Kotków 5 cz5. Magia nas opuściła['] :((

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 11, 2010 12:31 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Upał mamy straszny, ferajna leży pokotem. Nawet jedzą mniej niż zwykle. Tylko w nocy za to uaktywniają się i czasem nieco mi przeszkadzają, ale to mała szkoda, bo i tak w takim upale kiepsko śpię.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie lip 11, 2010 12:43 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Masz rację upał jest straszny. Mam nadzieję iż w sobotę będzie chłodniej.
U mnie towarzystwo się podzieliło. Burasek z Nutką leżą w cieniu pomidora na balkonie, Iwanek w sypialni na szafce nocnej, zaś Psotka w pracowni na fotelu w zasłużonym cieniu.
"..jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym"

http://WWW.CIAPKOWO.PL - może ty odmienisz ich los.

mariusz_s

Od: Pon gru 24, 2007 20:56

Post » Nie lip 11, 2010 14:41 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Aniu-zobaczyłam zmianę tytułu watku i aż mi się weselej zrobiło!
Gabuniu,Radziu-tak trzymać!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 13, 2010 8:39 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Murzynek jednak nie ma dzisiaj zabiegu. Za gorąco. Wszystkie planowe zabiegi odłożone, robią tylko takie ratujące życie, jak nie ma wyjścia. Murzynek wsuwa swoje musy z antybiotykiem i w nocy mruczał mi przy głowie rozkosznie.
Najgorzej chyba znosi temperaturę Okruszka. Rozciąga się tam tam gdzie chociaż zlekka zimniej i widać, że ma dość. Okładam ją chwilami mokrym ręcznikiem, ale chwilę pozwala, a potem syczy i ucieka. Ale zawsze się trochę ochłodzi. Na szczęście je. Chociaż szczuplutka bardzo.
Psy rano i wieczorem moczą się w strumieniu, co jakiś czas Aśkę wsadzam pod prysznic, a Kajtusię polewam wodą z butelki i wcieam żeby nie płynęła po sierści.

Anka

Post » Wto lip 13, 2010 14:32 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

U mnie to samo - ja ledwo wytrzymuję ale najgorzej Pelasia. Dziś jej nie ogrzewałam kroplówki. Nie ma się gdzie położyć - wszędzie tak samo gorąco...niech to się już skończy :crying:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Wto lip 13, 2010 14:54 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

To ja tez ponarzekam ;)
Najgorzej upały znosi Kenzo :(
Miał zmianę leków i w tym upale jedną nogą był za TM :(
Całe szczęście powoli normuje się i stabilizuje ale bardzo chciałabym aby ta pogoda poszła sobie już.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Wto lip 13, 2010 16:37 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

A Mratawoj przepada na całe dnie, wraca w nocy, czasem w dzień wpadnie coś przegryźć. Zdaje się, że znalazł jakieś dobre, cieniste leże nad wodą. Pucuś, biedny tłuścioszek w bielutkim, puchatym futerku, leży plackiem w przeciągu. A ja latam, latam, latam...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Wto lip 13, 2010 21:44 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Pisałam już, że Gabi pokochała mopsiczkę Asieńkę, co mnie bardzo cieszy, bo po śmierci swoich przyjaciół Bambosza i Charlisia była bardzo samotna i smutna.
Tutaj Gabi myje Asieńkę (nie udało się zrobić lepszych zdjęć bo to było w ciasnym kącie):

Obrazek

Obrazek

Anka

Post » Wto lip 13, 2010 22:06 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Gabi jest kochana :) i ma śliczną przyjaciółkę :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw lip 15, 2010 8:59 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Jeszcze raz Gabi z Asią

Obrazek

Anka

Post » Czw lip 15, 2010 18:02 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Dzisiaj gorąc po prostu straszliwy. Duchota. Murzynek czeka na zabieg, oby prędzej się ochłodziło. Na szczęście pomimo, że ostatnio ząbki bardzo mu dokuczają, to nie traci apetytu i musy ładnie wciąga, a wraz z nimi i antybiotyk. Teraz ślicznie myje się.

Anka

Post » Czw lip 15, 2010 21:38 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Jeszcze chciałam się poskarżyć, że moje koty zaniedbują swoje obowiązki :crying: . zawsze polowały na muchy, dzięki czemu miałam od nich spokój. Wczoraj taka jedna wypasiona trafiła przez okno. Był już wieczór, ni aż tak gorąco, i co? I nic :mrgreen: . Patrzały sobie jak lata dosłownie nad ich nosami i nawet nie chciało im się tyłków ruszyć. Ale jak miską tylko stuknę, to jakżeby inaczej, wszystkie w podskokach przylatują :twisted:

Anka

Post » Pt lip 16, 2010 7:05 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Wypożyczyć Ci Mefista? mnie doniczki i różne przedmioty latają jak wpadnie mucha :roll:
Żywot muchy jest bardzo krótki w tym domu.
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt lip 16, 2010 7:09 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Hejka.
Duża jakoś mało tu zaglądała długi czas i teraz cioteczki nam się powykruszały 8) . A mówiłem, to słuchać nie chciała :mrgreen: . Tak czy inaczej pozdrawiamy wszystkie cioteczki bardzo, bardzo mocno, z całych kocich serduszek i zapraszamy do wontecku.
Mnie trochę ząbki bolą. Ten w białym fartuchu ma coś z nimi zrobić. Boję się trochę, ale już niech zrobi prędzej. Tylko że mówi, że za gorąco jest. Nooo, niech już będzie zimniej.
Duża skarży, że much nie łapiemy, mądra się znalazła :twisted: . Ciekawe, że jej się też jakoś skakać nie chce, wciąż tylko narzeka że gorąco.
Buziaczki
Wasz Murzynek i reszta

Anka

Post » Pt lip 16, 2010 7:10 Re: Kotków 6. Wredny Proteus robi odwrót:))

Sin pisze:Wypożyczyć Ci Mefista? mnie doniczki i różne przedmioty latają jak wpadnie mucha :roll:
Żywot muchy jest bardzo krótki w tym domu.

Przemyślę :ryk:

Anka

[poprzednia][następna]