym, co można teraz zobaczyć :) (po raz kolejny wielkie podziękowania dla Edyty).

Już o 6 rano było gorąco w aucie z pootwieranymi do podłogi oknami, a co dopiero na pace... Na szczęście Zaraza jakoś dała radę, jak burdel jej nie wykończył, to duchota miała jej zaszkodzić? Kotkę wraz z liścikiem do dr Cichockiego zostawiłam w gabinecie, bo musieliśmy jechać dalej. Pałeczkę przejęła Edyta ;)

Kosztów leczenia na razie nie znam, ale wkrótce uzupełnię zaległości.

A teraz kwestia burdelu... Hmmm, policja? Dziewczyny, proszę Was, zastanówcie się nad paroma hasłami typu: haradż, mafia, układy, miasto gdzie wszyscy "z branży" się znają itd. TOZ? Nie przyjadą, za daleko, no i interwencja niepewna, bo nikt inspektorów do burdelu nie wpuści. Jak już Edyta napisała - teren jest szczelnie ogrodzony, monitorowany i cały czas ktoś tam się kręci, a na sąsiedniej posesji właściciela jest dodatkowo rottweiler.
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Pt lip 23, 2010 13:54 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

jaka Gapcia jest piękna :1luvu:
e-dita, przeniosę tą mała marzycielkę do ślepaczków, niechaj inni tez nacieszą oczy koteczką :D
e-dita, szukamy kici domku juz? prosze o treśc ogłoszenia i kontakt do Ciebie, gdyby ktos si ezakochał w małej :wink: , dam na nk do galerii kotków wyjątkowych, wstawiam na 1 stronę do ślepaczków ;
by the way , w jakim wieku jest Gapcia, bo chyba nie dozcytałam :oops: ?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lip 23, 2010 18:07 Re: ZARAZA z burdelu,niewidoma:( PILNIE DT SZCZECIN!!

Gapcia jest śliczna - wcale nie będę zaprzeczać :D

Obrazek

Alessandra, nie pisałam wcześniej, bo nie miałam pewności, ale już ją mam.
Nie szukamy domu dla Gapci, bo dom już się znalazł :D
Żeby był ciekawiej mała wróci do Chojny, zamieszka w domu, w którym mieszka już inna młoda kotka - Malina - adoptowana ode mnie w zeszłym roku. Malina ma teraz prawie rok, Gapa ok. 4 miesięcy - mam nadzieję, że panienki się szybko dogadają. Rodzina nie może się już doczekać Gapulki a ja cieszę się bardzo, że tak ładnie się to ułożyło.

Dziękuję bardzo za chęć pomocy, Wasz klub to świetna sprawa :ok:

edit: literówki
Ostatnio edytowano Pt lip 23, 2010 19:25 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]