Maniuś nareszcie w swoim domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 08, 2010 7:58 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

A ja sobie tak zwyczajnie zbędnego posta napiszę.
Maniek trzymaj sie!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 08, 2010 8:31 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

A ja się najzwyczajniej w świecie spłakałam.

Napiszcie co z Maniusiem.
Co postanowiliście w jego sprawie.
Rozumiem, że decyzja musi być szybka ( i przemyślana jednocześnie )
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lip 08, 2010 9:46 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Ja też se napiszę. Podrzucam! Maniuś potrzebuje chaty!!! Kto mu da??

I czekam na wieści co i jak..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw lip 08, 2010 9:47 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

jakie decyzje w sprawie Maniusia? są konkretne odpowiedzi od domu, deklarującego czasowy DT?

oby udało się go zabrać ze schronu.... - to już byłaby dla niego ogromna szansa... :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lip 08, 2010 10:00 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Ja też bym chciała wiedzieć, co z Maniusiowym DT! Oby wieści były dobre... :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 08, 2010 10:52 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

dostałam taką odpowiedź:
Jesteśmy z Łodzi,ale niestety nie ma mozliwości opieki dochodzącej,jest to mieszkanie wynajmowane i właściciele sobie nie zycza obcyh osob.Ja rozumiem,że szukacie DT,ale ten kot umiera,zmarnowały sie juz 2 dni,gdzie juz Maniuś mogłby mieć u Nas spokój i opiekę.

ale ja tutaj nic nie decyduję, ja tylko jestem przekaźnikiem
Sis prowadzi sprawę
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lip 08, 2010 11:07 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

:(

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw lip 08, 2010 12:09 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

ruru pisze:dostałam taką odpowiedź:
Jesteśmy z Łodzi,ale niestety nie ma mozliwości opieki dochodzącej,jest to mieszkanie wynajmowane i właściciele sobie nie zycza obcyh osob.Ja rozumiem,że szukacie DT,ale ten kot umiera,zmarnowały sie juz 2 dni,gdzie juz Maniuś mogłby mieć u Nas spokój i opiekę.

ale ja tutaj nic nie decyduję, ja tylko jestem przekaźnikiem
Sis prowadzi sprawę

A Joasia przypadkiem nie jest poza netem ? Tak na dłużej? :oops: :roll:
EDIT: Taki ma wpis w stopce: Od 9 do ok. 20-30 lipca poza netem.
Dzisiaj mamy 8 ... ostatnia chwila, żeby coś zdecydowała.

Jest CoolCaty, jest Georg-inia, przecież tu chodzi o czas, czas, czas .... :!: :|
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw lip 08, 2010 12:28 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

:!:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lip 08, 2010 13:05 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

jolabuk5 pisze:Ja też bym chciała wiedzieć, co z Maniusiowym DT! Oby wieści były dobre... :ok:

:roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw lip 08, 2010 13:12 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

ruru pisze:dostałam taką odpowiedź:

mozemy wziąć koteczka nawet od dzis do maksymalnie 20 lipca,a potem ewentulanie wziać znow od 9 sierpnia do konca wrzesnia.moze w tej przerwie znajdzie sie ktos kto go przygarnie.nasza niedyspozycja miedzy 20 lipca a 9 sierpnia spowodowana jest praktykami ktore musimy odbyc w innym miescie.prosze o odpowiedz.

Czyli podsumowując:
* Mamy DT od dziś czyli od 8 lipca do 20 lipca
* POTRZEBNY TDT od 21 lipca do 9 sierpnia
* Mamy DT od od 10 sierpnia do 30 września

DT jest z Łodzi, wg mnie, jeśli znalazł by się TDT w Łodzi od 21 lipca do 9 sierpnia (niecałe trzy tygodnie) powinniśmy podjąć decyzję i jak najszybciej umieścić Maniusia w DT, to rozwiązanie, nawet jeśli będzie zmiana miejsca, to chyba lepsza opcja niż schronisko. Ale to tylko moje zdanie.

Ale warunkiem jest TDT od 21 lipca do 9 sierpnia!!!!!

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lip 08, 2010 13:13 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

przesunelam wyjazd o dwa dni, ale jutro naprawdę już wyjeżdżam. Dopinam zaległosci i porządkuję sprawy, nie mogę już prowadzić sprawy Maniusia - czasowo jestem dead.

To co mogę zaproponować:
tdt do 20 lipca i od 7 sierpnia - czemu nie?
Ustalenie co z kotem miedzy 20 a 7 - może pobyt w płatnym hoteliku w lecznicy?
Zwykły hotel raczej nie - bo co jeśli kiciuś ma problemy ze zdrowiem, albo nie je? kto go dopilnuje?
Seidl odpada raczej - w weekendy nieczynna lecznica i nasza kochana CC na urlopie.
Cztery łapy albo Żyrafa albo Pacałowska i Sfora - byłyby super rozwiazaniem - ma ktos wejścia by zagadać z wetami z tych lecznic?
I najlepiej, gdyby było to ustalone już teraz z lecznicą czy innym dt - by tdt nie musiał odwozić kota do schronu - bo tego wyjścia nie przyjmuję do wiadomosci (sorry za ostry ton, pośpiech i nerwy).

Potrzebna osoba do nadzorowania sprawy maniusia - od jutra jestem poza netem i Łodzią prawd. do końca miesiaca. Tatianko? a może ktoś inny? Fizycznie już nie mam jak.

Sprawa finansowania ew. dt czy hoteliku - M_elka wylicytowała na moim bazarku zdjecia za 100zł, do tej pory nie mam ani adresu wysyłki ani wpłaty na koncie Kotyliona - trochę to niepoważne i może niepotrzebnie, ale świeci mi się czerwona lampka - kto to jest M_elka i czy ma ktoś do niej kontakt i ją zna? Ja jakoś nie ufam.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw lip 08, 2010 13:18 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Sis pisze:Sprawa finansowania ew. dt czy hoteliku - M_elka wylicytowała na moim bazarku zdjecia za 100zł, do tej pory nie mam ani adresu wysyłki ani wpłaty na koncie Kotyliona - trochę to niepoważne i może niepotrzebnie, ale świeci mi się czerwona lampka - kto to jest M_elka i czy ma ktoś do niej kontakt i ją zna? Ja jakoś nie ufam.

Biorąc pod uwagę fakt, kiedy wylicytowała, to nie sądzę, żeby coś z tego było :evil:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw lip 08, 2010 13:29 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

skromny grosik do hotelowania Maniutka dołoże

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw lip 08, 2010 13:33 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Ja również, ale dopiero na początku sierpnia :oops:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

[poprzednia][następna]