***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 11:54 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Piękna kicia :ok:

oleczka

Od: Wto wrz 26, 2006 19:37

Post » Czw lip 08, 2010 16:24 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

kurcze, trzeci dzień i obcych nie widać :| . Wstrzymam się jeszcze z wizyta u weterynarza i poobserwuje . To dziwne ale w "puzzlach" nie znalazłam już żadnych śladów inwazji :? . Żadnych nowych kawałków. Zastanawiam się czy przypadkiem Psujka nie przyniosła sobie tego kawałka z korytarza. Jak tylko otwieram drzwi to ona wypada jak torpeda i tarza się po posadzce bardzo namiętnie. Sąsiad ma psa, może to jego "zguba"?
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Śro sie 18, 2010 17:20 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

nowy filmik Obrazektrzeba oglądać uważnie od samego początku bo ma tylko 5 sekund :mrgreen:
piękna baletnica :spin2:
Obrazek
i wypchany miś
Obrazek
cukier krzepi

jokototo

Post » Śro sie 18, 2010 18:26 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

moje słoneczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a mówiłam, że im ładniejsze tym gorsza zołza ????

jokototo - ja chce wiecej takich filmików :D
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Śro sie 18, 2010 19:10 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Od razu zołza :twisted: , milutka jest. Ostatnio obudziła mnie w nocy stasssna anakonda owinięta wokół łydki kąsająca mnie w stopę. Ona ma taki zwyczaj że jak się już obudzi rano i zgłodnieje to pakuje łapki pod kołdrę i drapie po nogach , widocznie była baaardzo głodna. No i cóż wstałam i nakarmiłam bo nie odpuściła a jeszcze ancymon Gamon się dołączył wokalnie do tych występów. On też jest fajniutki , jak ktoś przychodzi z jakąś siatką/torbą /torebką/plecakiem a zostawi otwarte lub na ziemi to zaraz robi "rewizję" :ryk: . Ma tez taką kulinarną namiętność do gumek i słabość do kaktusów (może ktoś chce kwiata dla teściowej, muszę się pozbyć wszystkich zanim Gamon sam zmieni się w kaktus). Ale to najfajniejsze koty na świecie :D .
cukier krzepi

jokototo

Post » Sob wrz 11, 2010 19:05 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Psujka chora :cry: . W moczu białko leukocyty i krew... Myślałam że lata często do kuwety z powodu stresu (miałam kotkę po sterylce na kilka dni), a potem zaczęła sikać z krwią, ph moczu za wysokie i stan zapalny... Jutro muszę jej podać antybiotyk w zastrzyku, nie wiem jak to będzie. Ugotowałam jej indyka ale się wypięła na niego, chce tylko suche a mało pije. Jak zachęcić kota żeby chciał pić więcej . Moczonej suchej nawet nie chce powąchac :(
cukier krzepi

jokototo

Post » Sob wrz 11, 2010 19:15 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Miałam kiedyś podobny problem z moją chorą kotką - zauważyłam kiedyś , ze lubi wypijać wodę z kwiatków, wanny ( a miska stoi ;-) i postawiłam wielki kieliszek do wina wypełniony wodą na parapecie - wiem , że to głupie ale chwyciło ;-) Gina zaciekawiona piła i piła ;-) Problemy "brzuszne" mineły kieliszek pozostał
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob wrz 11, 2010 20:22 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

jokototo pisze:Psujka chora :cry: . W moczu białko leukocyty i krew... Myślałam że lata często do kuwety z powodu stresu (miałam kotkę po sterylce na kilka dni), a potem zaczęła sikać z krwią, ph moczu za wysokie i stan zapalny... Jutro muszę jej podać antybiotyk w zastrzyku, nie wiem jak to będzie. Ugotowałam jej indyka ale się wypięła na niego, chce tylko suche a mało pije. Jak zachęcić kota żeby chciał pić więcej . Moczonej suchej nawet nie chce powąchac :(

Może spróbuj dawać rosołek albo podobne zupki (przed ich przyprawieniem), albo kocie mleczko, jeśli nie jest uczulona. Moja za nic nie chciała pić, to gotowałam jej rybkę (filet z morszczuka/mintaja) i takie wilgotne jadła zamiast picia.
A resztę ryby jadłam ja :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie wrz 12, 2010 14:56 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Zastrzyk zrobiłam. Psujka obrażona siedziała godzinę za kanapą. Ugotowałam nogę z indyka, nie chciała ani mięsa ani zupy :( . Trochę surowego zjadła ale też tyle co nic. Je suche a wodę dałam jej strzykawką . Może puszkę jakąś spróbuję to ładnie pachnie może zje.
cukier krzepi

jokototo

Post » Pon wrz 13, 2010 15:30 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

a jakies zalecenia pana doktora ?
Obrazek

florida_blue

Post » Pon wrz 13, 2010 15:31 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

a jakies zalecenia pana doktora ?
Obrazek

florida_blue

Post » Wto wrz 14, 2010 15:22 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

pani doktor kazała dawać karmę specjalną i to wszystko. Codziennie chodzimy na zastrzyk, wielki stres dla Psujki. Nie bardzo jej podchodzi karma rc urinary ale trochę je. Wydaje mi się że jest jepiej ale okaże się w sobotę po kolejnym badaniu moczu...
cukier krzepi

jokototo

Post » Wto wrz 14, 2010 17:48 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

mamaGiny pisze:Miałam kiedyś podobny problem z moją chorą kotką - zauważyłam kiedyś , ze lubi wypijać wodę z kwiatków, wanny ( a miska stoi ;-) i postawiłam wielki kieliszek do wina wypełniony wodą na parapecie - wiem , że to głupie ale chwyciło ;-) Gina zaciekawiona piła i piła ;-) Problemy "brzuszne" mineły kieliszek pozostał

"mój" kocur pił wodę z akwarium - wtedy nie dolewalam zadnych nawozow :) woda z miski byla obrzydliwa i wstretna ;)
Obrazek

florida_blue

Post » Wto wrz 14, 2010 18:47 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Postawiłam na metalowej tacce miseczkę z wodą w pokoju (najpierw była na samej tacce ale Psujka piła i jeszcze robiła sobie fale dla zabawy , woda była wszędzie). Po chwili słyszę taki podwójne pac pac, któreś skoczyło z drapaka na tackę i miska z woda została "wystrzelona" :roll: . Ogólnie widzę że humor jej dopisuje tylko jak widzi że szykuję torbę w której podróżuje do weta to się trzęsie i piszczy :(. Nawet ją rozumiem , ja też nie lubię zastrzyków a jeszcze dzisiaj była kolejka( dwa pieski).
Ostatnio edytowano Nie wrz 19, 2010 18:35 przez jokototo, łącznie edytowano 1 raz
cukier krzepi

jokototo

Post » Śro wrz 15, 2010 18:45 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

jokototo pisze:Postawiłam na metalowej tacce miseczkę z wodą w pokoju (najpierw była na samej tacce ale Psujka piła i jeszcze robiła sobie fale dla zabawy , woda była wszędzie). Po chwili słyszę taki podwójne pac pac, któreś skoczyło z drapaka na tackę i miska z woda została "wystrzelona" :roll: .

jak ja wiedziałam, komu oddać tego diabła :ryk:
Obrazek

florida_blue

[poprzednia][następna]