Mulesia pisze:Jest dla mnie oczywiste, że we wszystkim potrzebny jest umiar.
Wielu użytkowników forum tego umiaru nie zachowuje.
Wielu zakłada osobne wątki dla swoich kotów.
Zresztą, nie zauważyłam zakazu w regulaminie.
Moim zdaniem, osobne wątki są bardziej czytelne. W wątku zbiorczym zwykle się gubię. Nie chce mi się czytać kilkudziesięciu stron, tylko po to, by ustalić, czy dany kot jeszcze potrzebuje pomocy.
Wcale nierzadko takie wątki nie są w ogóle aktualizowane.
Wielu "upuje" ( zresztą, często sytuacja tego wymaga ) w swoich wątkach, czasem kilku lub kilkunastu, ale "chłopcem do bicia" jest Radomsko.
Dla mnie wygląda to na klasyczną nagonkę na jednego użytkownika.
Jestem zniesmaczona, bo to użytkownik w sytuacji kryzysowej.
Mulesiu, a ja brałam udział w jednym wątku Radomska dotyczącym kota Kubusia i się z Tobą nie zgodzę. Wątek był jeden, stron miał kilkadziesiąt. Informacji od opiekunki kotka, czyli Andzeliki było tyle, co kot napłakał.
Cały wątek to było podnoszenie: Kubus potrzebuje domku! Hop na pierwszą.
Brakowało zdjęć, oprócz ogólnych i enigamtycznych stwierdzeń, że Kubus jest kotem specjalnej troski nie było żadnych szczegółów dotyczących jego zdrowia i zachowań. Ja też ten wątek podnosiłam, ale jak poznałam inne, informacyjne wątki na forum, to stał się on dla mnie antywątkiem.
Moim zdaniem znajdowanie domów odbywa się poprzez ogłoszenia, wątki powinny byc po to, żeby o kotach informować: dla ludzi, którzy chcą pomóc, dla ludzi, którzy chcą się czegoś nauczyć, dla ludzi, którzy chcą się wzruszyć. Wątki są tez po pomoc, finansową, transportową, merytoryczną, ogłoszeniową, wszelką. Na wątku ludzie się moga spotkac i pogadać. Czsami dzięki wątkowi kot znajdzie dom, ale to raczej wyjątek. Co jest za pożytek i po co taki wątek: hop do góry?