BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 13, 2010 12:25 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

To tak jak nasza MIśka.Nieraz mieliśmy kubki z kawą zakopane jak stał jakis na biurku i na jej drodze.Bo przecie naokoło paniusi się nie chce przełazić :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lip 13, 2010 15:42 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Gibutkowa pisze:Sibel zakopuje wszystko co jej nie odpowiada zapachem - czasem nawet zanim po kupie zdąży tyłek umyć to potrafi sama siebie zakopywać :roll: :| Namiętnie zakopuje słodycze - szczególnie czekoladę - nie znosi zapachu czekolady, zakopuje mięso surowe... jak ją chciałam oduczyć kopania w kwiatkach i popsikałam doniczkę odstraszaczem dla kotów to tak jej ten odstraszacz śmierdział że go zakopała... ziemią z kwiatka :roll: Ja już nawet jej nie próbuję zrozumieć ;) bo to i tak nie do ogarnięcia jest. :P

EDIT: Jak to się mówi? Nie walcz - zaakceptuj i pokochaj :mrgreen:

8O 8O 8O Edyta, czy mogłabyś mi technicznie przybliżyć kwestię zakopywania samej siebie? :mrgreen: ...ostatnio coraz częściej mam na to ochotę... siem zakopać i obudzić, jak już wszystkie moje potfory będą grzecznie jadły same i nie będą na mnie smarkały krwawym glutem... :twisted:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto lip 13, 2010 15:44 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Betaka pisze:Melduję się po przerwie doczytawszy zaległości.
katarzyna1207 pisze:Bubencjusz Wielki będzie chyba kolejnym rozpieszczonym POTFFFOREM ... :mrgreen: I kto go wtedy weźmie :strach: Potfór spożywa tylko wtedy, jak się z nim siedzi, głaszcze i mówi, jakim jest dzielnym koteczkiem...I najlepiej, żeby wszystkie miseczki stały na parapecie, a jak się skończy żarełko w zasięgu języka, to Potforowi należy obrócić talerzyk, bo przecież nie będzie wstawał do jedzenia ...:twisted:
I tym sposobem dwa razy dziennie udaje mi się coś wcisnąć mu do jedzenia...

Kasiu, to może być nawet jego atutem - znam ludzi, którzy są wręcz zachwyceni, że kotek nie może bez ich asysty zjeść. Co tam zjeść, z kuwety nie może skorzystać! 8O No cóż, jak ma się koty w ilości hurtowej, to egzemplarze bezobsługowe są bardziej w cenie :mrgreen:

hhhhyyy ...sugerujesz, że to już o zbieractwo zahacza... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Wto lip 13, 2010 15:46 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:
Gibutkowa pisze:Sibel zakopuje wszystko co jej nie odpowiada zapachem - czasem nawet zanim po kupie zdąży tyłek umyć to potrafi sama siebie zakopywać :roll: :| Namiętnie zakopuje słodycze - szczególnie czekoladę - nie znosi zapachu czekolady, zakopuje mięso surowe... jak ją chciałam oduczyć kopania w kwiatkach i popsikałam doniczkę odstraszaczem dla kotów to tak jej ten odstraszacz śmierdział że go zakopała... ziemią z kwiatka :roll: Ja już nawet jej nie próbuję zrozumieć ;) bo to i tak nie do ogarnięcia jest. :P

EDIT: Jak to się mówi? Nie walcz - zaakceptuj i pokochaj :mrgreen:

8O 8O 8O Edyta, czy mogłabyś mi technicznie przybliżyć kwestię zakopywania samej siebie? :mrgreen: ...ostatnio coraz częściej mam na to ochotę... siem zakopać i obudzić, jak już wszystkie moje potfory będą grzecznie jadły same i nie będą na mnie smarkały krwawym glutem... :twisted:

hehe :lol:
co do technicznych spraw no tak jak koty zakopują - najpierw wąchają a potem łapką zakopują - Sibel odwraca się w stronę swego kupra nieumytego a potem tak w kółko tyłem i jednocześnie zakopuje łapką. Komicznie to wygląda :lol:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 13, 2010 15:49 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

jerzykowka pisze:Czyli Bubuś już daje się rozpieszczać, dzielny kotecek :1luvu:
Wcinaj Bubencjuszu i przy okazji Kasi nie zamęczaj :wink: :D

Bubuś nie tylko "daje" się rozpieszczać, on wieczorem wręcz się tego domaga... :mrgreen: Jak wejdę do pokoju, to od razu cudnie grucha... ociera się i prowadzi mnie do szafy, gdzie jest schowane pawie piórko na patyku ... a potem się bawimy ... Mądry kotecek jest, bardzo szybko załapał, że ani do budki, ani do namiotu z nim nie wejdę ... i przestał mnie tam zapraszać...:mrgreen: No i załapał też, że rano nie mam czasu na zabawę...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Wto lip 13, 2010 18:09 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

mądry kotek :ok:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro lip 14, 2010 6:54 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

:1luvu: Baaardzo madry! Niech reszta sie od niego tego nauczy :-)
Czy to sie ma znaczyc, ze juz lepiej jest? Nie moge czytac do tylu, bo od paru dni mi komputer siada i nie wiem, czy dzis troche wytrzyma.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro lip 14, 2010 7:24 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

U mnie Haker je tylko jeden rodzaj karmy - z mokrych to almo natura tuńczyk z serem, z suchej to RC dla wybrednych.
Wszystko inne kocie karmy są niejadalne. Mięso należny zakopać, zjeść można szynkę i żółty ser czy też mleko i masło lub z rosołu warzywa. O tak jak jest gotowany rosół to Haker pilnuje garnka i jak tylko wystygnie to zaczyna go oblizywać.
Jak m się namęczyliśmy jak był mały ( odchowywaliśmy go od oseska) i zanim trafiliśmy w jego smak.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro lip 14, 2010 7:51 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Bubusiowi już powolutku tez zaczyna się wyrabiać smak ... gerberki kurczakowe lub indycze, gourmet diamant z tuńczykiem i krewetkami, surowy kurzęczy biust, a z suchego RC Calm, RC BabyCat (takie maluskie chrupki) i Orijen :lol: - jest jedynym kotem który nie wybiera z miski Orijena tylko po to żeby nim plunąć na odległość :mrgreen: I mógłby już gustów nie zmieniać... przy takim jedzeniu to może go jeść dużo mniej niż badziewia...
Od wczoraj mam 3 footra na "ręcznym" karmieniu :strach: (bo Bubuś też prawie jak na ręcznym) .... idę się powiesić ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro lip 14, 2010 7:56 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Ale tylko na spruchnialym drzewie! Musisz dalej opowiadac nam histroje.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro lip 14, 2010 8:49 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Bubusiowi już powolutku tez zaczyna się wyrabiać smak ... gerberki kurczakowe lub indycze, gourmet diamant z tuńczykiem i krewetkami, surowy kurzęczy biust, a z suchego RC Calm, RC BabyCat (takie maluskie chrupki) i Orijen :lol: - jest jedynym kotem który nie wybiera z miski Orijena tylko po to żeby nim plunąć na odległość :mrgreen: I mógłby już gustów nie zmieniać... przy takim jedzeniu to może go jeść dużo mniej niż badziewia...
Od wczoraj mam 3 footra na "ręcznym" karmieniu :strach: (bo Bubuś też prawie jak na ręcznym) .... idę się powiesić ...

całe szczęście, że zaczął normalnie jeść! :piwa: - i nawet niezły zestaw wybrał :wink:

ale cobyś się nie nudziła to widzę, że od razu urozmaicenie w zanadrzu sobie przygotowałaś.... :mrgreen:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lip 14, 2010 8:52 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

no wreszcie się koleś odblokował z jedzeniem :D bardzo się cieszę, choć taniego zestawu to on nie wybrał :roll: :twisted:
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lip 14, 2010 9:48 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Bubusiowi już powolutku tez zaczyna się wyrabiać smak ... gerberki kurczakowe lub indycze, gourmet diamant z tuńczykiem i krewetkami, surowy kurzęczy biust, a z suchego RC Calm, RC BabyCat (takie maluskie chrupki) i Orijen :lol: - jest jedynym kotem który nie wybiera z miski Orijena tylko po to żeby nim plunąć na odległość :mrgreen: I mógłby już gustów nie zmieniać... przy takim jedzeniu to może go jeść dużo mniej niż badziewia...

To ja myślałam że tylko moja Sibel pluje Orijenem 8) dobrze wiedzieć że nie jestem osamotniona :mrgreen: :lol:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 14, 2010 11:21 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

joluka pisze:

całe szczęście, że zaczął normalnie jeść! :piwa: - i nawet niezły zestaw wybrał :wink:

ale cobyś się nie nudziła to widzę, że od razu urozmaicenie w zanadrzu sobie przygotowałaś.... :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: SIĘ SAMO przygotowało ... i warczy podczas karmienia ... :evil: najlepszy efekt jest jak łyka ze strzykawki i warczy ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro lip 14, 2010 11:24 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Gibutkowa pisze:

To ja myślałam że tylko moja Sibel pluje Orijenem 8) dobrze wiedzieć że nie jestem osamotniona :mrgreen: :lol:

hehe ... U mnie przy Orijenie wymieszanym z całym zestawem innych karm wszystkie footra bawią się w Kopciuszka ... i bardzo dokładnie wybierają ... Mogę se potem całego Orijena zebrać ponownie z podłogi w kuchni ... :mrgreen: Goopia pinda ze mnie była, bo kupiłam cały wór od razu ....
Obrazek

katarzyna1207

[poprzednia][następna]