Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:kasia86 pisze:Właśnie miałam telefon w sprawie tych koteczków.
Pan, (bo to On podpisywał umowę adopcyjną a nie betib) stwierdził, ze w przypadku dalszego nękania Ich na forum muratora sprawę przekaże policji.
Nie bardzo wiem, co ja mam do tego, bo ja tam nic nie pisze.
Pan kotów też nie odda, bo jak twierdzi, one mają u Nich dobrze, i to na tyle tego tematu.
Aniu jak ktoś ma problem to ten Pan właśnie. Nie ma żadnego nękania, tym bardziej z Twojej strony a takie straszenie policją przez telefon... no cóż jest według mnie mocno infantylne. Szkoda że nie postraszył Cię swoim tatą
ewar pisze:Rakea,chyba ta, z której korzystam jest niezła (sama ją podpisywałaś), ale to dobry pomysł z tym prawnikiem.Jest jeszcze coś.USTNA umowa także obowiązuje, a że taka była jest dowód na wątku.
Wydawany kot jest pod opieką weterynaryjną, jest odpchlony, odrobaczony i w dobrym stanie zdrowia.
Wydawany kot jest pod opieką weterynaryjną, jest odpchlony, odrobaczony i w dobrym stanie zdrowia.
Osoba adoptująca kota zobowiązuje się:
1. Zabezpieczenia przynajmniej jednego pomieszczenia (w budynkach wielokondygnacyjnych) przed wypadnięciem kota z balkonu lub okna.
2. Wykastrowania kota/kotki po osiągnięciu dojrzałości płciowej.
3. Zapewnienie właściwego żywienia kota i opieki weterynaryjnej, a także szczepień.
4. Informowania o przystosowaniu się kota do nowych warunków życia.
5. Umożliwienia osobie wydającej sprawdzenia warunków bytowych kota w nowym miejscu, oceny stopnia przystosowania się.
6. W przypadku zmiany miejsca zamieszkania Adoptujący jest obowiązany do powiadomienia o nowym adresie.
7. Adoptujący nie ma prawa oddawać zwierzęcia osobom trzecim.
W przypadku zmiany warunków mieszkaniowych, zaistniałych okoliczności rodzinnych czy zdrowotnych, Adoptujący kota ma prawo do oddania zwierzęcia Opiekunowi w czasie nieokreślonym.
Umowa ta ma charakter cywilno-prawny i wzajemne zobowiązania stron podlegają KC.
Umowa została sporządzona w dwóch jednobrzmiących kopiach, po jednej dla każdej ze stron.
OŚWIADCZENIE ADOPTUJĄCEGO
„Zwierzę jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą.
Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę.”
Niniejszym oświadczam, że jestem świadomy/a tego, że w razie złego traktowania/zaniedbania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna
na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.1997 r. (Dz.U. 1997 nr 111 poz.724).
kasia86 pisze:Niniejszym oświadczam, że jestem świadomy/a tego, że w razie złego traktowania/zaniedbania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna
na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.1997 r. (Dz.U. 1997 nr 111 poz.724).
kasia86 pisze:Właśnie miałam telefon w sprawie tych koteczków.
Pan, (bo to On podpisywał umowę adopcyjną a nie betib) stwierdził, ze w przypadku dalszego nękania Ich na forum muratora sprawę przekaże policji.
Nie bardzo wiem, co ja mam do tego, bo ja tam nic nie pisze.
Pan kotów też nie odda, bo jak twierdzi, one mają u Nich dobrze, i to na tyle tego tematu.
Jowita pisze:Dziewczyny, czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że to przez Was sprawa doszła do tego etapu? NBaprawdę nie możecie sobie darować tych tekstów? Ma być jeszcze gorzej?
Gibutkowa pisze:Jowita pisze:Dziewczyny, czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że to przez Was sprawa doszła do tego etapu? NBaprawdę nie możecie sobie darować tych tekstów? Ma być jeszcze gorzej?
Jowita nie przesadzaj. Nie bądźmy świętsi od papieża. Ja na ten przykład robotem nie jestem i ciesze się z tego - emocje ponoszą ludzi i dlatego są ludźmi, a wierz mi naprawdę widziałam już lepsze "mięcho", choć sama rzadko używam. Do tej sytuacji doszło dlatego, że Państwo nie wywiązali i nie wywiązują się z umowy - i to jest sednem sprawy i tego że potoczyła się tak a nie inaczej. Nie obraź się ale to ciągłe pisanie, że "to przez Was" to mi się kojarzy z tekstem do osoby zgwałconej że to jej wina, że ją zgwałcili. Może zbyt radykalnie mi się kojarzy ale mi się kojarzy - nic na to nie poradzę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: 44 Kocie Wyspy, Google Adsense [Bot], misiulka i 644 gości