Bazyl _ piekny bokser :) szuka kochającego domu !!!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 10:17 Bazyl _ piekny bokser :) szuka kochającego domu !!!!

W niedzielę 4 lipca, w Gdańsku - Nowym Porcie (starej części dzielnicy) w godzinach popołudniowych znaleziono dorosłego boksera.
Pies został znaleziony bez obroży, smyczy, kagańca.
Pies nie jest wykastrowany. Nie znaleziono w uszach i pachwinach tatuażu hodowlanego (ustalenie pochodzenia psa niemożliwe).

Pies jest generalnie utrzymany w dobrej kondycji fizycznej. Nie jest wychudzony, zapchlony, brudny itp. Natomiast stan uzębienia i przede wszystkim pazury wskazują na długotrwałe zaniedbanie ze strony dotychczasowego właściciela. Nie rozpoznaje miejsca w którym obecnie przebywa - nie wraca po tropie do domu.

Psychicznie pies, pomimo stresu jest stabilny, bardzo pogodny. Doskonale rozumie i wypełnia podstawowe komendy, dobrze chodzi na smyczy, zna kaganiec. Na inne psy reaguje obojętnie, albo przyjaźnie. Źle reaguje na koty.
W stosunku do dzieci przyjazny, wręcz uległy.

Pies przebywa obecnie w domu tymczasowym.
Osobie, która poda się za jego właściciela zostanie wydany tylko pod warunkiem udokumentowania praw do posiadania.
Osoba, która będzie chciała go zaadoptować, będzie musiała przejść rozmowę i zgodzić się pisemnie na warunki.

Bokser nie nadaje się na psa stróżującego, do budy itp. Potrzebuje energicznego właściciela mającego trochę wolnego czasu, który chce poświęcać spacerom i zabawom oraz zapewnić mu ciepły kąt i serce.

ef-ka

Od: Nie gru 19, 2004 14:46

Post » Wto lip 06, 2010 12:58 Re: Bazyl _ piekny bokser :) szuka kochającego domu !!!!

Witaj ef-ka. :D
Masz fotki Bazylego? Umieścił go może ktoś na Dogomanii?

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Śro lip 07, 2010 10:30 Re: Bazyl _ piekny bokser :) szuka kochającego domu !!!!

Witam serdecznie. Ponieważ nie byłam zarejestrowana skorzystałam z konta koleżanki żeby dać ogłoszenie o Bazylu.

A więc Bazyl znalazł nowy kochający dom :)) Miał wielkie szczęście że trafił do mojego domu i mogłam mu z przyjaciółkami pomóc znaleźć dożywotnią miłość :)

Skady

Od: Śro lip 07, 2010 10:26

Post » Śro lip 07, 2010 11:35 Re: Bazyl _ piekny bokser :) szuka kochającego domu !!!!

Świetnie. :D :D :D
I życzę mu samych dobrych chwil w nowym domku. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14