Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 6:38 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Moze on się zaczął wygryzać od lepszej karmy?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lip 05, 2010 7:03 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

CoToMa pisze:Moze on się zaczął wygryzać od lepszej karmy?

też się nad tym zastanawiam. On futro, skórę miał w fatalnym stanie, może ta nowa karma, zwalczenie pasożytów wszytsko się jakoś nałozyło i go po prostu swędzi ta skóra.

CoToMa dziękuję za wsparcie dla Olafka :1luvu: :1luvu:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lip 05, 2010 7:57 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Bardzo się kotek zmienił, o wiele lepiej wygląda :)
To cieszy.

A z tą skóra...najpierw faktycznie trzeba by wykluczyć pasożyty, bo może to taka reakcja na zarobaczenie.
Ale jeśli nie, to bardzo możliwe, że karma.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lip 06, 2010 9:52 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:CoToMa dziękuję za wsparcie dla Olafka :1luvu: :1luvu:

Szkoda, że tak mało mogłam :oops:
...

CoToMa

Post » Śro lip 07, 2010 21:03 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

CoToMa pisze:
berni pisze:CoToMa dziękuję za wsparcie dla Olafka :1luvu: :1luvu:

Szkoda, że tak mało mogłam :oops:

Każda złotówka się liczy, naprawdę :1luvu:

Dziękuję bardzo Marcelibu za przesłanie dla kotów u karmicielki karmy :1luvu:

Olafkowe wieści są takie, że kotek się znacznie lepiej czuje i...dwa razy zwiał na zewnątrz :roll: Wrócił po pół godzinie...mam nadzieję że jakoś uda sie go upilnować, on bardzo chce wyjść, ucieka między nogami. Karmicielka mówi że te ranki na plecach są już wysuszone i nie pojawiają się żadne nowe :ok:

Jutro jadę tam z klatką łapką, trzeba złapać kolejnego kota- Łaciaka, który nieciekawie wygląda :(

berni

Post » Czw lip 08, 2010 7:19 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:Olafkowe wieści są takie, że kotek się znacznie lepiej czuje i...dwa razy zwiał na zewnątrz :roll: Wrócił po pół godzinie...mam nadzieję że jakoś uda sie go upilnować, on bardzo chce wyjść, ucieka między nogami. Karmicielka mówi że te ranki na plecach są już wysuszone i nie pojawiają się żadne nowe :ok:

Chłopak poczuł się lepiej, więc pewnie znów myśli o wycieczkach...
...

CoToMa

Post » Pt lip 09, 2010 7:50 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

CoToMa pisze:
berni pisze:Olafkowe wieści są takie, że kotek się znacznie lepiej czuje i...dwa razy zwiał na zewnątrz :roll: Wrócił po pół godzinie...mam nadzieję że jakoś uda sie go upilnować, on bardzo chce wyjść, ucieka między nogami. Karmicielka mówi że te ranki na plecach są już wysuszone i nie pojawiają się żadne nowe :ok:

Chłopak poczuł się lepiej, więc pewnie znów myśli o wycieczkach...

Byłam wczoraj odwiedzić Olafka.
Niestety straciłam całkowicie jego zaufanie i na mój widok najchętniej zaszyłby się w najciemniejszym kącie.
Za to do Karmicieli przychodzi na mizianki i śpi w łózku :D
Uspokoił się znacznie i.......od kilku dni ani razu nie psiknął :ok: :D

Przed domem za to powitała mnie śliczna Kreseczka, ktora od razu hop...i już brzuszkiem do góry rozkłada się przed obcą babą...taka jest kochana i milutka...może ktoś chce?

berni

Post » Pt lip 09, 2010 8:20 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:..........Za to do Karmicieli przychodzi na mizianki i śpi w łózku :D
Uspokoił się znacznie i.......od kilku dni ani razu nie psiknął :ok: :D

.........

No proszę :D :ok:

mahob

Post » Pt lip 09, 2010 10:19 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Te koty :lol: Szybko się uczą co jest dobre :ryk:

Za Kreseczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt lip 09, 2010 10:37 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:Byłam wczoraj odwiedzić Olafka.
Niestety straciłam całkowicie jego zaufanie i na mój widok najchętniej zaszyłby się w najciemniejszym kącie.

A przyniosłaś mu jakąś wołowinkę albo tuńczyka? :lol:
...

CoToMa

Post » Nie lip 11, 2010 16:00 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

CoToMa pisze:
berni pisze:Byłam wczoraj odwiedzić Olafka.

A przyniosłaś mu jakąś wołowinkę albo tuńczyka? :lol:

upsss
o tym nie pomyślałam
muszę naprawić ten karygodny błąd przy następnych odwiedzinach

Zdjecia takie se, nawet bardzo taaakie se.
Olaf nie chce pozować, chowa się pod krzesłami, w dodatku zawsze wpadam w odwiedziny w dość późnych porach, jak już nie ma dobrego światła. I w dodatku zawsze po dwóch zdjęciach rozładowują się mi baterie w aparacie :|
więc zdjęcia są jakie są :oops: :|

Obrazek
Obrazek

Karmiciele mieli zważyć Olafka przez weekend. Sama jestem ciekawa ile się mu przytyło. Po odrobaczaniu żadnych sensacji. Olaf wychodzi podobno codziennie na pół godziny :|
Martwi mnie to, ale karmiciele doszli do wniosku że on teraz trzyma się bardzo domu i w sumie głównie leżakuje na tarasie.
No i widzi....
Karmiciele są pewni, że on widzi, przynajmniej coś widzi na to jedno oko. Źrenica w tym 1 oku już mu normalnie reaguje na światło, druga nadal taka "rozlana"...

Olaf biega za sznurkiem...ale wyczuwa go wąsami, uszami, siódmym zmysłem etc...albo widzi :ok:

berni

Post » Nie lip 11, 2010 16:02 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Piękny z niego kocurro :1luvu:
...

CoToMa

Post » Nie lip 11, 2010 16:06 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Ale się zmienił :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie lip 11, 2010 23:27 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:........Karmiciele są pewni, że on widzi, przynajmniej coś widzi na to jedno oko. Źrenica w tym 1 oku już mu normalnie reaguje na światło, druga nadal taka "rozlana"...

Olaf biega za sznurkiem...ale wyczuwa go wąsami, uszami, siódmym zmysłem etc...albo widzi :ok:

Ciekawa jestem bardzo, czy faktycznie coś widzi. Koty potrafią chyba dość dobrze wyczuwać siódmym zmysłem co się dzieje w okolicy. Ale jeśli coś widzi, to byłoby dobrze dla niego jednak :ok:

mahob

Post » Pon lip 12, 2010 8:15 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

zmienił się zmienilł
już przypomina kota :mrgreen:

Jak go zobaczyłam pierwszym razem to naprawde był wrakiem a nie kotem...Chyba mu kupię jakieś witaminy na sierść, muszę go w tym tygodniu wziąć do wetki pokazać...już całkiem mnie znielubi :|

berni

[poprzednia][następna]