Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 13:11 Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Napisałam już prośbę o poradę w wątku o zabezpieczeniach okien i balkonów, ale nie ma odzewu, a nam się trochę spieszy, więc zakładam osobny wątek - może tak szybciej ktoś zauważy...

reddie pisze:Mam prośbę o poradę. Będziemy siatkować balkon i wybraliśmy sieć rybacką jako materiał zabezpieczający. Jednak, gdy spojrzałam na ofertę tutaj http://www.sieci-korsze.pl/podzial-tkan ... iowych.htm to przyznam, że zgłupiałam. Który rodzaj tkaniny sieciowej będzie optymalny? W sensie wytrzymałości, ale też kosztów (i trochę też estetyki, ale to najmniej ważne). Doradzicie? Z góry dziękuję :1luvu:

I jeszcze małe pytanie: czy ktoś może wie, jaki jest orientacyjny koszt tych sieci z sieci-korsze.pl? I czy długo trzeba czekać na realizację zlecenia?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro lip 14, 2010 13:14 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Ja za 12m2 zapłaciłam 115,00 obrębiona 3mm sznurkiem w kolorze słomkowym.
Splot to kwadrat o boku 4 cm, sieć 1 mm.

Pani w BOK wie o czym mowa w sprawie kotów, doradziła, wyjaśniła, fotkę mi przysłała. Chcesz to Ci prześlę, daj maila :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Śro lip 14, 2010 13:16 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Spinca, dzięki :) Wysyłam pw.

reddie

Post » Śro lip 14, 2010 13:25 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Ja tą samą zamówiłam :D

Jak zmawiałam w zeszłym tygodniu to powiedziałam panu, że to ma być ochrona okien dla kotów. Oni wtedy wiedzą o która mają zrobić i przesłać.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lip 14, 2010 13:41 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Czyli są kumaci :) Fajnie.

reddie

Post » Śro lip 14, 2010 13:42 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Bo chyba pół miau u nich kupowało siatkę :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lip 14, 2010 14:39 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Witam to i ja sie podepnę pod informacje o siatce.
Też chcę osiatkować balkon dla większej wygody kotów a mojego spokojniejszego spania.
ale troszkę mam dylemat co z widokiem. Nie przeszkadza ona za bardzo.
Bo w zasadzie oprócz kotów to w moim mieszkaniu jeszcze tylko widok z okna jest piękny :ryk:
Też bym była wdzięczna za zdjęcia na maila.
wyślę pw.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lip 14, 2010 15:14 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Dorota, witaj w klubie siatkujących balkony :mrgreen: Ja juz nie mogę się doczekać finału siatkowania :D

reddie

Post » Śro lip 14, 2010 15:41 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

A tu widok z mojego okna. Obrazek
nareszcie nie muszę mieć firan i zasłonek.
Dlatego ciekawi mnie jak siatka na balkonie wplynie na widok :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lip 15, 2010 9:19 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

O ja cieeee 8O cudny!

Napisałam Ci pw :)

spinca

Post » Czw lip 15, 2010 9:22 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

AgaPap pisze:Bo chyba pół miau u nich kupowało siatkę :mrgreen:

AgaPap możesz podać pełne namiary? :) bo ja też bardzo zainteresowana tematem jestem :)
Chodzi o tę stronę? http://www.sieci-korsze.pl/index.html ?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lip 15, 2010 10:05 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Co prawda pytanie nie do mnie, ale mam nadzieję, ze AgaPap się nie obrazi, jak odpowiem.
Tak, to ta strona. Zadzwoniłam do Pani, żeby mi jeszcze raz przysłała fotkę tej siatki, zaraz wstawię ja na forum. Pytałam czy mogę i mogę :)

spinca

Post » Czw lip 15, 2010 10:08 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Ona na okna też się nadaje? czy tylko na balkon?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lip 15, 2010 10:09 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Ania, dokładnie tak, chodzi o tę stronę :) Mi właśnie odpisali.

Uzyskałam takie info:
- siatka z wytrzymałego materiału - poliamidu
- grubość sznurka 1mm
- szerokość oczka 40mm
- wytrzymałość na zerwanie - 30kg/1 oczko
- kolor słomkowy
- układ oczek kwadratowy (dzięki czemu dobrze się rozwiesza)
- dla wzmocnienia i łatwiejszego montażu siatkę obszywają wokół krawędzi (można zamówić bez obszycia, jednak nie zmienia to ceny)
- wymiar - wg życzenia klienta
- cena 1m2 siatki - 10zł+22%VAT
- termin realizacji i wysyłki - maksymalnie do 10 dni od momentu złożenia zamówienia
- wysyłka pocztą za pobraniem (koszt około 15zł)

Pani napisała mi, że po obszyciu siatka nie ulega rozciągnięciu ponad zamówiony wymiar. Jej zdaniem, "najlepiej, kiedy siatka jest naciągnięta, dlatego należy podać dokładny wymiar, ewentualnie doliczyć 4cm na całkowitej długości i szerokości".

Ja jestem zdecydowana - jak dla mnie siatka zapowiada się obiecująco :) Tylko jeszcze dziś dokonamy dokładnych pomiarów i zamawiamy.

Dzięki dziewczyny za poradę, informacje i wsparcie. :)

reddie

Post » Czw lip 15, 2010 10:10 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Zdjęcie siatki, nawet z uroczym dodatkiem :) Żeby nie było, że ukrywam jakieś koty, to jest fotka z firmy od siatek, nie moja ;)

Obrazek

Jeśli sobie życzycie żeby opisać jak ja mam to zamontowane, to postaram się jakoś po polsku to ująć. Za amatorstwo mojego opisu od razu przepraszam te Dziewczyny, którym starałam się to przekazać na pw.

spinca

[następna]