Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 13, 2010 15:14 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Mam nadzieję,że już Soni odrosły kudełki.Ona miała takie straszne kołtuny,że trzeba było wycinać,niekoniecznie fachowo.Brzuszek też był wygolony do sterylki.Teraz naprawdę jest strasznie kudłata.Ale oczka pozostały ja dawniej,piękne,zielone.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lip 13, 2010 18:54 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

ewar Soni, rzeczywiscie futro juz prawie calkiem odroslo, ale ja widze to, tylko dzieki róznicy miedzy brzuszkiem a grzbietem. Jestem z nia caly czas, wiec trudno mi dostrzec zmiany, np z waga :) Ale kiedy ida w dobrym kierunku, bardzo mnie ciesza :P Jesli chodzi o zachowanie Soni, to czasem przychodzi do mnie na pojedyncze pieszczoty (mysle, ze o nie chodzi, bo miseczka pelna ). Prezy grzbiet i ociera sie o nogi, potem zaspokojona odchodzi. Czasem sama wskakuje mi do lózka, ale nie spi z nami. Woli torbe 8) , nawet po zmianie miejsca. Ciekawe czemu?

Dziekuje za slowa uznania pod adresem Franciszka. Teraz rzeczywiscie wypieknial, ale jak byl kociakiem, mial taki nieprzyjemny, grozny wyraz pyszczka, jakby sie koncentrowal na ataku. Chyba proporcje sie wyrównaly i kot wyprzystojnial :mrgreen: Ale Franek ciagla jest takim moim kocim dzieckiem, przychodzi na noszenie, smaruje mnie zebami po nosie, ugniata i jest taki rozbrajajacy. Wielki kochany kocur.

Siostro ewar, pozdrawiamy mocno i kocio.

Agulas74, dziekujemy :mrgreen:

milamila

Od: Czw maja 13, 2010 12:54

Post » Wto lip 13, 2010 19:51 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Wlasnie zwazylam koty.
Sonia: 4,3 kg :piwa:
Franciszek: 5,6 kg.
Jest super :mrgreen:

milamila

Post » Wto lip 13, 2010 22:03 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Sonia aż tyle waży?????O, rety !To znaczy,że ponad dwa razy tyle,ile ważyła,kiedy do mnie przyszła,było to równo 2kg.Ale się cieszę. :ryk: :ryk: :ryk:
Franek to potężny kocur.Piszesz,że nie był zbyt urodziwy jako kociak? Zdarza się.Moja Gucia była chuda,brzydka i przylizana.Przez kilka miesięcy była Gustawem, wetka się pomyliła co do płci.Dużego już kocurka zaniosłam na kastrację i słyszę "chyba sterylizacja".No i do domu wróciła już Gucia,naprawdę urodziwa kotka z lekko przedłużonym włosem.

ewar

Post » Czw lip 15, 2010 9:03 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

ewar pisze:Moja Gucia była chuda,brzydka i przylizana.Przez kilka miesięcy była Gustawem, wetka się pomyliła co do płci.Dużego już kocurka zaniosłam na kastrację i słyszę "chyba sterylizacja".No i do domu wróciła już Gucia,naprawdę urodziwa kotka z lekko przedłużonym włosem.

Takie niespodzianki najbardziej ciesza :x
Koty w te upaly albo gdzies spia, albo zebraja o jedzenie. Tyle mam z towarzystwa :wink:
Sonia bardzo lubi Felvital z tranem, Franciszek juz nie bardzo....za to je wszystko inne.

milamila

Post » Pt lip 16, 2010 7:43 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Informuje, ze wpisy o Soni i Franciszku moga byc rzadsze lub z dluzszymi przerwami. Powodem tego stanu rzeczy sa wakacje :lol:
Bede sie odzywac, ale niestety nieregularnie.
Pozdrawiamy Wszystkich.

milamila

Post » Pt lip 16, 2010 8:42 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

milamila pisze:Wlasnie zwazylam koty.

8O Sonia waży prawie tyle, co Tacia - ostatnio 4,45 na wetowskiej wadze :lol:
Jakoś byłam przekonana, że to mała, drobna kicia jest :ryk:

Milamila, przyjemnych wakacji :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 16, 2010 15:47 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

OKI pisze:
milamila pisze:Wlasnie zwazylam koty.

8O Sonia waży prawie tyle, co Tacia - ostatnio 4,45 na wetowskiej wadze :lol:
Jakoś byłam przekonana, że to mała, drobna kicia jest :ryk:

Milamila, przyjemnych wakacji :wink:

Wetka mówiła,że to będzie duży kot.Sonia przypominała taką suwnicę,dźwig portowy,takie ustrojstwo na długich nogach i krótkim "tułowiu".Była zupełnie nieproporcjonalna.Pysio natomiast zawsze miała śliczne i te oczy! Bardzo się cieszę,że kotka jest w takiej formie.
Milamila, bawcie się dobrze !

ewar

Post » Pt lip 16, 2010 16:51 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Suwnica :ryk: :ryk: :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 16, 2010 18:13 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

"Suwnica" wycalowana, ach....to chyba byl gwalt. Franciszek troche sie odwracal i nie wiedzial o co chodzi, ale i tak go przytulilam(czyz.scisnelam:).
Chyba stuknieta jestem 8)

milamila

Post » Pt lip 16, 2010 18:22 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Dziekuje Wam bardzo za zyczenia. Mam nadzieje, ze i Wam uda sie znalezc kilka chwil, aby odpoczac. Pa, pa :P

milamila

Post » Pt lip 16, 2010 21:32 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Dziękuję bardzo :1luvu:

ewar

Post » Pon sie 16, 2010 11:22 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Witamy ponownie.
Jestesmy juz w domu. Wszyscy.
Sonia i Franciszek wygladaja pieknie, tylko troche przytyli. Nadszedl czas przejscia na diete dla Franciszka :)
Koty, jak nas zobaczyly, najpierw sie ukryly, ale po kilku minutach juz nas nie opuszczaly.
Nawet Sonia sie ucieszyla.

milamila

Post » Pon sie 16, 2010 11:50 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Witajcie! :D
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon sie 30, 2010 16:58 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Sonia musiała odwiedzić weta.Trochę za dużo waży zdaniem weta i niestety cierpi na wypadanie odbytu.Pocieszające jest to,że to stadium początkowe i być może wystarczy leczenie farmakologiczne.Na operację się nie kwalifikuje.

ewar

[poprzednia][następna]