Wawa FRYGA.... (***)...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 14:37 Wawa FRYGA.... (***)...

Właśnie wróciłam i postanowilam załozyć jemu wątek. Maleństwo ma maks 2 miesiące-cały czarny, z białą plamką na torsie, teraz karmiąc go zauważyłam symptomy kocura :wink:
Jest u mnie przy bloku od jakichś 2 tygodni. Początkowo go nie widziałam tylko o nim słyszałam od innych osób, myślałam, że to moze jednak ktoreś z maluchow urodzonych w kwietniu i ciągle będących pod opieką mamy.
Ale niestety nie... Siedzi sam, chowa się w dziurze wycietej w okienku i na wołanie wychpdzi i tak bardzo miauczy, troszkę bojąc się jednak podchodzi i nadstawia łepek. I miaukoli strasznie, jakby ciągle pytał, gdzie jest jego mama? Bo na mój rozum on się musiał zgubić i już został. Sam. A wokól wiele psów, bo niestety właściciele wiedząc, że to są dokarmiane koty puszczają psy, aby się również pożywiły. Teraz sdama widziałam jak kruszyna zwiewała do swojej dziruy przed jakimis dwoma psami, puszczonymi bez smyczy, oczywiście, bo właściciel jest pewien, ze jak zawoła to one natychmiast przyjdą. Teraz też wołal - nie przyszły dopoki maluch się nie schował w dziurze.

Zakładam ten wątek tylko dla spokoju swojego sumienia. Bo wiem jakie są realia:
wiem, ze nie wezmę go do siebie, bo nie mam miejsca i mam sikającą ze stresu od tymczasów kotke
wiem, ze wszyscy są w takiej sytuacji jak ja

Ale może wydarzy się cud? Tak bardzo się boję o niego, bo jest bez mamy, ktora go ochroni i ostrzeże o nadciągającym niebezpieczeństwie. Maluch sobie dziś poradził, radzi sobie już 2 tygodnie, ale czy tak będzie cały czas?
Ostatnio edytowano Czw wrz 29, 2016 23:34 przez Marzenia11, łącznie edytowano 12 razy
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 12, 2010 14:44 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

Marzenia11 pisze:Właśnie wróciłam i postanowilam załozyć jemu wątek. Maleństwo ma maks 2 miesiące-cały czarny, z białą plamką na torsie, teraz karmiąc go zauważyłam symptomy kocura :wink:
Jest u mnie przy bloku od jakichś 2 tygodni. Początkowo go nie widziałam tylko o nim słyszałam od innych osób, myślałam, że to moze jednak ktoreś z maluchow urodzonych w kwietniu i ciągle będących pod opieką mamy.
Ale niestety nie... Siedzi sam, chowa się w dziurze wycietej w okienku i na wołanie wychpdzi i tak bardzo miauczy, troszkę bojąc się jednak podchodzi i nadstawia łepek. I miaukoli strasznie, jakby ciągle pytał, gdzie jest jego mama? Bo na mój rozum on się musiał zgubić i już został. Sam. A wokól wiele psów, bo niestety właściciele wiedząc, że to są dokarmiane koty puszczają psy, aby się również pożywiły. Teraz sdama widziałam jak kruszyna zwiewała do swojej dziruy przed jakimis dwoma psami, puszczonymi bez smyczy, oczywiście, bo właściciel jest pewien, ze jak zawoła to one natychmiast przyjdą. Teraz też wołal - nie przyszły dopoki maluch się nie schował w dziurze.

Zakładam ten wątek tylko dla spokoju swojego sumienia. Bo wiem jakie są realia:
wiem, ze nie wezmę go do siebie, bo nie mam miejsca i mam sikającą ze stresu od tymczasów kotke
wiem, ze wszyscy są w takiej sytuacji jak ja

Ale może wydarzy się cud? Tak bardzo się boję o niego, bo jest bez mamy, ktora go ochroni i ostrzeże o nadciągającym niebezpieczeństwie. Maluch sobie dziś poradził, radzi sobie już 2 tygodnie, ale czy tak będzie cały czas?

O rany :evil: Marzenko, tyle jest kotów i kocich maleństw chwytających za serce... To straszne, że nie można od razu każdemu pomóc...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lip 12, 2010 14:45 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

:!:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon lip 12, 2010 15:14 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

:!: :!: :!:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 15:23 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

HOP maluchu, obyś miał szczęście !!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 15:34 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

:ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 15:41 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

HOP! Kto pomoże? Chociaż łazienka!

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon lip 12, 2010 15:54 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

Marzenia11, masz PW

Do góry!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lip 12, 2010 15:55 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lip 12, 2010 16:06 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

joshua_ada pisze:Marzenia11, masz PW

Do góry!

odpisałam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 16:18 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

HOP! :kotek:

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 16:29 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 16:31 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 16:45 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 16:59 Re: Wawa Bielany - 1,5 mieczny kocurek SAM w krzakach...

Choć skrawek pokoju, łazienka, nic? :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[następna]