koty z Mokotowa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 08, 2010 12:56 Re: MOKOTÓW kotka w ciąży potrzebna pomoc w łapance

wybaczcie brak udziału w wątku, ale jestem obecnie w Lublinie i rzadko mam dostęp do Internetu. Mam nadzieję, że uda się coś wykombinować, duże kciuki!

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Czw lip 08, 2010 18:05 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

która lecznica je na Mokotowie realizuje

Villavet na Kosiarzy, róg Wilanowskiej i Kosiarzy dokladnie
ja tam już nie kastruję kotów, bo to rzeźnia a nie weterynarz :evil:
AnielkaG

Post » Sob lip 10, 2010 1:27 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

AnielkaG pisze:
która lecznica je na Mokotowie realizuje

Villavet na Kosiarzy, róg Wilanowskiej i Kosiarzy dokladnie
ja tam już nie kastruję kotów, bo to rzeźnia a nie weterynarz :evil:

dziękuję za informację. Proponowałam, że będę wozić koty na zabiegi do Koterii, ale p. Basia upiera się, że chce w talonówce, bo bliżej - mam wrażenie, że chce mieć poczucie przyłożenia ręki do całej akcji, w czym ogólnie nie ma nic złego...

zaryzykuję - jak coś nam się nie spodoba, następne zabiegi będą już w Koterii, w końcu to ja te koty będę wozić...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 10, 2010 10:22 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

na talonach z gminy jest adres i numer telefonu lecznicy
AnielkaG

Post » Nie lip 11, 2010 23:07 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

AnielkaG pisze:na talonach z gminy jest adres i numer telefonu lecznicy

No tak mi się właśnie wydawało, ale to nie ja je mam, a pani Basia, która twierdziła, że nie wie, która lecznica realizuje, stąd moje pytanie na forum... teraz muszę ją zmobilizować do umówienia terminu na konkretny dzień :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt sie 27, 2010 21:26 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

byłam dziś na Mokotowie, kotka pingwinkowa i staruszek przychodzą jak zawsze na jedzenie. Do tego na podwórku w domu na rogu, dokładnie na skrzyżowaniu Wiktorskiej i Kraushara, widziałam dziś ok 4 małych kociąt i kota/kotkę, jakaś pani próbowała je złapać w siatkę, chciałam pomóc, ale odrzuciła moją propozycję. Małe dzikie, uciekają przed człowiekiem

dragonfly.87

Post » Pon sie 30, 2010 22:37 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

pewnie tym razem maluchy pingwinkowej przeżyły... muszę zadzwonić do p. Basi, to zapytam czy coś wie. Ponieważ koleżanka w nazywając rzeczy po imieniu chamski sposób odmówiła mi pożyczenia łapki, poprosiłam p. Basię, aby poprosiła o pomoc w Koterii (rozmawiałyśmy w połowie lipca), w ewidencji pojawiła się jakaś kotka z Wiktorskiej od tego czasu, będę wiedziała coś więcej, to napiszę.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 30, 2010 22:50 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

ok, bardzo dziękuję! małych tam było 4 sztuki, ale to mogą być młode tej kotki, która była na ogródku razem z kociakami (o ile to kotka)

dragonfly.87

Post » Pon sie 30, 2010 23:00 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

dragonfly.87 pisze:ok, bardzo dziękuję! małych tam było 4 sztuki, ale to mogą być młode tej kotki, która była na ogródku razem z kociakami (o ile to kotka)

pani Basia mówiła, że tylko 1 kot z piątki pod jej opieką jest płodną kotką, ale kocięta zazwyczaj nie przeżywają - i jest jeszcze wiadoma pingwinka. O żadnych kotach z ogródka nic nie wiem, gdzie to dokładnie jest?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto sie 31, 2010 7:37 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

dokładnie dom na skrzyżowaniu Wiktorskiej i Kraushara

dragonfly.87

Post » Wto sie 31, 2010 22:25 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

to nie po tej stronie ulicy chyba co pani Basia. Ale zapytam :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto wrz 07, 2010 21:17 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

rozmawiałam z p. Basią i dowiedziałam się, co następuje:

- kociaki prawdopodobnie są pod opieką znajomych karmicielek, jedną z nich miałam okazję poznać i jest bardzo prokastracyjna, p. Basia obiecała zwrócić jej uwagę na tę posesję, więc jest szansa, że tu się sprawa rozwiąże

ALE i tak jestem zmuszona prosić o pomoc :(

prosiłam w lipcu o dowiedzenie się w Koterii, czy w zaistniałej sytuacji wolontariusze nie zgodziliby się pomóc w łapaniu i transporcie kotów (p. Basia jest dobrze po 70-tce, więc siłą rzeczy nie ma siły "walczyć" z łapką w autobusie). Prosiłam o info, jakby Ośrodek odmówił pomocy w tym zakresie. Telefon milczał... ponieważ na stronie Koterii zobaczyłam w ewidencji kotów z końca lipca bądź sierpnia ul. Wiktorską, wzięłam to za dobrą monetę.

Okazało się, że w międzyczasie jedna z kotek urodziła- ale p. Basia nie wie która, na szczęście kociak jest tylko 1 (w lipcu żadna miała nie być w ciąży), mówiłam, że w ostateczności zawiozę koty pojedynczo autobusem do Koterii bądź dowolnej lecznicy, ale dowiedziałam sie, że to nie to samo co samochód (poniekąd słusznie, ale boję się jeździć i prawa jazdy robić nie planuję), a do Koterii nawet nie dzwoniła.

Poprosiłam, żeby spróbowała się dowiedzieć o możliwość uzyskania w Ośrodku pomocy, jednocześnie obiecałam poprosić o pomoc, co niniejszym czynię... pracuję niedaleko, więc chętnie się włączę w działania, ale nie dysponuję klatką łapką (koleżanka się na mnie "wypięła" na dobre, nie widząc, że szkodzi głównie kotom) ani wspomnianym transportem. Pani Basia karmi ok. 9 rano i 9 wieczorem, ja będę do dyspozycji wczesnym rankiem, ok. 5-6. Podobno to dobra pora na łapanie kotów ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt wrz 10, 2010 0:56 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

pozwolę sobie podnieść- potrzebna pomoc :(

chciałam wczoraj pojechać na Kraushaara, ale uznałam, że w tak "cudowną" pogodę niewiele zobaczę... następna próba jutro.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto wrz 14, 2010 15:50 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

dzwoniła do mnie dziś pani Ela- kociaki mają zaklepane DS, ale na razie nie dały się złapać, dlatego PILNIE prosi o pomoc osoby z doświadczeniem. Miałam jej dziś pomóc, ale mam stan podgorączkowy, więc przesunę swój udział na piątek (dziś tylko wszystkich pozarażam...). Koty znajdują się tuż przy metrze Racławicka, panie łapią wieczorem, między 19 a 22, mają klatkę łapkę i możliwość wejścia na podwórko

Dołączam się do prośby o pomoc!
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto wrz 14, 2010 19:13 Re: MOKOTÓW koty do kastracji potrzebna pomoc w łapance!

panie łapią wieczorem, między 19 a 22, mają klatkę łapkę i możliwość wejścia na podwórko

to mają wszystko co trzeba, po co pomoc?
AnielkaG

[poprzednia][następna]