MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 07, 2010 8:22 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Joluka, bardzo mądre podejscie wzgledem domu, jakiego potrzebuje Malwinka :1luvu: :ok: :1luvu:
Jak tam kocia rodzinka? Dalej skłócona? Probowalas jakis uspakajaczy (feliway, bach)??

Mizianki dla slicznych ogonków :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lip 07, 2010 8:55 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

dziękujemy za mizianki!!!!!! :1luvu:

od dwóch tygodni Malwinka i Majorka są na kropelkach Bacha (Majorka dodatkowo od trzech tygodni futruje Calma) - w zasadzie są izolowane od siebie, ale jak tylko Majorka widzi Malwinkę - nawet przelotnie - to przypuszcza atak.... :( - nie wiem, może to jeszcze za krótka kuracja..... :?:

w dodatku znowu na sofach było dwa razy nasikane - co prawda nie jesteśmy w stanie ze 100 % pewnością stwierdzić, czy to Muras czy Majorka, ale jednak stawiam na Bukę-szylkretę.... :roll: :wink:

czyli tak w ogóle wesoło :mrgreen: - w tym tygodniu niestety nasze zwierzaki wyjątkowo długo same siedzą, bo wakacyjnie córki wybyły nad morze - i to chyba też nie pomaga w poprawie stosunków międzyzwierzęcych i polepszaniu nastrojów..... :?

ale maleństas nadal przesłodki - ta kuleczka ma w sobie coś takiego, co zmiękcza serca... :kotek: - w ten weekend nie było nas w domu (wyjazdowe wesele + poprawiny) i ze zwierzakami została nasza "Pani zostająca :wink: " - i nie mogła się nachwalić Malwinki po naszym powrocie - że taka urocza, słodka, tak się pięknie z nią bawiła...... :mrgreen:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lip 07, 2010 13:41 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

tillibulek pisze:Joluka, uwielbiam czytac Twoje wypowiedzi, sa takie cieple i pelne milosci :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malwinko kochana, musisz miec domeczek taki wspanialy jak domek tymczasowy :ok:

Podpisuję się wszystkim czym mogę pod Twoją wypowiedzią. Małej potrzebny jest właśnie TAKI DOM, pełen miłości, miłości, miłości... Zresztą - każdemu.. Nie tylko kotu :lol:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lip 07, 2010 14:24 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

oj dziewczyny kochane .... :1luvu: - wcale nie taki dobry ten domek... :oops:- jakiś szylkretowy potfoor ją gania i podgryza, ludzie czasu na mizianki nie mają... - do niczego taki domek...... :evil: :evil: :evil:

dlatego szukamy porządnego - który zaopiekuje, dopieści, obroni..... :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Śro lip 07, 2010 14:34 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

E tam.. Wiemy co swoje. Umiemy czytać :D Czy myślisz, że u nas jest inaczej..? Najlepiej by było jak to ktoś wymyślił: 35 lat wiek, przejście na emeryturę, z 1000 zł dodatku na koty i masz czas na głaskanie i mizianie..

Kaprys2004

Post » Śro lip 07, 2010 15:06 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

a no właśnie.... - jakby tak człowiek w totka wygrał, to by założył gigantyczny azyl dla bezdomnych zwierząt - taki domowy..... i czasu dla nich miałby mnóstwo..... :roll: - pomarzyć dobra rzecz..... :mrgreen:

a na razie moje sierściuchy same w domu siedzą od 7:00 i czekają, czy ktoś się zlituje i wróci do nich.... :(

joluka

Post » Śro lip 07, 2010 15:49 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Ale jak wróci - to dopiero będzie szczęście :D

Kaprys2004

Post » Śro lip 07, 2010 19:38 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka, daj znać jeśli karma pomoże Majorce, bo rozważam zakup tej karmy dla mojej Buki :) no i buziaczki dla kolorowej gromadki :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lip 07, 2010 19:53 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Cameo pisze:joluka, daj znać jeśli karma pomoże Majorce, bo rozważam zakup tej karmy dla mojej Buki :) no i buziaczki dla kolorowej gromadki :1luvu:

czyżby wszystkie szylkretowe Buki świata potrzebowały uspokajaczy....? :wink: :mrgreen:

joluka

Post » Pt lip 09, 2010 16:04 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

a u nas kiepskie wieści..... - wreszcie - po ponad 2 tygodniach prób pobrania moczu Majorki do badania (wczoraj i tak cudem, bo lejąc na legowisko Malty nalała przy okazji sporo na podłogę - więc zbiórka mega-sterylna :evil: ) - okazało się dzisiaj, że u Majorki wykryto struwity.... :( :( :roll:

co prawda nieliczne, do tego śladowe białko, ph moczu obojętne...... :?

zalecenia od naszej wetki - przejść natychmiast na Urinary (albo odpowiednik) na 3 miesiące, potem kolejne badanie moczu........

i tak kończymy na razie Calma, zaczynamy struwitową, a ja niedługo osiwieję z tymi atrakcjami........ :roll:

jedyny plus tej informacji jest taki, że to sikanie Majorki poza kuwetą ma nie tylko podłoże psychiczne........

Tillibulku - lecę do Twojego wątku - u Was też struwity???? jeśli tak, to niestety na barfa nie przejdę - nie dam rady z takim stopniem skomplikowania........ :(

joluka

Post » Pt lip 09, 2010 18:18 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka pisze:Czyżby wszystkie szylkretowe Buki świata potrzebowały uspokajaczy....? :wink: :mrgreen:

Wygląda na to, że... tak :mrgreen: w końcu to Buki 8)

Joluka, Ty się nic nie martw! po prostu bez paniki! to się da wyleczyć :) trzeba tylko rozpuścić kamyki i co jakiś czas kontrolować mocz. Dobrą karmą jest s/d Hillsa (rozpuszcza struwity) Dziewczyny pisały nawet że jest silniejsza od Urinary. Buka już trzyma łapki za Bukę/Majorkę :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lip 09, 2010 19:26 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka, Ty to nie możesz się nudzić. beztrosko pożyć widać nie zawsze można... ja dziś też znalazłam siuśki poza kuwetą, okazała kałuża częściowo na podłodze, a częściowo na kocim posłaniu :? nie wiem czemu stawiam na Baję... może dlatego, że zdarza jej się ostatnio wymiotować i jakoś tak wszelkie ewentualne anomalie przypisuję jej hurtem...

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pt lip 09, 2010 21:08 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Cameo - dzięki! już zamówiłam suchego Hillsa i tacki Animondy Integra Protect - od jutra zaczynamy z nową karmą...

Bekos - zbadaj w takim razie Baję w razie czego - nie zaszkodzi... - ale o by to nie było nic złego :ok:

joluka

Post » Nie lip 11, 2010 22:41 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka pisze:Cameo - dzięki! już zamówiłam suchego Hillsa i tacki Animondy Integra Protect - od jutra zaczynamy z nową karmą...

Bekos - zbadaj w takim razie Baję w razie czego - nie zaszkodzi... - ale o by to nie było nic złego :ok:

Teraz będzie już tylko lepiej :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Pon lip 12, 2010 10:28 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

juluka, za całą gromadkę :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia][następna]