KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 10, 2010 22:41 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Qupale powoli się normują.
GORĄCO!!
Kociarni szybko dziś padły baterie, ten upał im nie sprzyja...
Następna pobudka około 4-5.00 ...

Marzenko nie zwariuję,bo już zwariowałam...kto normalny ma 10kotów w domu i chce więcej? :ryk: a będzie więcej...moja mama się puka w czółko i mówi , że czas na dziecko...

Sytuacja opanowana,bo jedna wielka kuweta i jedno miejsce na miski ,tylko sprzątam kuwetę i napełniam michy...
Od czasu do czasu ładuje mi się banda na kolana to pieszczę jedno po drugim...
Dziś Mamba mnie molestowała przez 2h... wyczesałam z niej tyle kłaków , że na futrzaną kuleczkę starczyło :twisted:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob lip 10, 2010 22:47 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ucieszyły się duże koty z wizyty Pańci (znaczy Twojej mamy)? :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lip 10, 2010 22:58 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:Ucieszyły się duże koty z wizyty Pańci (znaczy Twojej mamy)? :)

Mama wpadła na chwilę... na 0.5h... :? :? :?
Koty były tak zmęczone upałem,że miały wizytę gdzieś :)

seja

Post » Nie lip 11, 2010 5:39 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

seja pisze:Marzenko nie zwariuję,bo już zwariowałam...kto normalny ma 10kotów w domu i chce więcej? :ryk: a będzie więcej...moja mama się puka w czółko i mówi , że czas na dziecko...

Przy 10 (albo 12, albo ....... właściwe wpisać) kotach dziecko będzie doskonale socjalizowane, a dla Ciebie pieluchy czy karmienie to po takiej zaprawie to będzie pikuś :ryk:
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Nie lip 11, 2010 11:26 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Blusik pisze:
seja pisze:Marzenko nie zwariuję,bo już zwariowałam...kto normalny ma 10kotów w domu i chce więcej? :ryk: a będzie więcej...moja mama się puka w czółko i mówi , że czas na dziecko...

Przy 10 (albo 12, albo ....... właściwe wpisać) kotach dziecko będzie doskonale socjalizowane, a dla Ciebie pieluchy czy karmienie to po takiej zaprawie to będzie pikuś :ryk:

Możesz mieć rację :ryk: ale własne dziecko w najbliższej 5-latce nie jest w planach.
Myślę o adopcji już od kilku lat...

seja

Post » Nie lip 11, 2010 11:59 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

:roll: :roll: :roll:

Gorącoooo aaa !

Dziś zerwałam się o 5:30 na równe nogi, Bubutek wieczorem zaczął wchodzić na pietro po schodach, znosilam go i znosiłam ale wracał, wkońcu padłam...balam się żeby krzywdy sobie nie zrobił i nie spadł z tych schodów (prześwity)..ehhh...budze się o tej 5:30, i jakoś tak wołam go, i słysze popiskiwanie....lecę, w głowie kłębią się myśli "spadł ze schodów, leży pod ... ze złamanym kregosłupem" ....zbiegam po schodach...szukam go, leży za fotelem, i kupola na pół spiąco i leżąco robi ..myślę no tak ruszac się nie może - kręgosłup..."zabilam kota"...ruszam go, wystarszył się mnie i zataczając się zaczął uciekać, co utwierdziło mnie w kontuzji....minęło jakies 10 minut zanim wkońcu doszlo do mnie że z nim wszytsko ok :roll:
Obżarł się dorosłych chrupków, zwymiotował pod oknem w nocy i ten kupol prawie sam wyleciał jak spał :roll: a jak go zbudziłam to się wystrachał :lol: i na spiocha uciekał :mrgreen:
ale schody zabezpieczyłam kartonem na 3cim stopniu od dołu, jakoś się boję, bo on taka mała kulka...ledwo wchodzi po tych schodach....
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 11, 2010 12:29 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Mój Sopociak biega po schodach w górę i na dół, nie wygląda jakby miał spaść, ale moje schody nie mają prześwitów.
Dobrze, ze twojemu kociaczkowi nic nie jest.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lip 11, 2010 12:41 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Moje schody to raj dla wiekszych i sprawnych kotów, mogą obserwować caly salon z tychże schodów z wysokości, ganiać się w górę i w dół, ale kot nie w pełni sprawny, czy malutki - tu już mam obawy o bezpieczeństwo... :roll:
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 11, 2010 22:26 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Miziaczek Kali, mój ulubieniec :lol: taki dzikus był początkowo a teraz z kolan nie schodzi...wet powiedział że wyrośnie na samca Alfa :) juz teraz widać że ma poważanie u reszty 8)
Obrazek

Jego siostra Kala zwana tez przeze mnie Kalutkową :lol: ręki się boi :roll: i ucieka...ale miedzy nogami śmiga :) pracujemy nad nią :) śmieszna, skoczna pchełka :)
Obrazek

I razem: Kali i Kalutkowa :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 11, 2010 22:56 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Kociniec dziś rano zrobił mi urynoterapię...jak zwykle...
Igorek był dziś znachorem aplikującym mi , bo zlał się bezpośrednio na mnie...
Spałam...tak przyjemnie ciepło mi się zrobiło... i się obudziłam...Igorek... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Znowu pranie... :twisted: :twisted: :twisted:

Byłam dziś na wystawie kotów w Sopocie...i absolutnie zakochałam się w drapakach z drapaki.pl
Tylko te ceny... jakbym tyle miała to już by taki drapak stał w moim pokoju :D
Kupiłam Vitopar za jedyne 29.99zł ... w zeszłym roku płaciłam 27zł i było większe opakowanie...albo mi się wydaje...
Kocińcowi kupiłam jeszcze Britt kitten - bardzo fajne małe granulki,zapach taki sobie, ale kociarstwu baaardzo smakuje.
Jak się rozprawią z RC intstinalem to kupimy Britt'a.

Ivo dziś okulał...spuścić tałatajstwo z oczu na pare godzin i o!! :twisted:
Nie wiem jak to się stało...mam kilka pomysłów, staje na tej łapinie i się użala nad sobą...jak go głaszczę, czy spojrzę na niego :)
Mam nadzieję , że to nic poważnego... będziemy obserwować, jak dalej będzie taki kulejący to czeka go wizyta u Weta i pewnie RTG...

Ciocia Marzenka wpadła dziś, to miałam czas , żeby skrzydła kurze obrać w spokoju :twisted: i zmiksować z rosołkiem, zajadają aż miło.
Jutro kolejne 2kg skrzydeł do kupienia...w sumie , jeszcze wychodzi taniej niż animondy...jak będą więcej jeść to już nie będzie tak ekonomicznie...

Dziś przez ten upał słabo jadły, raptem 400g puchy i suche...plus dużo wody, stawiam w dwóch miskach już i obie puste po paru godzinach...

Teraz baterie im siadły i już śpią po kątach...
Ja niebawem do nich dołącze...tylko coś do spania muszę znaleźć...bo moje spanie się suszy...

seja

Post » Pon lip 12, 2010 7:20 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Corna Mambucia :) kochana kocina...

Obrazek
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 12, 2010 7:28 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Igorek, jeszcze dość wycofany i płochliwy
Obrazek

Iwanek, z bolącą łapinką - leżakuje w odosobnieniu ... Iwanek już fajny jest, będzie miziakiem i pierdołą...a w pierwszym dniu wydawało się że to on większy zbój jest, a to tylko takie pozory były :) łapeczka go bolała wczoraj to przychodził, pokazywał, żalił się i chciał utulić :)
Obrazek

Oba chłopaki to straszne gaduły, pomiaukują, podśpiewują :)
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 12, 2010 7:37 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ptassskiii na balkonie ? ! :mrgreen: (koty nie do adopcji :lol: )

Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 12, 2010 7:40 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Upoluję Cię (i zamruczę na śmierć ) :twisted: - Gaga :lol:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 12, 2010 7:44 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Potfffffffforna potffffffffffora!!!!!!
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

[poprzednia][następna]