Wiejskie-Ebiś chce żyć- Rozmnażalnia-foty w wątku pomocowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 10, 2010 13:25 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Pamiętam z ostatniego szkolenia bhp, że kobieta może dźwigać do 25 kg, jeśli to robi sporadycznie. Przy dźwiganiu systematycznym dopuszczalna waga jest niższa.
Iwa, przemyślcie sprawę wyjazdu Madzi "w Polskę", u mnie by miała kąt za jakieś symboliczne grosze, a w sąsiedzkim sklepie czasami właścicielka szuka fajnych pracowników. Z tego, co wiem, jako szefowa jest OK

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lip 10, 2010 16:53 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Zal mi Madzi :cry: Sama kiedyś tak tyrałam że o mało nie padłam to wiem jak to jest :( Lepiej żeby znalazla inną pracę :wink: :ok: Zdrowia nikt nie odda :twisted:
Basieńka :cry: :cry: :cry: [*]
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lip 11, 2010 12:02 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Jejku Kochana Góraleczko :1luvu:
Czy w końcu te smutne historie się odwrócą od Ciebie czy nie :evil:
Za co tyle smutności?

Kciuki trzymamy za polepszenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lip 11, 2010 12:29 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Czesc kociamko, i jak tam dzisiaj :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lip 11, 2010 13:12 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

bry... uff jak gorąco

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 11, 2010 22:20 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Rozwalic se kręgosłup za młodu... łatwa rzecz, bo człowiek mysli ze poradzi ....
nie pozwalaj jej tak pracowac, ona młoda, ten kregosłup jeszcze na bardzo długo musi jej starczyc
Buziaki :1luvu: :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon lip 12, 2010 7:05 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

dune pisze:
RudyiSrebrnyKot pisze:
Kociama pisze: (...)

Wiesz czasem se myślę jak tacy mogą spokojnie spać jak mogą jeść
cieszę się że mam uczucia
to wielkie bogactwo

Nigdy nie myślałam o tym w ten sposób, bo wydawało mi się to oczywiste, ale z tej perspektywy: tak. też się cieszę, że mam uczucia...

Generalnie rowniez jestem wdzięczna Stwórcy ze mnie tak uwrazliwil....
ale czasami myslę ze to przekleństwo
za duzo widzieć, za duzo slyszeć, za duzo czuc, wszystkiego sie domyślac...
to oznacza permanentne cierpienie
niezgoda na swiat wokól a swiat sie z tego smieje...i totalna bezradność...
Obserwując tych twardych, bezdusznych, nieczułych
nie widzę zeby oni mieli tego przemyslenia...
ze czegos im brakuje ze są ubożsi...oni sa szczęsliwi
wiecznie zadowoleni z siebie, ze swoich poczynań,
sa jacy sa i nie wyobrażają sobie ze mozna byc innym
a po co?
My im współczujemy a oni...patrza na nas z politowaniem w najlepszym razie
czasami ze smiechem, czasami z pogardą...to my sie męczymy z nasza wrazliwością
oni idą przez życie beztrosko, nie patrzac co zostawiaja po sobie...
Mimoi wszystko dziękuję Stwórcy za to ze mnie uwrazliwił
choc czasami myslę ze mogł odrobinkę mniej ;)

Buziaczki sobotnie :1luvu: :1luvu:

Aż mnie ciarki przeszły bo poczułam się tak, jakbyś odczytała moje myśli 8O
Jak to dobrze, że takich odmieńców jak ja jest więcej, w kupie raźniej :roll:
Kociamko, dziewczyny dobrze radzą, Madzia za ciężko pracuje, zrujnuje sobie zdrowie, może faktycznie rozejrzeć sie za pracą dalej, jeśli bliżej nie ma sensownej. Jakiś pokoik dla młodej też się znajdzie, na forum masz tylu przyjaciół, pomogą.
Trzeba się tylko odważyć. Kciuki mocno, mocno potrzymam, żebyście już z górki mieli a nie ciągle pod górkę.
Na sąsiada naszykować ukrytą kamerę z mikrofonem, na szefową Madzi nasłać Sanepid, Skarbówkę i co się da.
Trzeba sie bronić, bo będą coraz bardzie zuchwali aż w końcu może do jakiejś tragedii dojść.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon lip 12, 2010 7:07 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Z tego co piszesz ta pani prezes, to jakaś oszustka, która chce się wzbogacić na zdrowiu innych.

Jest takie rozporządzenie z dnia 14 marca 2000 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy ręcznych pracach transportowych
(Dz. U. z 2000 r Nr 26, poz.313) które określa zasady i normy przy noszeniu różnych rzeczy w pracy.
http://infor.pl/skany/spis.php?rodzaj=dzu&rok=2000&num=26&poz=313&str=0001
I jest tam dużo ciekawych rzeczy np.
§ 5.1. Przed dopuszczeniem pracownika do ręcznych prac transportowych pracodawca jest obowiązany:
1) przeszkolić pracowników w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy, w tym w szczególności w zakresie prawidłowych sposobów wykonywania ręcznych prac transportowych, w trybie określonym w odrębnych przepisach,
2) zapewnić pracownikom informacje dotyczące przemieszczanego przedmiotu, w szczególności: jego masy i położenia jego środka ciężkości, zwłaszcza w przypadku, gdy masa jest nierównomiernie rozłożona,
3) informować pracowników o wszystkich aspektach bezpieczeństwa i higieny pracy oraz wymaganiach ergonomii, w tym o wynikach oceny ryzyka zawodowego, o której mowa w § 4, oraz o środkach bezpieczeństwa zapobiegających urazom, a zwłaszcza urazom kręgosłupa.
2. W przypadku stwierdzenia, że sposób wykonywania pracy jest nieprawidłowy i stwarza zagrożenia - pracodawca jest obowiązany zapewnić wstrzymanie tych prac do czasu zastosowania odpowiednich działań eliminujących te zagrożenia, z uwzględnieniem działań, o których mowa w ust. 1.

i jest jeszcze jedno rozporządzenie, wydane na podstawie kodeksu pracy

zgodnie z Art. 176. kodeksu pracy Nie wolno zatrudniać kobiet przy pracach szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia. określonych w tym rozporządzeniu
jest to rozporządzenie z dnia 10 września 1996 r.w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet, które zawiera
Wykaz prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet
I. Prace związane z wysiłkiem fizycznym i transportem ciężarów oraz wymuszoną pozycją ciała
(...)
2. Ręczne podnoszenie i przenoszenie ciężarów o masie przekraczającej:
1) 12 kg - przy pracy stałej,
2) 20 kg - przy pracy dorywczej (do 4 razy na godzinę w czasie zmiany roboczej).
3
5. Ręczne przenoszenie pod górę - po pochylniach, schodach itp., których maksymalny kąt nachylenia przekracza 30o, a wysokość 5 m - ciężarów o masie przekraczającej:
1) 8 kg - przy pracy stałej,
2) 15 kg - przy pracy dorywczej (do 4 razy na godzinę w czasie zmiany roboczej).
6. Przewożenie ciężarów o masie przekraczającej:
1) 50 kg - przy przewożeniu na taczkach jednokołowych,
2) 80 kg - przy przewożeniu na wózkach 2, 3 i 4-kołowych,
3) 300 kg - przy przewożeniu na wózkach po szynach.
Wyżej podane dopuszczalne masy ciężarów obejmują również masę urządzenia transportowego i dotyczą przewożenia ciężarów po powierzchni równej, twardej i gładkiej o pochyleniu nie przekraczającym:
2% - przy pracach wymienionych w pkt 1 i 2,
1% - przy pracach wymienionych w pkt 3.
W przypadku przewożenia ciężarów po powierzchni nierównej w sposób określony w pkt 1 i 2, masa ciężarów nie może przekraczać 60% wielkości podanych w tych punktach.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lip 12, 2010 7:20 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Witaj Iwuś! :D

Biedna Madzia chole*** :(

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon lip 12, 2010 9:26 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

czesc Iwus 8)

moś

Post » Pon lip 12, 2010 11:52 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Bazarek dla kociamki 8)
viewtopic.php?f=20&t=114163

moś

Post » Pon lip 12, 2010 12:35 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Dostałam odpowiedź z nadleśnictwa:

"Zdarzenia takie należy zgłaszać na policję."

Mirosław Kulis
Z-ca Nadleśniczego
Nadleśnictwo Ustroń

tylko, że z tego, co Iwa mówi- to sami znajomi tego "pana" u niebieskich :? I co teraz? :evil:
A co do Madzi- to wyzysk i niewolnictwo 8O
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Pon lip 12, 2010 12:49 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

W ogóle jak czytam, jak tam u Kociamki sie zyje to normalnie jakieś inne czasy i inna rzeczywistość 8O
Straszne, kompletne bezprawie, czy raczej prawo dżungli i pieści :roll:
I ta bezsilność normalnego człowieka, który chciałby żyć w sposób godny ...
Koszmar :(
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lip 12, 2010 13:13 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Avian pisze:W ogóle jak czytam, jak tam u Kociamki sie zyje to normalnie jakieś inne czasy i inna rzeczywistość 8O
Straszne, kompletne bezprawie, czy raczej prawo dżungli i pieści :roll:
I ta bezsilność normalnego człowieka, który chciałby żyć w sposób godny ...
Koszmar :(

Ostatnio pomagałam w sterylizacji kotki, przygarniętej przez znajomych (opłaciłam tę sterylkę). Kotka miała 5 małych. Wszystkie 5 poszły przed ukończeniem dwóch miesięcy, mimo, że weterynarz i ja prosiliśmy by zaczekali, a oni się zgodzili... Kotkę znajomy zbił (myślę, że może tylko uderzył) i mordkę jej wsadził w kupę, bo "narobiła" do pieluch dziecka w pralni, w piwnicy (fakt nie powinna, ale to nie są metody na kota). Gdy byłam u nich przynieść karmę dla kotki, tej już ponad dobę nie było. A wypuścili ją zaraz następnego dnia po zdjęciu szwów... Ręće mi opadły, i poczułam ogromny smutek, bo to był mój przyjaciel ten znajomy...

Ja myślę, że to my żyjemy w innym świecie, a przynajmniej większość... Ale to dobrze, bo ponoć przyciągamy takich ludzi jakimi sami jesteśmy i budujemy świat wokół odpowiadający naszym normom.., pragnieniom, potrzebom, więc dobrze, że generalnie jest to Dobry Świat. Tylko za rogiem wielu z nas ma takie "średniowiecze", a ludzie wciąż traktuje zwierzęta jak rzeczy, a nie jak czujące istoty... :((...

Niestety ludzi też tak czasem traktują.

Kciuki za Was mocne... :) I za nas ;).
.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon lip 12, 2010 14:16 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Ruduś chory?

Obrazek

Mi nic innego nie pozostaje,jak tylko dopisać się do tego co dziewczyny o Madzi piszą :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]