Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 8:37 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Alienor pisze:Mikusiu, a jak reszta maluchów ze schroniska? tych, które wzięłaś i tych, które tam są na miejscu?
Strasznie mi przykro z powodu obu maleństw, które tak szybko przeszły za TM :cry:

No mam nadzieję że już koniec czarnej serii :evil:
Teraz musi być już tylko lepiej :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro lip 07, 2010 8:39 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Mara S pisze:No to na kociarni na razie zamieszkała nowa lokatorka - o ile Basia dobrze sprawdziła płeć :p. Jest to mała czarna 2 miesięczna Molly z silnym świerzbem a co więcej wyjdzie z czasem - oby nic :!:

Mara - wątpisz we mnie ...... :twisted:

Tak jest to koteczka na 100%. Jeśli mogę zasugerować zmianę imienia :wink: Molly już była.
A moja propozycja la maleńkiej to Koko :mrgreen:
Jeśli ktoś wnosi sprzeciw to teraz ......... 8)
MIKUŚ

Post » Śro lip 07, 2010 8:53 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Nowa82 pisze:Basia jak mój ulubieniec Mikołajek?

Mikołajek baraszkuje już z Różyczką, Onyksem i Sofinią. Przeszedł pomyślnie kwarantannę :wink: Jest cudownym kociakiem. Taki mały Mikołajek :wink:

A kciuki dla Alka i Oskarka potrzebne. Do końca tygodnia się rozstrzygnie co i jak z chłopakami.
MIKUŚ

Post » Śro lip 07, 2010 9:03 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

MIKUŚ pisze:Mara - wątpisz we mnie ...... :twisted:

Bo wiesz po tym stwierdzeniu braku świerzba.... ;p no ale dobra wiem, że patrzyłaś w to zdrowe ucho

Tak jest to koteczka na 100%.

To fajnie bo ja jakoś wolę kotki

Jeśli mogę zasugerować zmianę imienia :wink: Molly już była.

To może Polly albo Nadia? Koko mi się nie podoba :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lip 07, 2010 9:11 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

MIKUŚ pisze:
Mara S pisze:No to na kociarni na razie zamieszkała nowa lokatorka - o ile Basia dobrze sprawdziła płeć :p. Jest to mała czarna 2 miesięczna Molly z silnym świerzbem a co więcej wyjdzie z czasem - oby nic :!:

Mara - wątpisz we mnie ...... :twisted:

Tak jest to koteczka na 100%. Jeśli mogę zasugerować zmianę imienia :wink: Molly już była.

Uprzejmie informuję , że zgodnie z prawem sprzeciwy wnosi się w terminach 7 albo 14 dniowych od daty zdarzenia, więc proponuję od razu ustalić , że nie ma co się sprzeciwiać :ryk:
po wyleczeniu świerzbu proponuję natomiast dodać kici drugie imę : chanel, bo w ten sposób kicia od początku będzie miała dobra prasę :mrgreen: no i parcie na sukces - czyli na załapanie się do super domku. Kto by nie chciał mieć w domu Coco Chanel ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lip 07, 2010 9:28 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Nowa82 pisze:Ja wczoraj podrzuciłam na kociarnię wyprane koce itp. wszystko położyłam w szafie, na wierzchu jest pare ubrań które przynieśli mi znajomi do wykorzystania ale nie wiedziałam gdzie je dać więc leżą też w szafie. Dostałam też woreczek z karmą więc położyłam u góry obok puszek. No i właśnie zauważyłam, że nie ma drugiej części prania (ostatnio nie dałam rady zabrać się z całością :roll: ).

Zauważyłam, że Tania chyba lepiej się czuje? nie często bywam na kociarni więc rzuciło mi się w oczy... łasiła się do krat jakby z nadzieją, że ją pogłaszczę 8O a tak nie dawno była strachulcem :)

Basia jak mój ulubieniec Mikołajek?

Karolina czyli do prania nie ma już nic?Ja postaram się podrzucić swetry do boksów.Narazie 1,5 worka szmat stoi w magazynie w szkole u Kasi,bo nie mam kiedy podjechać :roll:

Jeżeli mozesz to popodrzucaj na swoich stronach ogłoszenia.Ja dosłownie 2 dni temu robiłam ogłoszenia na http://www.adopcja kota i już spadły na 4 stronę :roll: Kotów do adopcji jest od cholery a telefonów zero

Koko jak najbardziej ładne imię :ok: I jeszcze nie miałyśmy dziewczynki o tym imieniu:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lip 07, 2010 9:34 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

mar_tika pisze:

Karolina czyli do prania nie ma już nic?Ja postaram się podrzucić swetry do boksów.Narazie 1,5 worka szmat stoi w magazynie w szkole u Kasi,bo nie mam kiedy podjechać :roll: :)

A to jest to w tej szkole 42 (z armatą)? W jakich godzinach tam trzebaby być?

Koko jak najbardziej ładne imię :ok: I jeszcze nie miałyśmy dziewczynki o tym imieniu

A Nadia vel Nadin to niby brzydkie :? ?

Mara S

Post » Śro lip 07, 2010 9:57 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Tak to ta szkoła.
Mara o to chodzi że niestety godziny popołudniowe odbioru nie wchodzą w grę .Dyzury w szkole są tylko do południa i wtedy wory można odebrać .A ja jestem usadzona do południa z małą w domu :?

mar_tika

Post » Śro lip 07, 2010 10:12 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Ja w piątek biorę urlop - jesli nie pojade na działkę z bandą kotów to mogłabym to bez problemu odebrać np. ok. 10

Mara S

Post » Śro lip 07, 2010 10:46 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

mar_tika pisze:Karolina czyli do prania nie ma już nic?Ja postaram się podrzucić swetry do boksów.Narazie 1,5 worka szmat stoi w magazynie w szkole u Kasi,bo nie mam kiedy podjechać :roll:

Jeżeli mozesz to popodrzucaj na swoich stronach ogłoszenia.Ja dosłownie 2 dni temu robiłam ogłoszenia na http://www.adopcja kota i już spadły na 4 stronę :roll: Kotów do adopcji jest od cholery a telefonów zero

Koko jak najbardziej ładne imię :ok: I jeszcze nie miałyśmy dziewczynki o tym imieniu:)

Jak dla mnie może być Koko albo Polly ale się zdecydujcie, żeby sierotka miała imię :)

Obiecuję uzupełnić ogłoszenia w tym tygodniu...

Na kociarni na wczorajsze popołudnie nie było nic a nic do prania, koszyk "w sieni" pusty, a szafa zawalona kocykami itp. prawie po samą górę więc chyba jest dobrze :ok: więc na kociarnie nie trzeba chyba się śpieszyć z podrzucaniem nowych ciuszków.
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro lip 07, 2010 11:04 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Mara wrzuciłam ci na pw namiary do Kasi.
To super że pranie tak ładnie poszło :ok: Wory i tak trzeba odebrać i wykorzystać swetry .Tym samym ograniczymy pranie:)

mar_tika

Post » Śro lip 07, 2010 15:14 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

spotkanie z SOS w tą sobotę odwołane, ze względu na to, że większość z nas nie może przybyć.
ustalimy wspólnie nowy termin i damy znać.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lip 07, 2010 17:15 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Wreszcie udało mi sie zgrać zdjęcia z aparatu, przedstawiam Biankę , zdjecia są po kąpieli jeszcze przed sterylką - koszmarnie brudna, uszy czarne wychudzona z wzdętym brzuszkiem, teraz wygląda już super, co prawda kaftanik jej przeszkadza ale jest ok :ok:
Postaram sie zrobić nowe zdjęcia jak pozbędziemy sie już kaftanika, co by można panne ogłaszać ;)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro lip 07, 2010 17:16 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Dziś byłam na kociarni razem z Darką kociarką i powiem że
Kostuś wypiękniał i z kota szkieleta zrobił się nieczego sobie piekny kocur.Coś nie halo z jego tylnymi łapkami ale przypuszczam że to jeszcze mięsnie nie doszły do ładu
Tania ma chyba rujkę bo naprawdę zachowuje się mega miziaście
Sylwuś i Borys moi ulubieńcy nadal czekają na domki:(
Rambo swoją energiś roznosi wolierę.Też chopak wydobrzał
Zbignieff jest naprawdę super :ok: Dziś byłam na kociarni i dzięki mojemu naciskowi maluch odzyskał wolność.Biega po kociarni jakby mu torpedę do pupy wmontowli :mrgreen:
Emma niestety nadal biegunka ,a Mokka nadal oczka w trakcie leczenia choć powiem że jest troszkę lepiej .Trzecia powieka obniża się i już troszeczkę widać gałkę oczną.Czy kotka widzi nadal nie wiemy :?

No i nasz nowy nabytek Coco.Maleńka kruszynka raczej wystraszona niż dzika .Siedzi w boksie ale ładnie juz opróżniła miseczkę :ok:

Z Baśka mamy w planach sesje na wolnym powietrzu może uda się obfocić całą gromadę :ok:

mar_tika

Post » Śro lip 07, 2010 17:18 Re: Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kleo pisze:Wreszcie udało mi sie zgrać zdjęcia z aparatu, przedstawiam Biankę , zdjecia są po kąpieli jeszcze przed sterylką - koszmarnie brudna, uszy czarne wychudzona z wzdętym brzuszkiem, teraz wygląda już super, co prawda kaftanik jej przeszkadza ale jest ok :ok:
Postaram sie zrobić nowe zdjęcia jak pozbędziemy sie już kaftanika, co by można panne ogłaszać ;)

Obrazek Obrazek Obrazek

Asia wrzuć mi na skrzynke podstawowe informację .,Czyli krótka historia znalezienia kotki wiek ,jak zachowuje sie w stosunku do innych kotów.Chce ją wciągnąc na naszą stronę

mar_tika

[poprzednia][następna]