Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 10, 2010 12:23 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy :-)

alessandra pisze:Pilnie potrzebny DT/DS!!!
dharma pisze:Zgłaszam kota, który potrzebuje DT lub DS. Ważne by to nie było miejsce gdzie jest już bardzo dużo kotów (typu przytulisko duże czy schronisko) - tak by Kicia nie była atakowana przez swoje kalectwo. W miejscu gdzie przebywa jest sporo kotów, ale jej nie atakują.

Kicia jest bardzo milusia, podchodzi, łasi się, jak się ją zawoła to kieruje się w stronę głosu i tylko szuka gdzie się człowiek zaczyna żeby się połasić. Wie gdzie co jest w mieszkaniu, więc bardzo sprawnie podchodzi np. do miski z jedzeniem, trafia bezbłędnie.
Zdjęcie: http://picasaweb.google.com/oladurda/Ko ... 4541065522
Miasto: Warszawa
Kontakt: fretkowo@gmail.com tel. 510 38 26 27 - proszę się odezwać a skieruję do osoby, która oddaje kota.

Te oczy nie wyglądają za dobrze na żywo, więc sprawa jest dość pilna. Podobno ona nie ma oczu, ale nie jestem na 100% pewna, bo one wyglądają jak takie zalepione..

Temida
Obrazek

wstawiam tego kotka z prosbą o pomoc, jesli ktos wie, co sie z nim dzieje, jesli ktos zobaczy go gdzieś w okolicy , proszę dac znać

Kotek miał dograny dom tymczasowy, zamowioną wizytę u weta, dt nawet pojechało na umówiony termin i miejsce odbioru... niestety...
nikt sie nie zjawił, z późniejszych informacji wynikło, że kot podobno został gdzies wyrzucony/porzucony, los dalszy nieznany

to niewidomy kot
żadnych szans

jesli ktoś wie cokolwiek, prosimy o informacje
osoba, która miala oddac kota ponoć oddała go do fundacji- jakiej? a moze do schroniska?-którego? wciąz domek jest i może podjąc sie opieki, na smsy dt były "opiekun" nie odpowiada, a mnie przeraża wizja jak całkowicie niewidomy kot został skazany na męczarnie umierania gdzieś na śmietniku

Dodam do tego ,ze kot z wywiadu MA PADACZKĘ :(
Wrzuciłam prośbę o pomoc na watek Palucha...może któraś go tam znajdzie....
Co za ludzie...gdyby byli uczciwi powiedzieli by gdzie kota oddali, nie?
Moze któras z dziewczyn moze w Koterii sprawdzi...?Nie znam warszawskich fundacji-okolice Centrum , Zachodniej?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 10, 2010 17:31 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

alessandra pisze:kandydaci lipcowi:

5. Burasek brak dt Obrazek kontakt Bacha333

Serdecznie dziękuję za uwzględnienie naszej koteczki, następczyni Ryśka z burdelu.
Mała została nazwana Zaraza... roboczo :oops:

Na razie jest kątem w piwnicy (w transporterze, bo nie mamy już nawet wolnej klatki) u znajomej, ale nie mamy dla niej żadnego tymczasu, a bez tymczasu sobie nie poradzimy :( W poniedziałek weterynarz, wtedy napiszemy o Zarazie coś więcej. Na pierwszy rzut oka: gorzej, niż u Ryśka :(
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Sob lip 10, 2010 21:31 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

o matusiu, a nie było jakiś innych imion, nie dość,ze bieda, to takie imię jeszcze? :(

czy koteczka ma swój watek, bardzo prosze podrzucić tutaj, abyśmy mogli miec kontakt i informacje
czy umieścić ja na nk w kotkach wyjątkowych z apelem o dt? proszę o pw z danymi do kontaktu, jesli sie ktoś zgłosi, aby pomóc i zechce być dt, ile moze być w lecznicy? dt jets suoer pilne, ona nie moze po operacji wrócić do piwnicy sama,potrzebna będzie opieka

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lip 10, 2010 21:42 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy :-)

alessandra pisze:dzięki Księżnej Kluseczce i jej interesom (nie wnikam jak pokretnych dróg używa :wink: ) :ok:

a zaraz pokrętne :wink:
zdarzają się zaproszenia do kina na last minute (na 'dziś' lub 'jutro') i na takie wejściówki mam cudownych stałych klientów z forum: Dzikersa i Malk :1luvu:
a tak apropos zaproszeń bazarek dla ślepaczków: viewtopic.php?f=20&t=114085
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Sob lip 10, 2010 22:07 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

jestem i ja :D
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie lip 11, 2010 14:40 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

alessandra pisze:o matusiu, a nie było jakiś innych imion, nie dość,ze bieda, to takie imię jeszcze?

czy koteczka ma swój watek, bardzo prosze podrzucić tutaj, abyśmy mogli miec kontakt i informacje
czy umieścić ja na nk w kotkach wyjątkowych z apelem o dt? proszę o pw z danymi do kontaktu, jesli sie ktoś zgłosi, aby pomóc i zechce być dt, ile moze być w lecznicy? dt jets suoer pilne, ona nie moze po operacji wrócić do piwnicy sama,potrzebna będzie opieka

Imię jest roboczo pieszczotliwe ;)

Oto wątek Zarazy:
viewtopic.php?f=13&t=114103

Bardzo proszę, błagam - wrzućcie ją gdziekolwiek się da, bo tymczas to dla niej jedyna szansa, my nie mamy kompletnie żadnych warunków, żeby Zarazę przechować i leczyć. Do tej piwnicy też nie może wrócić. Nawet piwnicy nie mamy, po prostu nic nie mamy. Spróbuję ubłagać, żeby zostawili ją chociaż na kilka dni w lecznicy, ale są na to małe szanse.

BŁAGAM O TYMCZAS (NAJLEPIEJ W SZCZECINIE) DLA ZARAZY!!!!!! OD JUTRA!!!!!!
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Nie lip 11, 2010 17:27 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

proequo pisze pw, juz wyslałam takze do Bacha333.

alessandra

Post » Nie lip 11, 2010 17:30 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

chyba juz sprawa sie rozwiązała :D
prosze tylko o potwierdzenie :ok:

e-dita pisze:Mogę przyjąć kociaka (w jakim jest wieku?) na tymczas, ale niestety nie dam rady opłacać jego leczenia w lecznicy na Chopina, bo mnie zwyczajnie na to nie stać.
Mieszkam 200 m od lecznicy więc wizyty u weta nie stanowią żadnego problemu, karmę i żwirek kot miałby zapewnione. Na początku zamieszkałby u mnie w łazience albo w klatce wystawowej.
Transport do Szczecina w klimatyzowanym aucie jest zapewniony z Chojny najpóźniej w piątek, chyba że będziecie tutaj wcześniej.

edit.
Właśnie doczytałam, że jedziecie jutro do weta. Mogę ją od razu jutro przejąć.

alessandra

Post » Nie lip 11, 2010 17:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy :-)

ksiezna_kluska pisze:
alessandra pisze:dzięki Księżnej Kluseczce i jej interesom (nie wnikam jak pokretnych dróg używa :wink: ) :ok:

a zaraz pokrętne :wink:
zdarzają się zaproszenia do kina na last minute (na 'dziś' lub 'jutro') i na takie wejściówki mam cudownych stałych klientów z forum: Dzikersa i Malk :1luvu:
a tak apropos zaproszeń bazarek dla ślepaczków: viewtopic.php?f=20&t=114085

:ok:

zapraszamy na bazarek

coby wszytscy dojrzeli :wink:

alessandra

Post » Nie lip 11, 2010 20:45 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy :-)

BOZENAZWISNIEWA pisze:
alessandra pisze:Pilnie potrzebny DT/DS!!!
dharma pisze:Zgłaszam kota, który potrzebuje DT lub DS. Ważne by to nie było miejsce gdzie jest już bardzo dużo kotów (typu przytulisko duże czy schronisko) - tak by Kicia nie była atakowana przez swoje kalectwo. W miejscu gdzie przebywa jest sporo kotów, ale jej nie atakują.

Kicia jest bardzo milusia, podchodzi, łasi się, jak się ją zawoła to kieruje się w stronę głosu i tylko szuka gdzie się człowiek zaczyna żeby się połasić. Wie gdzie co jest w mieszkaniu, więc bardzo sprawnie podchodzi np. do miski z jedzeniem, trafia bezbłędnie.
Zdjęcie: http://picasaweb.google.com/oladurda/Ko ... 4541065522
Miasto: Warszawa
Kontakt: fretkowo@gmail.com tel. 510 38 26 27 - proszę się odezwać a skieruję do osoby, która oddaje kota.

Te oczy nie wyglądają za dobrze na żywo, więc sprawa jest dość pilna. Podobno ona nie ma oczu, ale nie jestem na 100% pewna, bo one wyglądają jak takie zalepione..

Temida
Obrazek

wstawiam tego kotka z prosbą o pomoc, jesli ktos wie, co sie z nim dzieje, jesli ktos zobaczy go gdzieś w okolicy , proszę dac znać

Kotek miał dograny dom tymczasowy, zamowioną wizytę u weta, dt nawet pojechało na umówiony termin i miejsce odbioru... niestety...
nikt sie nie zjawił, z późniejszych informacji wynikło, że kot podobno został gdzies wyrzucony/porzucony, los dalszy nieznany

to niewidomy kot
żadnych szans

jesli ktoś wie cokolwiek, prosimy o informacje
osoba, która miala oddac kota ponoć oddała go do fundacji- jakiej? a moze do schroniska?-którego? wciąz domek jest i może podjąc sie opieki, na smsy dt były "opiekun" nie odpowiada, a mnie przeraża wizja jak całkowicie niewidomy kot został skazany na męczarnie umierania gdzieś na śmietniku

Dodam do tego ,ze kot z wywiadu MA PADACZKĘ :(
Wrzuciłam prośbę o pomoc na watek Palucha...może któraś go tam znajdzie....
Co za ludzie...gdyby byli uczciwi powiedzieli by gdzie kota oddali, nie?
Moze któras z dziewczyn moze w Koterii sprawdzi...?Nie znam warszawskich fundacji-okolice Centrum , Zachodniej?

Temida odnaleziona....sprawdziłam-żyje i na się nieźle....potrzebuje pomocy kogs z Warszawy-pilne!
Temida jest w lecznicy na Bemowie...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lip 11, 2010 21:49 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

jaka dokładnie pomoc jest potrzebna? pon/wt mogę pomóc w transporcie po warszawie. pewnie to niewiele...
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Nie lip 11, 2010 22:29 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

dziękuje bardzo już napisałam pw....
Temida jest jeszcze chory,jutro wszystkiego się dowiem o 17-tej... :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lip 12, 2010 8:54 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy :-)

Temida odnaleziona....sprawdziłam-żyje i na się nieźle....potrzebuje pomocy kogs z Warszawy-pilne!
Temida jest w lecznicy na Bemowie...[/quote]

Jak dobrze, że znaleziona! Tak się martwiłam.

MagdaMagda

Od: Wto wrz 30, 2008 20:37

Post » Pon lip 12, 2010 12:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA odnaleziony :-)

kandydaci lipcowi:

1. Jurand u Ani Rylskiej viewtopic.php?f=1&t=113315
Obrazek

2. Kuleczka u Kalinuwki viewtopic.php?f=1&t=109732
Obrazek

3. Pirat Obrazek viewtopic.php?f=13&t=113869 kontakt eneda

4.maluchy Obrazek viewtopic.php?f=1&t=99668&start=1080 kontakt annskr

5.Gapa Obrazek dt e-dita viewtopic.php?f=13&t=114103

zgłaszam także Temidę,odnalezionego kocurka niekastrowanego, niewidomego, którego na dt zabierze Bożena, z podziękowaniem za pomoc księżnej Kluseczce :ok:
oto Temida :
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lip 13, 2010 10:31 przez alessandra, łącznie edytowano 3 razy

alessandra

Post » Pon lip 12, 2010 12:41 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - TEMIDA, ktokolwiek widział lub coś wie

alessandra pisze:4.maluchy brak dt Obrazek viewtopic.php?f=1&t=99668&start=1080 kontakt annskr

Maluszki mają dt - nie za długi, ale mają - u pań, z którymi w zeszłym roku łapałam koty na sterylki. Panie się skrzyknęły, jedna - awaryjny tdt - wyjeżdża, druga maluszki przejmie :D. Tylko musimy leczenie i jedzonko finansować, panie to emerytki z własnymi zwierzakami :oops:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]