biedaczek zsikał się do łóżka, jest bardzo gorący, zrobiłam zimny lodowy kompres, owinęłam w ręcznik i położyłam przy nim, niech się trochę ochłodzi, nic innego teraz nie zrobię do tego wywaliło mu coś na uszach i łapce - wygląd jak grzyb
jakiś obłęd normalnie a już myślałam,ze za kulka dni go pierwszy raz zaszczepię
Adoptuj, nie kupuj.
Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ... Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...
Aniu, kilka lat temu moja kotka była przegrzana i w celu schłodzenia weterynarz zalecił mi ulożenie w transporterze mocno wilgotnego chłodnego ręcznika i na tym ułożenie kotki tak, żeby jak największa powierzchnia brzucha była chłodzona tym ręcznikiem. Najszybciej się schłodzą organy wewnętrzne.
Jurand od początku nie miał dobrego startu od pierwszych tygodni zaczął pewnie chorować, ale to ludzie doprowadzili jego oczy do takiego stanu oczy! on jest jeszcze słabym kociakiem, potrzeba czasu by go wzmocnić, pracujemy nad tym ale bez pomocy to nie możliwe
najważniejsze teraz, to pozbyć się gorączki, jest taka wysoka, kocie ledwo żyje, do tego te upały
Adoptuj, nie kupuj.
Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ... Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...
maluch nie kontroluje siusiania do weta zabrałam go w ręczniku,na rękach, nie w kontenerze, bo on wtedy płacze, leżał pod ręcznikiem i na podusi nagle poczułam coś mokrego i ciepłego, Jurand zaczął sikać na klatce schodowej, siusiał długo
Adoptuj, nie kupuj.
Aniu, w zeszłym roku mój tymczasek Filip - miał około 3 miesięcy jak zachorował - był przeze mnie karmiony strzykawką przez 2 tygodnie. Takie nadżerki w pysiu, że nic nie chciał jeść. Nie miał siły wskoczyć ani wdrapać się na łóżko. Długo, długo był na antybiotyku i przeciwzapalnych. Trzymam kciuki, co by Jurand lżej przechodził wirusa.