Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 08, 2010 12:05 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Czw lip 08, 2010 12:28 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

mpogorzelski pisze:Wątek Hugo Chaveza http://www.facebook.com/event.php?eid=141549445861567
Strona Warszawskich Kocich Domów Tymczasowych http://www.facebook.com/?ref=logo#!/gro ... 7177058013

:ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lip 08, 2010 12:47 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Zalogowałam się na FB :| Głupie to strasznie na pierwszy rzut oka...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 08, 2010 13:03 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Dziękuję Wam bardzo za zaangażowanie! :1luvu:

Tallibulek odebrałam maila... Tekstem mnie powaliłaś :ryk: Początek jest świetny! :lol: :lol: :lol:
Zmieniłabym tylko Azyl I na "schroniskowy szpitalik", bo Regina właśnie wróciła z PA do Azylu II - adopcja będzie musiała być warunkowa, bo na teraz Regina się już kwalifikuje do "specjalnej troski". I numer do mnie bez wolontariusza ;)

I tylko przypominam, że unikamy numerów oraz "Paluch".

Hugo Chavez ma oczy szaro-zielone. Tego dnia na wszystkich zdjęciach wychodziły mu takie szaro-niebieskie, a rozjaśnianie zdjęć przeze mnie i przez schronisko tylko "podrasowało" efekt :roll:

To jeszcze dorzucam takie foto Hugo Chaveza:
Obrazek

Do Reginy te które zamieszczałam wcześniej:
Obrazek Obrazek

A także to, które jest na stronie schroniska, tylko szczerze mówiąc tam jest jakoś tak lepiej podretuszowane :roll: bez tych słynnych dla mnie prześwietleń :?
Obrazek

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw lip 08, 2010 13:06 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Zofia&Sasza pisze:Zalogowałam się na FB :| Głupie to strasznie na pierwszy rzut oka...

ja tez tego nie jarze - za pierwszym razem jak sie tam zapisalam, to stwierdzilam po dwoch dniach, ze to nie dla mnie, wykasowalam profil, ale i tak jakims cudem zostal - ostatnio go wznowilam - ale tez nie wiem czym ludzie sie tak fascynuja.... nie pojmuje ;)

oki, alareipan - to zmienię zaraz i ruszam z oglaszaniem :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lip 08, 2010 13:08 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Witam. Ja tylko na chwilę.
W sezonie wakacyjnym mam bardzo ograniczony dostęp do netu. :roll:

Efekt kolejnego przeszukania bazy zdjęć:

Obrazek - LXXX/10
Obrazek
Obrazek - 0332/10/K
Obrazek - LXXXI/10
Obrazek - 0333/10/K
Obrazek - to chyba jakiś ranny kot :?:
Obrazek
Obrazek - 0335/10
Obrazek - 0336/10
Obrazek - to chyba jest LXXXIII/10
Obrazek - 0338/10/K
Obrazek - 0340/10/K
Obrazek - 0339/10/K
Obrazek - LXXXVI/10/K
Obrazek - LXXXVII/10/K
Obrazek - 0341/10/K
Obrazek

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Czw lip 08, 2010 13:48 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Jak widzę te kocięta i szczenięta, to mnie cholera bierze! :evil:

A tak ideologiczne jeszcze poapeluję do Warszawiaków :ok:
Trwa akcja darmowego chipowania! W tym roku również kotów :ok: :ok: Macie swoje, macie tymczasy, dają za darmoszkę - grzechem by było nie skorzystać! :mrgreen: Procedura niemal żadna. Trzeba zadzwonić do lecznicy zapytać czy są jeszcze chipy, pojechać z kotem, książeczką zdrowia i swoim dowodem dla potwierdzenia tożsamości. "Montaż" trwa 2 sekundy, składa się podpisy na świstkach i już :D My żeśmy się chipowali wczoraj - 6 kotów, 3 ludzie i 1 auto, było zabawnie :wink: - ale najważniejsze, że koty zabezpieczone :ok: :ok:

alareipan

Post » Czw lip 08, 2010 14:02 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

alareipan pisze:Jak widzę te kocięta i szczenięta, to mnie cholera bierze! :evil:

A tak ideologiczne jeszcze poapeluję do Warszawiaków :ok:
Trwa akcja darmowego chipowania! W tym roku również kotów :ok: :ok: Macie swoje, macie tymczasy, dają za darmoszkę - grzechem by było nie skorzystać! :mrgreen: Procedura niemal żadna. Trzeba zadzwonić do lecznicy zapytać czy są jeszcze chipy, pojechać z kotem, książeczką zdrowia i swoim dowodem dla potwierdzenia tożsamości. "Montaż" trwa 2 sekundy, składa się podpisy na świstkach i już :D My żeśmy się chipowali wczoraj - 6 kotów, 3 ludzie i 1 auto, było zabawnie :wink: - ale najważniejsze, że koty zabezpieczone :ok: :ok:

a ja u nas w Radości chciałam chipnąć nasze kociaste - i usłyszałam, że jest wymóg miasta, że muszą być do tego zaszczepione na wściekliznę...... 8O

wiecie coś na ten temat???? - bo nie będę im fundowała dodatkowego, wcale nie obojętnego dla zdrowia szczepienia bez sensu... :evil:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lip 08, 2010 14:04 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

alareipan pisze:To jeszcze dorzucam takie foto Hugo Chaveza:
Obrazek

no i niech ktoś powie, że nie przystojny!!!!!! piękny jest! :1luvu: oficjalnie domagam się usunięcia z ogłoszeń i innych miejsc określeń negatywnych, poddających w wątpliwość urodę HCh!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :twisted:

joluka

Post » Czw lip 08, 2010 14:06 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Kwarantanna uaktualniona.
Wyszukiwarka na nowej stronie Palucha nie działa. :evil:

Chyba warto przeanalizować, z jakich ulic pochodzą kocięta. :roll:
Może należy tam wysterylizowac kotki?

Ostatnio często pojawiają się ulice: Patriotów, Codzienna, Młota, Nowogrodzka, Króla Maciusia. Patriotów było w ostatnim czasie aż 3 razy. :!:
Gdzie jest ta ulica?

-Anula-

Post » Czw lip 08, 2010 14:15 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Ulica Patriotów – długa na niemal 7 kilometrów ulica w Wawrze, biegnącą po obu stronach linii kolejowej.

:roll:

-Anula-

Post » Czw lip 08, 2010 14:19 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

joluka pisze:a ja u nas w Radości chciałam chipnąć nasze kociaste - i usłyszałam, że jest wymóg miasta, że muszą być do tego zaszczepione na wściekliznę...... 8O

wiecie coś na ten temat???? - bo nie będę im fundowała dodatkowego, wcale nie obojętnego dla zdrowia szczepienia bez sensu... :evil:

8O Ale wścieklizna dotyczy tylko psów! My wczoraj chipowaliśmy się na Gocławiu - z mojej piątki tylko Fidel Castro jest szczepiony na wściekliznę, bo był w schronie, ale też wczorajsza wycieczka go ominęła, bo ma już chip założony na Paluchu. Reszta - 4 moje i 2 mojej przyjaciółki - nie były zaszczepione na wścieklizne jak jeden mąż ;) a chipy dostały! :ok: Może Joasia zaliczcie jakąś inną lecznicę...

Patriotów jest w Wawrze. Może ktoś mieszka w oklicy i by się rozeznał. Myślę, że możnaby spokojnie zadzwonić do SM, powiedzieć, że na stronie Palucha zaobserwowałam/łem napływ kociąt i chce się zainteresować matkami. I może coś powiedzą :roll:

alareipan

Post » Czw lip 08, 2010 14:21 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Patriotów to u mnie - ciągnie się od Anina do Falenicy....

tam mnóstwo starych drewnianych domów, tzw. świdermajerów w totalnym rozpadzie, lasków i zagajników - bezdomne koty mają się gdzie rozmnażać.... :(

joluka

Post » Czw lip 08, 2010 14:24 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

alareipan pisze:
joluka pisze:Patriotów jest w Wawrze. Może ktoś mieszka w oklicy i by się rozeznał. Myślę, że możnaby spokojnie zadzwonić do SM, powiedzieć, że na stronie Palucha zaobserwowałam/łem napływ kociąt i chce się zainteresować matkami. I może coś powiedzą :roll:

czy SM to spółdzielnia mieszkaniowa? - tam nie ma żadnych spółdzielni, bo mieszkań typu bloki w zasadzie prawie brak - tylko duże niezagospodarowane działki leśne i domy jednorodzinne, no i trochę firm prywatnych....

a sama Patriotów to bardzo ruchliwa czteropasmówka, rozdzielona jeszcze torami z kolejką..... - dramat!

joluka

[poprzednia][następna]