Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 10:22 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

po_prostu_kaska pisze:Zaktualizowałam allegro o nowe fotki i opisy. Dodałam też ogłoszenie z Gają.

Teraz tylko :ok: za domki.

Jeśli w jakikolwiek sposób będę mogła pomóc to proszę o info.

Jesteś naszym skarbem :1luvu:

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Czw lip 08, 2010 14:57 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Koteczki wspaniałe biegają po mieszkaniu jak torpedy ,bawią się, są zdrowe tylko brać ,a tu cisza nawet jednego telefonu.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw lip 08, 2010 18:55 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Może trochę informacji o każdym malcu, jaki ma charakter, co lubi, najlepiej jakieś historyjki, jak o Maciusiu - ja na przykład na razie wiem tylko, że rudy jest z rury, a pingwinka miała wrzód od pogryzienia na nóżce. To zwraca uwagę ludzi :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 08, 2010 20:28 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Tak rzeczywiście najlepiej jak najwięcej wiadomości o maluchach ,ale to nie takie proste bo najpierw trzeba je dobrze poznać , a to jest możliwe dopiero teraz jak są w mieszkaniu z moimi kotami i psami.Teraz najważniejsza wiadomość biało -rudy kotek ma już od godziny nowy domek w Szczytnie,trafił do młodej dziewczyny i jej mamy ,panie niedawno straciły z powodu choroby 13 letniego kota.Kot tak jak Maciuś bardzo lubił ludzi ,mruczał na sam widok człowieka.Koteczka Gaja jest bardzo spokojną ,zrównoważoną kicią ,mruczy podczas głaskania jak się bawi to tak delikatnie ,dostojnie.Czarno -biały kotek najbardziej płochliwy miał najmniej kontaktu z człowiekiem ,ale to już się zmienia, teraz chętnie daje się głaskać na razie nie mruczy, jest za to największym łowcą ciągle chodzi z piłeczką w pyszczku i warczy jak by miał mysz.Biało rudy kotek nie był z rury ten kotek do nas nie dotarł, wszystkie trzy kotki są ze schroniska.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw lip 08, 2010 20:56 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Hurra za adopcję rudaska. Teraz pingwinka - pani profesor w dostojnym stroju, a zaraz po niej z upolowaną piłeczką w zębach myśliwy - szaryłatek :D

taizu

Post » Czw lip 08, 2010 23:19 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

A może warto zedytować pierwszy post i wstawić tam zdjęcia maluszków. Tak jak ktoś zagląda to pewnie nie zawsze przebrnie przez te nasze wszystkie posty. Tak samo z tytułem.

Co myślicie?

Gratuluję adopcji rudaska :ok: W jaki sposób nowy domek się o nim dowiedział? Pytam ponieważ może warto żebym coś zmieniła w ogłoszeniach jeśli z nich nie ma żadnego ruchu.
po_prostu_kaska

Post » Pt lip 09, 2010 9:46 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Domek Rudaska nie dowidział się o nim z ogłoszeń(mimo iż ja także poogłaszałm maluchy na lokalnych portalach)tylko znajoma dała nam namiar do tych ludzi,bo ktoś jej powiedział,że szukają kociaka.
Gaję zabieram dzisiaj do siebie na razie na dt,Basia ma urlop i na pewno chce trochę odpocząć;)

ACHA13

Post » Pt lip 09, 2010 10:06 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Łatek jest wesoły,lubi polować,bardzo interesuje go co dzieje się za oknem,pościg za muchą to chyba jego ulubiona zabawa :lol:
To jego zdjęcie z wczoraj,do którego ładnie pozował i nie uciekał :wink: Łatek ma nieco dłuższą sierść niż inne koty:
Obrazek
Obrazek

ACHA13

Post » Sob lip 10, 2010 0:11 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

No komu małego słodkiego kotecka ? :)
po_prostu_kaska

Post » Sob lip 10, 2010 8:52 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Jako iż Gaja super dogadała się z moimi psami zostaje u mnie na stałe :wink:

Szukamy domku dla Łatka :)

ACHA13

Post » Sob lip 10, 2010 10:36 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Gratulacje :ok:

Czyżby to ta "klątwa", że jeden tymczas zawsze musi zostać na stałe ? ;)

Kochana kotka, tyle przeszła i znalazła swoje miejsce.
Cieszę się bardzo.

Tak myślę, że jak będę miała chwilę jeszcze w weekend to może założę Łatkowi osobny wątek żeby ktoś go wypatrzył.
po_prostu_kaska

Post » Sob lip 10, 2010 10:41 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Ja też gratuluję, a moje kotki to wszystko "tymczaski" :ryk: W dodatku Gajunia to dla Was specjalny kotek, uratowałyście jej życie :) i wyglada na niezłego słodziaka-miziaka
Za Łatka teraz :kotek:

taizu

Post » Sob lip 10, 2010 11:02 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Tak,to prawda Gaja ma szczególne względy przez to co przeszła,mimo iż u mnie w domu z cichego i spokojnego kociaka zmieniła się w ,,potwora,, :lol: jest moim pupilkiem :wink:

Gaja miałczy,gada,pomrukuje.....normalnie jej pyszczek się nie zamyka 8O ,sąsiad tylko spogląda na nasz dom,co tam się dzieje :lol: ,pewnie Basia specjalnie mi powiedziała,że Gaja to taka cichutka myszka,zeby się pozbyć śpiewaczki :twisted: :ryk: haaahaaahaaaa
Dziewczynka chodzi za mną krok w krok,a przez to że nie ucieka i nie fuczy psy bardzo fajnie na nią zareagowały,a mogło być różnie,bo suczkę mam po sporych przejściach i róznie reaguje na obce zwierzęta.

ACHA13

Post » Sob lip 10, 2010 11:20 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Wczoraj rozmawiałam z moją klientką,zapytałam,czy nie zna kogoś,kto chciałby kociaka,pani ta znana jest mi z tego,że dokarmia bezdomne zwierzęta i ma popytać wśród znajomych.

Kobietka jest emerytowaną nauczycielką i ze swojej skromnej renty dokarmia 12 dzikich kotów na działkach(dwa kalekie ma w domu),jest u nich codziennie,do tego kupuje tabletki antykoncepcyjne i podaje w jedzeniu koteczkom,aby nie rodziły małych,powiedziała mi,że jest jej czasami bardzo ciężko,że miał jej pomagać ktoś z Towarzystwa,ale wszyscy o niej zapomnieli.Chcemy z Basią zakupić dla niej trochę kociego jedzenia z naszych zebranych pieniędzy(chociaż za 50 zł)a później może zrobię bazarek na ten cel.Kobietka naprawdę potrzebuje pomocy.

ACHA13

[poprzednia][następna]