Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem? - już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 13, 2010 18:48 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Tak szukam po necie co mu można podawać... bezopet, calopet, citropepsin :roll: Kurcze no musi zaskoczyć no...
Wet mu nie dał żadnych leków pobudzających apetyt czy nie działają?
Przynajmniej postęp w zachowaniu widać :ok:

Aż mi głupio pytać :oops:
Na forum wszędzie o gerberkach... to te gerberki w słoiczkach dla ludzkich dzieci? :oops:
Mała gdzie byłaś z nim u weta?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lip 13, 2010 19:02 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

phantasmagori pisze:Aż mi głupio pytać :oops:
Na forum wszędzie o gerberkach... to te gerberki w słoiczkach dla ludzkich dzieci? :oops:
Mała gdzie byłaś z nim u weta?

Tak, są bodajże 2 smaki: kurczak i indyk. Daję czasami swojej kotce jako przysmak :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Wto lip 13, 2010 20:13 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Niech chociaż tego "gerberka" wciągnie... może zaskoczy. Takie dla młodszych dzieci, po 4 czy 5 miesiącu, powinny być lepsze, bo mają mniej składników i są delikatniejsze.

Kiedyś karmiłam kotkę przez słomkę ;) papka była dość rzadka, wsadza się słomkę do papki, zatyka górny otwór palcem, żeby nie wyleciało z rurki, i potem do pyszczydła.
Ze strzykawki trzeba uważać, żeby za mocno nie nacisnać i nie zachłystnąć kota.
A z rurki leci delikatnie i dziura większa, więc się nie zatyka ;)

Tak się ucieszyłam, że Kacperek trafił w dobre ręce... myślałam że już pójdzie z górki :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto lip 13, 2010 20:16 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Wiem, że to może bez sensu pomysł i że pewnie Opiekunka Kacpra ma też inne zajęcia, ale jakby tak posiedział przy nim z godzinę, dwie, trzy bez przerwy go głaszcząc, miziając, przytulając to poczułby się lepiej i zjadłby coś potem? Żeby poczuł się bezpieczny i dopieszczony :)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Wto lip 13, 2010 20:33 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

ja z doskoku własnie
wracam od Kacperka z kibelka :wink:
siedze tam z nim
on nie ma teraz mam wrazenie doła, chciałby wyjść na pokoje
nie chce współpracowac z jedzeniem, ślini się , wiec mysle ,że przyczyną teraz jest przede wszystkim choroba, nie dół.....chyba :roll:
o gerberkach juz dziewczyny napisały

na kociarni bał się innych kotów, ale trzeba wziac pod uwagę ,że tam ich jest kilkadziesiąt, częśc z silnym charakterem delikatnie rzecz ujmując

jak będzie w domowych warunkach okaże się u phantasmagorii

strzykawki do karmienia są świetne z taką czarną gumową końcówką tłoka-bardzo luzno chodzą
dostarczę :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 13, 2010 21:00 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

U mnie będzie miał do dyspozycji 10m2 kuchni.
Ja w kuchni spędzam dużo czasu, ponieważ mam tam wydzielony kącik komputerowy, przy którym pracuję wieczorami.
Będzie mnie miał do dyspozycji minimum 3 godziny. Na biurku jest kocie posłanko, na którym koty lubią polegiwać kiedy ja pracuję.
Z kuchni go wypuszczę dopiero jak wyzdrowieje z KK aby zminimalizować ryzyko zarażenia moich kotów, bo mimo że szczepione jednak zarazić się mogą.
Kupię jeszcze te gerberki i może jakąś pastę wzmagającą apetyt i wzmacniającą przy okazji (u weta oczywiście).
Do Małej mam oczywiście milion pytań i przynajmniej połowy zapomnę przy przekazaniu Kacpra,wiec będę męczyć :D
Jak on już baranki strzela i domaga się wyjścia to jestem dobrej myśli :wink:

Jeśli chodzi o moje koty, to raczej nie są agresywne. Na pewno na początku będą zazdrosne a potem się ułoży. Tak było z kotką, którą brałam półtorej roku temu. Tyle że Kacper jest kocurkiem i może być ciężej, ale to się wszystko okaże że tak powiem w praniu.

No i przypominam że szukamy Kacperkowi domku stałego :wink:
Ostatnio edytowano Wto lip 13, 2010 21:08 przez phantasmagori, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lip 13, 2010 21:03 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

magdajedral pisze:Nie mogę pomóc inaczej, ale skoro DT nie ma kuwetki to chętnie odstąpię jedną. Używana co prawda ale zwsze coś. Moje i tak korzystają z jednej wspólnej. Kciuki za kociastego.

Moje też mają jedną wspólną kuwetę taką podwójnej wielkości. Fajnie by było jak by była kuwetka, w ostateczności znajdę jakąś miskę.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lip 13, 2010 21:15 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Dobrą pastą wzmacniającą jest Vita-pet. Wzmacnia też apetyt to może akurat byłaby dobra dla Kacperka? http://www.krakvet.pl/biowet-vitapet-p-484.html Tu można o niej poczytać ;)

justyslopez

Od: Nie wrz 16, 2007 17:34

Post » Wto lip 13, 2010 21:31 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Może żółtko w strzykawce?

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto lip 13, 2010 21:33 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

tylko nie wszystko na raz :ok: :ok: :ok:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto lip 13, 2010 21:35 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Wypróbujemy wszystko po kolei :wink: Każdy pomysł się liczy :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lip 13, 2010 21:53 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Zakocona pisze:Może żółtko w strzykawce?

żółtko jest dobre, sprawdzona metoda :ok:

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Śro lip 14, 2010 0:18 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

W upał kot czuje się na pewno mniej głodny. Moje jedzą 1/4 tego co normalnie. Komfort w pyszczku podczas jedzenia poprawia podanie najpierw odrobiny płynu z zaparzonego siemienia lnianego (z ziarenek). Po jedzeniu też można podać siemię, żeby złagodziło podrażnienia. Istotna też jest technika karmienia. Ze zdjęć ze schronu zauważyłam, ze podajecie mu "od tyłu". Ja robię to trochę inaczej, a karmiłam już wiele kotów. Sadzamy zwierzaka na fotelu (na podłodze trudniej, bo pyszczek niżej), kucamy naprzeciwko, lewą ręką chwytamy go za skórę na karku, tylko nie po środku, a trochę z boku, z drugiego boku zaś wlewamy po trochu jedzenie strzykawką. Wtedy łatwiej kontrolować tę czynność i jest mniejsze ryzyko, że wleje mu się za głęboko do gardła, bo jedzenie wędruje do pyszczka i kot sam decyduje o połknięciu. Papka nie powinna być zbyt rzadka, bo łatwiej taką się zakrztusić. Ponieważ Kacperek się ślini, to znaczy czuje dyskomfort w gardle (może tam mieć nadżerki), dlatego lepiej karmić często i po trochu.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lip 14, 2010 5:41 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Nadżerek nie widzę, ale tez myśle ,że gdzieś tam są.
Musze go tak mocno trzymać, bo strasznie sie wyrywa przy karmieniu
nie interesuje go żarcie i już :| Nadal :| Nawet zdesperwana mleka próbowałam czy nie bedzie pił. Nie i już
Phantasmagorii-przeprowadzka w piątek-może być?
Cały czas biorę pod uwagę założenie jeszcze raz wenflonu przez weta jeśli nic a nic nie będzie łatwiej z karmieniem.Zobaczymy.
Sioo-było w kuwetce :ok:
Poza tym Kacperek wyglada duzo lepiej, na razie jestr dobrze nawodniony,zainteresowany tym co poza drzwiami.
Kicha, ale jak juz cos wyleci to jest to przezroczyste.Nos nie jest zatkany ropnym katarem, tylko słychac ,ze zatkany czyms w srodku.Dobrze, że zaczął kichac, może to wykicha :wink:
Mam nadzieje ,że w końcu zaskoczy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lip 14, 2010 8:45 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Piątek może być :wink: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]