MKSaba - szczeniak w ciele dorosłej suni

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 10:14 MKSaba - szczeniak w ciele dorosłej suni

Saba jest małą, płową suczką. Ma prawie osiem lat, przesympatyczną naturę i wielkiego życiowego pecha: jakiś czas temu znalazł się ktoś, kto chciał dać starszemu psu dom. Taki na zawsze. Niestety... Pani zmarła, a pies...

Fundacja Miaukot została poproszona o pomoc w szukaniu psince domu. O dziwo, udało się to bardzo szybko i... równie szybko skończyło. Krótko mówiąc: w ciągu czterech miesięcy sunia zaliczyła cztery zmiany adresu - nie ze swej winy. Po prostu ludzie, na jakich trafiła, zmieniali życiowe plany, a na psa nie było w nich miejsca :evil:

Od wczoraj mieszka u mnie: znalazła się jakoś pośród moich kotów. Jestem naprawdę zaskoczona. Pozytywnie oczywiście :D
Psinka jest, jak napisałam w tytule: szczeniakiem odzianym w ciało dorosłej suczki. Non stop podrzuca swoje zabawki: biega po mieszkaniu za piłeczkami, które sama sobie potrafi rzucać ;) , nosi w pyszczku pluszaki i skórzane ucho (tym ostatnim bardzo ładnie rzuca po parkiecie. Nocą efekt bezcenny, kiedy się mieszka w bloku :mrgreen: ). Praktycznie nie szczeka 8O Jest niesamowicie grzeczna i spragniona uwagi człowieka - wszędzie za mną łazi :lol: Czuję się permanentnie inwigilowana :mrgreen:

Boi się większych psów, odgłosów burzy i wystrzałów.
Jest skołowana... W ostatnim domu traktowano ją jak intruza. Pracujemy nad odzyskaniem wewnętrznej równowagi tego psiego słodziaka.

Ma komplet szczepień, jest wysterylizowana, niedługo zostanie odrobaczona.
To taka sucha notka, bo co... Więcej informacji - bieżących - w moim wątku oraz na KotoTotku.

Po piętnastym ruszam z akcja ogłoszeniową, założę wątek na dogo: szukamy oczywiście dobrego domu - szanującego zwierzęta w ogólności, a już szczególnie staruszkę, której życie nie rozpieszczało.

Wciąż aktualizowany albumik suni.

Kilka fotek na zachętę 8) :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52