Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agn pisze:Nie podjęłabym się znieczulać kota z niewydolnością krążenia, po to tylko, by zajrzeć mu do środka. A jeśli nie byłoby tego FIP'a? Albo wyniki oglądu nie byłyby jednoznaczne?
Chociaż, może o to właśnie chodzi - by diagnozować, diagnozować. Za wszelka cenę. By wiedzieć. Bez oglądania się na stan kota.
Blue pisze:...
Zwie sie to to nawet potocznie "wietrzeniem jelit". Otwarcie kota, zajrzenie, zszycie i od następnego dnia kot wraca do zdrowia, choć był trzema łapami w grobie.
Moja Malutka żyje własnie dzięki takiej operacji, była jej poddana w stanie krytycznym, również z niewydolnością krążenia.
Już pięć lat minęło....
Gutek pisze:Biorąc pod uwagę, że domek wyjechał na weekend, to Blue ma rację. Proponując zwrot kosztów badań a nie wykonując ich samodzielnie, |Mirka zaoszczędziłaby kasę, w końcu kot dziś odszedł.
Blue, mam nadzieję, że Twoje tymczasy i ich domki mogą jednak liczyć na większą pomoc od Ciebie w razie konieczności, nie tylko na pańskie: JA ZAPŁACĘ...
mirka_t pisze:No popatrz a u mnie takie "wietrzenie" nie pomogło Jogiemu ani Mikrusowi. Jakie wnioski powinnam z tego wyciągnąć?
Blue pisze:...No to szkoda że właścicielka wyjechała.
Może dałoby się załatwić przesunięcie wyjazdu w tak szczególnym wypadku gdyby właścicielce zaproponowano inne rozwiązanie....
Blue pisze:...
Ze nie pomogło Jogiemu ani Mikrusowi, co nie znaczy że innemu kotu nie pomoże?
Kotu o którym wiem że umiera i nic więcej dla niego zrobić nie mogę?...
Elżbieta pisze:Ozzi odszedł?Szkoda.Dobranoc kocinko.
----------------------------------
A z drugiej strony-odnosze wrażenie,że ktoś tu ma pretensje do Mirki?Przeciez próbowała mu pomóc.Walczyła o niego-Bogiem nie jest.Nie umierał sam,odepchnięty przez ludzi,bo spotkał na swojej drodze dobrego człowieka.Komuś na nim zależało-ilu kotom,ilu psom nie jest to dane?
Pozdrawiam Ciebie Mirko serdecznie i dziękuję,że jesteś.
Elżbieta
Blue pisze:alfabia - jakaś Ty dobroduszna i miła.
Aż szacunkiem do innych ociekasz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot], puszatek i 91 gości