Tusia- wróciła, a teraz ma nowy DS... w Niemczech ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 11:34 Tusia- wróciła, a teraz ma nowy DS... w Niemczech ! :)

Tusia ( wcześniej Mania ) wróciła z adopcji.
Powód- gryzienie i drapanie.
Na początku wszystko było dobrze. Z czasem Tusia zaczęła gryźć i drapać coraz mocniej. Stała się agresywna :|
W piątek wraca.
PILNIE poszukujemy dla niej TDT, który zbada jej zachowanie- dlaczego zachowuje się tak, a nie inaczej.

Sama byłam bardzo zdziwiona jej zachowaniem 8O 8O Przecież, to była taka przylepa i pieszczoch, że nigdy bym się tego po niej nie spodziewała ! 8O

Tusia potrzebuje tego TDT na max. miesiąc ! Później może wrócić do TOZ'owskich piwnic, piwnic przystosowanych do potrzeb kotów, gdzie mają odpowiednią opiekę i dużo głasków.
Najlepiej, gdyby znalazł się ktoś na miejscu; Koszalin, Słupsk, Trójmiasto itp.

Bardzo prosimy o pomoc !!!

--------------------------

22 sierpnia 2010r Tusia pojechała do DS w Niemczech :1luvu:

Dziękuję dziewczynom z TOZ'u za tymczasowanie Tuśki i wszystkim innym, którzy wspierali ją jak mogli :1luvu: :1luvu: :1luvu:

--------------------------
WPŁATY ( z bazarków ):

- 25 zł Mulesia
- 5 zł Dzyśka
- 10 zł Hańka
- 10 zł wlazl-koteknaplotek
- 15 zł Magic.b
- 20 zł vivien
- 27 zł kasiunia773
- 27 zł gagga
:1luvu:

Razem: 139zł

WYDATKI:

- koszt badań krwi - 67 zł
- test Felv/Fiv - 75 zł

Razem: 142zł

BAZARKI:
- viewtopic.php?f=20&t=114162&p=6186783#p6186783
- viewtopic.php?f=20&t=113910
- viewtopic.php?f=20&t=115068

BANEREK:

Banerek dla Tusi od panikota :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/tusiaw][img]http://tnij.org/tusiab[/img][/url]
Ostatnio edytowano Pon sie 23, 2010 14:17 przez kinia098, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro lip 07, 2010 13:45 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

tuśka ma ok 9 miesiecy, jest zdrowa i wysterylizowana. trafila do super ds, ktory z wielkim zalem zmuszony jest ja oddac. tuśka okazala sie agresywna kotka. gdy ktos prubuje ja poglaskac, dosc mocno gryzie i drapie. przydalby sie dt dla tej kotki, ale PILNIE POSZUKUJEMY CHOCIAZ TDT na czas okreslony - max 2/3 tygodnie, moze miesiac. potrzebujemy jeszcze jednej opinii o jej zachowaniu, zanim zaczniemy ponownie szukac jej ds. u nas tuska znajduje sie w przystosowanym dla kotow pomieszczeniu w piwnicy, ale tam wiekszosc dnia spedza sama i nie ma mozliwosci jej obserwacji :(

PROSIMY O POMOC DLA TEJ PIEKNEJ KOTECZKI:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zyta555

Od: Wto lip 08, 2008 1:26

Post » Śro lip 07, 2010 14:43 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

banerek dla Tusi

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/tusiaw][img]http://tnij.org/tusiab[/img][/url]
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro lip 07, 2010 22:01 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

dzieki za banerek :1luvu:

zyta555

Post » Czw lip 08, 2010 7:05 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

:!:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Czw lip 08, 2010 7:38 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

Ja nie mogę jej wziąć, ale mono trzymam :ok: żeby ktoś ją przygarnął pod swój dach.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw lip 08, 2010 21:44 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

:!:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pt lip 09, 2010 13:52 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

tuśka wlasnie wrocila - jest zestresowana, prycha na wszystko, szczerzy zebiska i nie chce wyjsc z transportera :(

zyta555

Post » Pt lip 09, 2010 15:22 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

zyta555 pisze:tuśka wlasnie wrocila - jest zestresowana, prycha na wszystko, szczerzy zebiska i nie chce wyjsc z transportera :(

8O
Coś chyba musiało być nie tak..
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 09, 2010 21:16 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

Witam , to od nas dzisiaj Tuśka wróciła do piwnicy . :cry: jest nam cholernie przykro z tego powodu . Być może dom z dziećmi nie jest dla niej odpowiedni . Nie zauważyłam aby Mikołaj ( mój 5-letni syn ) dawał jej powód do strachu , raczej jest delikatny . Tusia unikała głaskania jak ognia , może poza porami karmienia . A w innych przypadkach mocno gryzła i drapała w rękę . Kilka razy ugryzła Mikołaja w ramię kiedy ten próbował ją pogłaskać . Skończyło się to tym , że zaczął ją omijać szerokim łuukiem :roll: a potem zapytał dlaczego kotek go nie lubi - przecież on jest dla niej doobry .Poza tym koleżanki mojej córki również zostały dość bruuutalnie potraktowane :mrgreen: :mrgreen: . Poza tym wszystkim Tuśka uwielbia towarzystwo człowieka , uwielbia być niedaleko 8) , byleby jej nie dotykać :lol: cudownie się bawi i jest po prostu piękna :!: gdybym nie miała młodszego dziecka który pragnie do kota się przytulać i miziać zostałaby z nami na zawsze . Bardzo bym chciała , żeby znalazł się dla niej domek . :wink:

Anita75

Od: Pt lip 09, 2010 20:43

Post » Sob lip 10, 2010 10:11 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

Anita75 pisze:Witam , to od nas dzisiaj Tuśka wróciła do piwnicy . :cry: jest nam cholernie przykro z tego powodu . Być może dom z dziećmi nie jest dla niej odpowiedni . Nie zauważyłam aby Mikołaj ( mój 5-letni syn ) dawał jej powód do strachu , raczej jest delikatny . Tusia unikała głaskania jak ognia , może poza porami karmienia . A w innych przypadkach mocno gryzła i drapała w rękę . Kilka razy ugryzła Mikołaja w ramię kiedy ten próbował ją pogłaskać . Skończyło się to tym , że zaczął ją omijać szerokim łuukiem :roll: a potem zapytał dlaczego kotek go nie lubi - przecież on jest dla niej doobry .Poza tym koleżanki mojej córki również zostały dość bruuutalnie potraktowane :mrgreen: :mrgreen: . Poza tym wszystkim Tuśka uwielbia towarzystwo człowieka , uwielbia być niedaleko 8) , byleby jej nie dotykać :lol: cudownie się bawi i jest po prostu piękna :!: gdybym nie miała młodszego dziecka który pragnie do kota się przytulać i miziać zostałaby z nami na zawsze . Bardzo bym chciała , żeby znalazł się dla niej domek . :wink:

No to może dwupak ? :ryk: Kot dla mamy i drugi dla dziecka :?: 8)
:mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Sob lip 10, 2010 14:22 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

Tak "dwupak"byłby wspaniały,ale najpierw muszę otruć męża :)!Przede wszystkim kot nie został zabrany do naszego domu ,aby być zabawką dla dziecka,to nie był jego pomysł,ale nasza przemyślana decyzja.Od samego początku wiedzieliśmy jaki charakter powinien miec kotek,bo znam moje dzieci (są strasznymi przytulakami)i raczej trudno mi nakazać >nie głaszcz kotka,bo on tego nie lubi<Myślę,że to nie tak powinno wyglądać.

Anita75

Od: Pt lip 09, 2010 20:43

Post » Sob lip 10, 2010 16:01 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

Zrobiłabym jej badania krwi i moczu. Może ta agresja ma podłoże chorobowe? może tak być w każdym razie.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie lip 11, 2010 21:39 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

do gory tuśka, taksliczna kota nie moze byc nisko :twisted:

zyta555

Post » Nie lip 11, 2010 22:44 Re: Tusia-powrót. PILNIE potrzebny TDT na max. miesiąc ! Słupsk.

biamila pisze:Zrobiłabym jej badania krwi i moczu. Może ta agresja ma podłoże chorobowe? może tak być w każdym razie.

Hmmm, może do słuszna uwaga?
Obrazek

kinia098

[następna]