reddie pisze:Agneska pisze:reddie pisze:Przy okazji mam pytanie - czy Maszka z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=98399 zostaje u cypiska, czy też szuka nowego domu?
Masza jest rezydentem u cypiska.
Gdyby miała stracić dom u cypiska, to ja jestem osobą wydającą kota i upoważnioną do odbioru kota.
Rozumiem, dziękuję za informację.
Znalazłam chwilę i odszukałam korespondencję mailową z cypiskiem, w której na moje pytanie o adopcję Maszki (mail z 10 marca), cypisek udzieliła mi odpowiedzi świadczącej o tym, że Maszka nie jest u niej rezydentem. W mailu z odpowiedzią cypisek napisała, że ma podpisaną z właścicielką Maszki umowę. Ponadto, wspomniała, że właścicielka przebywa obecnie na jakimś kontrakcie we Francji. Według słów cypiska, Maszka ma zapewnione leczenie, karmę i żwirek, z czego korzystają także inne koty cypiska. Powyższe warunki miały być podobno uzgodnione w rozmowie telefonicznej między cypiskiem a właścicielką Maszki i była to umowa tylko w cztery oczy. Padły też słowa, że Maszka jest u cypiska "na pewien okres czasu". Nie zostało jednak sprecyzowane, jak długo Maszka ma zostać w domu cypiska.
To, co napisałam powyżej napisane zostało wyłącznie w celu informacyjnym, bo dopuszczam możliwość, że cypisek przedstawiła osobie wydającej kota jakąś inną wersję. Jeśli to wszystko, co napisała cypisek jest zgodne z prawdą, to już się więcej nie wtrącam. Tym bardziej, że Maszka ma sponsorkę, więc ma zabezpieczony byt.