Jak oddać tymczasa ??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 8:56 Re: Jak oddać tymczasa ??

Kurczę, znowu sobie przypomniałam o Banshee. Oddałam ją już ponad pół roku temu, ma cudowny, forumowy domek... Jest zadbana, kochana, a ja wciąż mam łzy w oczach jak o niej pomyślę. Co gorsza, chyba mi zostanie w domu obecna tymczaska :( Nie jest fanką ludzi. Mogliby w zasadzie nie istnieć, gdyby miseczka zapełniała sie sama.
Mam nadzieję, że maykaw tego nie przeczyta :oops:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 07, 2010 9:00 Re: Jak oddać tymczasa ??

Ja staram się myśleć o kotach, które czekają na DT. Dwa razy miałam tak, że wiedziałam wcześniej, który kot do mnie trafi, kiedy tymczas pojedzie do DS, i pomagało.
Choć za każdym razem się smucę. Moje koty chodzą po domu i nawołują tego wyadoptowanego, i mówię sobie, że to już ostatni raz, no dobra, tego jeszcze wezmę ale to naprawdę ostatni raz ;)
No i jest jeszcze jeden argument - marzę o długowłosej szylkretce, a wiem, że jak zostawię sobie trzeciego kota, to nie będzie na nią miejsca przez wiele lat.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lip 07, 2010 9:19 Re: Jak oddać tymczasa ??

Moje podejście do tymczasów jest jasno sprecyzowane -" to nie będzie mój kot".Poświęcam im dużo czasu ,przytulam , często też oswajam. Trudno rozstać się z każdym. Myślę sobie , że to przecież przypadek , że do mnie trafił , przecież mogłam go nawet nie spotkać. Uratowałam , wyleczyłam , zatroszczyłam się , ale robię to by ktoś mógł się nim cieszyć. Przecież nawet mogłam go nie spotkać i wtedy jaki żywot wiódłby? Gdy jestem zapraszana z wizytą do kotków adoptowanych ode mnie , często po dwóch tygodniach udają , że mnie nie poznają.A może już nie pamiętają? Ponoć pamięć mają krótką. Kto to wie? Ale jak widzę je szczęśliwe w nowych domkach też jestem szczęśliwa i spokojna. No i biorę następnego potrzebującego.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Śro lip 07, 2010 14:30 Re: Jak oddać tymczasa ??

Bardzo ciekawa lektura.My jednak pasujemy;trzy kotki i pies-wystarczy.
Powodzenia dla wszystkich tymczasików!

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Śro lip 07, 2010 15:33 Re: Jak oddać tymczasa ??

redaf pisze:To jest słynna Klątwa Pierwszego Tymczasa.
On zawsze zostaje :mrgreen:

He he he :ryk:

U mnie też tak było :lol: Zwykły czarny kocureczek, 5cio tygodniowy.. Najmilszy na świecie, kochający wszystkich, wszystko.. No i jak oddać takie cudo? W dodatku był świadkiem umierania drugiego, "równoległego" tymczasika 4-tygodniowego? Się nie dało oddać.. :roll:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lip 07, 2010 18:31 Re: Jak oddać tymczasa ??

Kaprys2004 pisze:
redaf pisze:To jest słynna Klątwa Pierwszego Tymczasa.
On zawsze zostaje :mrgreen:

He he he :ryk:

U mnie też tak było :lol: Zwykły czarny kocureczek, 5cio tygodniowy.. Najmilszy na świecie, kochający wszystkich, wszystko.. No i jak oddać takie cudo? W dodatku był świadkiem umierania drugiego, "równoległego" tymczasika 4-tygodniowego? Się nie dało oddać.. :roll:

Ja pierwszych tymczasów miałam od razu 4 sztuki - cały miot. Na szczęście klątwa podziałała tylko na jednego z nich :lol:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lip 07, 2010 18:59 Re: Jak oddać tymczasa ??

U mnie klątwy nie było tej pierwszej :mrgreen: kazdy z domowników ma swego kota, kolejny któryś z tymczasów został.Był to całe lata dokarmiany Pikuś, który cała rodzina stwierdziła,ze na tułaczkę na powrót nie odda.Wrócił do nas na osiedle po wielu tygodniach,jak go jakaś gadzina wywiozła za miasto. Oj dał nam popalić dzikun jeden.

wszystkiego dobrego rodzince życzę.Układ idelany :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia]