Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 10:15 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

chyba qulenka tam wrzucala?

Przekazałam Myszy 2 kg RC sterylized - 2 x 30 zł oraz RC exigent (ten, ktorego Przytulanka nie je). jesli dobrze wszystko pojdzie, w tym tygodniu będę miala net bezprzewodowy i wreszcie zrobię rozliczenie :oops: w pracy nie daję rady, będę się musiała przekopać przez cały wątek ...

A - z informacji od alareipan kotów przewlekle chorych jest 4 w boksie i 1 'luzem'... w tym dwie 'siostry' Przytulanki....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lip 06, 2010 11:03 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

qlenka dawala chyba tylko na FB, ale jesli na NK tez, to super :D :ok:

mi w domu padl komputer, wiec nie dam rady zrobic banerka, ale mysle, ze przydalby sie taki wspolny dla Gwiazdeczki i Miki, wtedy bylyby bardziej zauwazalne.... trzeba pomyslec nad treścią...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto lip 06, 2010 11:06 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

moze taka tresc do banerka? pewnie musialby byc gif, bo na jednej stronie sie raczej tyle tekstu nie zmiesci...

"Mika i Gwiazdeczka
2 przeurocze burasie
od prawie roku w schronisku
ciagle nawroty kk
grozi ich schroniskowa recydywa
ZAADOPTUJ - DAJ SZANSE NA ZYCIE"

tillibulek

Post » Wto lip 06, 2010 11:40 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

schroniskowa recydywa to zbitka malo zrozumiała dla osób nie wtajemniczonych...
ja bym po prostu napisała, ze grozi im wieczoność/ dozywocie w schronisku
i to krótka ta 'wieczność' będzie, jesli nic nie znajdą :roll:

Mam też apel - jeden z młodych kotkow ze schronu bardzo żle znosi pobyt w obecnym domu - koty go tłuką, on sam reaguje agresją... czy ktoś mógłby rozważyć zabranie go na dt? oczywiście mam na myśli tych mniej zakoconych, bo kot teraz jest w domu gdzie jest szóstym kotem..

Never

Post » Wto lip 06, 2010 11:57 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

ok, ale gdzie jest ten watek banerkowy....

to trzeba tylko zmienic na: "grozi im dozywocie w schronisku"
i moze dopisac, ze bardzo pilne

tillibulek

Post » Wto lip 06, 2010 12:06 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

tak naprawdę, bez szybkiego i właściwego leczenia grozi im to, ze szybko opuszczą schronisko... i ten świat. Dożywocie w schronie to nie jest najgorsza opcja, raczej szybki koniec...

Never

Post » Wto lip 06, 2010 12:12 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Never pisze:tak naprawdę, bez szybkiego i właściwego leczenia grozi im to, ze szybko opuszczą schronisko... i ten świat. Dożywocie w schronie to nie jest najgorsza opcja, raczej szybki koniec...

Właśnie, dla osoby spoza kociarskiego świata dożywocie w schronisku nie wydaje się czymś strasznym.
Moze napisać"smierć w wyniku depresji schroniskowej", to nie jest termin precyzyjny, ale oddaje istotę sytuacji?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 06, 2010 12:14 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Ex Paluszanka Szarotka dzis miała testy. Wyszły jemne. Dostała pierwszego Lukocella. Za trzy tygodnie powtórka i będzie superkomplet :ok:
Kota zdrowa i piekna, tylko brać. Ale w dwupaku z Fizią, którą adoptowała.
:piwa:
Ostatnio edytowano Wto lip 06, 2010 13:18 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lip 06, 2010 12:28 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

to napiszemy tak jak u Przytulanki w banerku: "Bez domu czeka je krotkie i smutne zycie w schronie"

tillibulek

Post » Śro lip 07, 2010 9:34 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Never pisze:Podrzucę!
tak się boję, ze koteczki podzielą los Przytulanki.... :(

ale co wiecej mozna zrobic?
maja ogloszenia, maja allegro, Facebook... nie wiem czy Nasza Klase tez....

jest banerek - prosimy o wklejanie
amyszka pisze:Banerek na prośbę tillibulek :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h7xcg][img]http://tnij.org/hhtn[/img][/url]

Kciuki za koteczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

hop :!:

tillibulek

Post » Śro lip 07, 2010 9:52 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

hej, ja robiłam tylko FB, z NK praktycznie nie korzystam.

Zmienię chyba tylko w treści ogłoszenie, np. na proponowane przez Tillibulka
"Bez domu czeka je krotkie i smutne zycie w schronie"

bo np. Rudzik z białaczką, w ogłoszeniu którego było info, że grozi mu uśpienie, znalazł już dom i w ogóle miał o wiele więcej odwiedzin.
A prawda jest taka, że jak nie znajdą domu, to... wiemy co :(
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro lip 07, 2010 9:59 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

qlenka pisze:hej, ja robiłam tylko FB, z NK praktycznie nie korzystam.

Zmienię chyba tylko w treści ogłoszenie, np. na proponowane przez Tillibulka
"Bez domu czeka je krotkie i smutne zycie w schronie"

bo np. Rudzik z białaczką, w ogłoszeniu którego było info, że grozi mu uśpienie, znalazł już dom i w ogóle miał o wiele więcej odwiedzin.
A prawda jest taka, że jak nie znajdą domu, to... wiemy co :(

to moze napisz, ze jeśli koteczki nie znajdą domu, umrą z wyczerpania? w sumie nie jest to kłamstwo, faszerowanie antybiolami wytrzymują tylko te najsilniejsze.... Mozna też podać przykład Przytulanki, dla ktorej ratunek przyszedł za poźno... spóźniliśmy się o miesiąc.. :(

Never

Post » Śro lip 07, 2010 10:17 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro lip 07, 2010 10:21 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

ja tam nie moze zajrzec, ale to co napisala Never jest bardzo adekwatne i sugestywne - oby ktos zareagowal na apel i znalazl sie ratunek dla burasek... :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

[poprzednia][następna]