Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 31, 2010 13:03 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Marta, tak jak już pisałam Ci na dogo - brzmi to, jak raj, ale przy Basterze koty się nie uchowają. Nieostrożne wymorduje, a ostrożne po prostu się wyniosą stamtąd. Chyba, że cały czas siedziałby w solidnym kojcu i chodził tylko na spacery na długiej linie do lasu. Wtedy myślę, że mógłby tam zamieszkać, o ile ludzie są zdecydowani :D

Poproś, żeby się do mnie odezwali, szkoda by było stracić taką okazję.
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Pon maja 31, 2010 17:46 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

I jeszcze tak z aktualności - hesia z dogo zadeklarowała 200zł na kastrację Bastera :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek BAZAREK NA ABISIA viewtopic.php?f=20&t=126662

estrella

Od: Śro mar 17, 2010 20:07

Post » Śro cze 02, 2010 13:05 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Nie wiem, gdzie tu jest wątek transportowy... zaraz poszukam, ale na razie wstawiam tu:

Prawdopodobnie będę wiozła psa (i może kota) ze Szczecina do Słupska. Warunkiem jest:

1) czy dom dla niego wypali
2) czy znajdą się chętni na ten transport, bo niestety nie stać mnie na paliwo

Mam auto z dużą paką, mogę wziąć nawet kilka psów / kotów / innych zwierząt, pod warunkiem, że będą dobrze zabezpieczone w klatkach, lub transporterach. Biorę tylko zdrowe zwierzęta.

Transport za zwrot kosztów.
Im więcej zwierząt, tym dla każdego taniej!

proequo

Post » Pon cze 28, 2010 20:16 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Ech co tam słychać u diabełka w białym futerku?

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pon cze 28, 2010 20:43 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Dziś Baster rozwalił klatkę kennelową i wydostał się z niej, a kiedy Sandra (Greven) złapała go za obrożę - ugryzł ją. Tzn. Sandrę ugryzł.
Baster ma trochę ogłoszeń, ale gdyby ktoś chciał jeszcze dorobić, to podeślę listę stron, żeby dubli nie było.
Ciągle zbieramy pieniądze na spłatę długu oraz trzeba odkupić karmę p.Grzegorzowi (i tutaj zacytuję Sandrę)
bo z powodu fałszywej deklaracji, dla Bastera nie zostało zamówione jedzenie i jadł to, co suka pana Grzegorza, a umowa była taka, że 20 zł za dobę i nasza karma. Na kolejnym tymczasie, gdzie był kilka dni (wyleciał, bo obsikał sprzęt grający za kilka tys.), państwo zdecydowali się nie pobierać opłaty. Mój "dwumiesięczny" tymczas dla "puchatej kulki, która lubi koty" jest bezpłatny, ale Baster musi coś jeść i trzeba go zaszczepić. Nie będzie kastrowany*, bo nie ma warunków, żeby czysto się wygoiło.

*przypominam, że hesia na dogo zadeklarowała 200zł na kastrację Bastera, które wpłaciła na konto weta.

Może ktoś wspomoże Basterka finansowo ? Dług jest ogromny :cry:

estrella

Post » Śro cze 30, 2010 12:14 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

estrella pisze:przypominam, że hesia na dogo zadeklarowała 200zł na kastrację Bastera, które wpłaciła na konto weta.

Zadeklarowała, ale wpłaciłaby w przypadku kastracji, do której na razie nie doszło i raczej w najbliższym czasie nie dojdzie.

Baster dokończył dzieła, klatka trzyma się w całości już tylko na karabińczykach, szeklach i opaskach plastikowych. Pogiął metalową podłogę, kraty w kilku miejscach, powyrywał na spawach. Zazwyczaj wycie, szczekanie, skowyty i demolkę zaczyna ok 3-4 nad ranem. Moi sąsiedzi są "zachwyceni", bo wrzaski Bastera uruchamiają wszystkie psy w okolicy i "trochę" trudno się wyspać :?

proequo

Post » Śro cze 30, 2010 13:23 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

proequo pisze:
estrella pisze:przypominam, że hesia na dogo zadeklarowała 200zł na kastrację Bastera, które wpłaciła na konto weta.

Zadeklarowała, ale wpłaciłaby w przypadku kastracji, do której na razie nie doszło i raczej w najbliższym czasie nie dojdzie.

Oj, przepraszam. Myślałam, że wpłaciła.
Ale jej deklaracja jest nadal aktualna ?

estrella

Post » Nie lip 11, 2010 11:50 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Tak czytam wątek białego łobuza :D i myślę ostro jak by go tu wyciszyć. Przychodzi mi do głowy kilka propozycji:
Czemu jeszcze go nie ciachnięto ? Hormony w nim buzują aż miło.
Myślałam też o jakiejś farmakologii nie znam się na tym , ale są jakieś preparaty może ziołowe , albo hormony szczęścia .

persiak1

Post » Nie lip 11, 2010 13:52 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Nie został jeszcze wykastrowany, bo jak gdzieś (może tu) Sandra pisała - nie może zapewnić mu odpowiednich warunków pooperacyjnych żeby rana ładnie się zagoiła. Nie wiem jak jest aktualnie, ale tak jeszcze niedawno było.
Wiem jeszcze, że Basterek jest bardzo niegrzeczny i bardzo dużo rozrabia.

Na dogo padła propozycja hotelu ze szkoleniem, ale trzeba by uzbierać na to dużo pieniędzy, a jest jeszcze ogromny dług do spłacenia.

I jeszcze dobra wiadomość - agnieszka32 odkupi karmę Basterowi. :)

estrella

Post » Wto lip 13, 2010 13:27 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Hotel też odpada z tego powodu ,że on zdemoluje wszystko. :( Pierwszy raz słyszę i czytam o takim psie, którego nic nie jest w stanie złamać. Powiedzcie mi czy to wszystko ma jakiś sens? Traci się energię . Przykro mi ,ale jakoś nie widzę sensownego wyjścia. Tu by potrzebny był szkoleniowiec w trybie 24 na 7. No , a portfele forumowiczów nie są z gumy sama wiem coś o tym.
Jeszcze ten dług. Jesteśmy w wielkiej kropce.

persiak1

Post » Pon lip 19, 2010 18:46 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Zapraszam na bazarek dla Basterka i Abiego
http://www.dogomania.pl/threads/189382- ... st15054482

estrella

Post » Pon lut 28, 2011 22:19 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

Baster najprawdopodobniej został uśpiony.....los jego jest nie znany a pani "porezes pro equo" milczy

Cytuję z dogo

"Cytat Napisał lisica666 Zobacz post
Reniu, Baster prawdopodobnie już nie żyje. Na forum pro equO milczenie.... Wątek jakby nie żył, choć są dopytujący się co z psem. TEGO NIE DOWIE SIĘ JUZ NIKT bo Sandra nie dostanie kasy.

O kasę bowiem idzie. Kilka osób z PE odeszło, bo okazało się, że przekazują duże kwoty np. 7000na wykup koni, A sandra jeszcze spienięża różne rzeczy tłumacząc koszty...wykupem koni (tych samych).
Baster za tęczowym mostem pewnie sobie biega szczęśliwy. Nie moją też rzeczą oceniać Sandrę. Pewnie Fundacja ją przerosła..
Myślę jednak, że wszyscy dogomaniacy powinni przestrzegać przed oddawaniem zwierząt SANDRZE KOĆMIEL PREZES FUNDACJI PRO EQUO.
słuszna uwaga

komuś może się coś nie udać , może czemuś nie podołać ...ale w takich momentach odwaga cywilna i ratuje się twarz "

http://www.dogomania.pl/threads/182610- ... 4T!/page40

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon lut 28, 2011 22:50 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

:cry: przykre :cry:

A nazwę tej fundacji sobie zapamiętam .... :evil:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw mar 03, 2011 20:07 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

dorobella, proszę uważać na pomówienia i ich rozpowszechnianie - pomawianie i rozpowszechnianie jest karalne.

Tu jest wątek Bastera uzupełniany stosunkowo na bieżąco:
http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3817&p=7

kwinta pisze::cry: przykre :cry:

A nazwę tej fundacji sobie zapamiętam .... :evil:

Zawsze łykasz jak pelikan to, co przeczytasz w internecie?

proequo

Post » Czw mar 03, 2011 20:39 Re: Baster pilnie szuka nowego dt .Prosimy o wsparcie leczenia!

proequo poczytaj sobie dokładnie regulamin na dogo, bo widzę, że masz braki. Nie ma rozliczeń i nie ma wiadomości o psie. Nie jest to jedyna fundacja i nie jest to jedyny pies na dogo, o którym słuch zaginął.

Pomówienia czy fakty - odpowiedz sobie sama. A kwinta nie ma obowiązku przeszukiwania netu w poszukiwaniu "informacji".

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

[poprzednia][następna]