Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 24, 2010 23:02 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

podrzucę choć :cry:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro mar 24, 2010 23:11 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???

dorcia44 pisze:Papki ,czyli miksujesz pokarm?
czy dajesz suche np. namoczone i rozciapciane?

Moja Belcia ma inne jeszcze dolegliwości, więc papkę robię z gerberka z odrobiną wody. Ale można ją uzyskać ze wszystkich pasztetowych karm rozmiekczonych wodą, najlepiej gorącą.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw mar 25, 2010 8:46 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

hop, kochanie :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw mar 25, 2010 10:53 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

bardzo wam dziękuje za podrzucanie .
Nie mam jeszcze wiadomości co uradzili wielcy dr. czekam z niecierpliwością ale i ze strachem.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt mar 26, 2010 10:14 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

nadal nic nie wiem .

domku gdzie jesteś ?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon mar 29, 2010 9:00 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

Kocina wciąż szuka domku . :cry:

nie do uwierzenia był dla mnie sms o godz. 4.30. od Izy ,ona o tej porze wstaje :cry:
kladzie sie po 24...
moze znajdzie sie ktos kto wezmie Gwiazdeczke.
pomoze Izie.
tylko tyle :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro mar 31, 2010 8:59 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

konsultacja Gwiazdeczki będzie jednak po świętach :cry:
Z koteczką nie jest dobrze ,ma podwyższoną gorączkę ,ciągle wymiotuje ,zaczyna mniej jeść . :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw kwi 01, 2010 10:24 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

domku nam trzeba :idea: :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 06, 2010 14:26 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

Gwiazdeczka nie doczekała się domku['] ,nikt oprócz Izy jej nie chciał ,ciesze się tylko że była zadbana ,najedzona i bardzo kochana przez Izę.

Gwiazdeczki nie ma już z nami ze dwa tyg. ale pomyślałam sobie po co pisać ,przecież jej los nikogo nie obchodził...ile jest takich Gwiazdeczek w koło nas . :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 06, 2010 16:26 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FOTO

[']
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Czw lut 19, 2015 15:34 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FO

dorcia44 pisze:Gwiazdeczka nie doczekała się domku['] ,nikt oprócz Izy jej nie chciał ,ciesze się tylko że była zadbana ,najedzona i bardzo kochana przez Izę.

Gwiazdeczki nie ma już z nami ze dwa tyg. ale pomyślałam sobie po co pisać ,przecież jej los nikogo nie obchodził...ile jest takich Gwiazdeczek w koło nas . :cry:

Właśnie trzymam w poz. pionowej moją kicię - Zuzię. Trzymam ją tak zwykle ok 45 minut... Będę wdzięczna za informację, do kogo warto się zgłosić z Zuzią, aby jej pomógł. Jej przełyk ciągle się poszerza, widać go bez kontrastu, bo jest zgazowany - to jest rtg z początku stycznia:

Obrazek

Kicia obecnie wręcz zalewa się kwasem. Dostaje dopyszczne leki zobojętniające kwasy (Controloc, Famogast) i osłaniające (Ulgastran). Nie można jej nimi wiecznie karmić.

Zuzia ma pół roku, jest kocim karzełkiem i waży 930g. Od bardzo dawna :(

jest przesłodka:
http://youtu.be/oFSXm5g1E9I

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Czw lut 19, 2015 16:08 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FO

Przykro mi :cry:
Wiem że dr.Galanty robi tego typu operację.
U moje Ewy jest kot Bubel (tak ją urządziłam :oops: ) żyje z tym 3/4 lata :roll: ciągle dostaje leki na żołądek po parę strzykawek siemienia ,jedzenie stoi wyżej ,często karmiony Gerberkiem z kuraka ,uwielbia serek Almette i jakoś całkiem nieźle żyje .
To ciężka choroba ,wyniszczająca ,widać że Twoja kicia nie przyjmuje za wiele z tego co zje :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 19, 2015 17:12 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FO

Napisałam do dr-a Galantego :) Dzięki!
A czy możesz tu lub na priv napisać, jakie leki dostaje Bubel i co oprócz gerberkowego kuraka pożera? Moja kita już się wypięła na proszek Royala Convalescence, jedynie surowa wołowina cieszy się u niej nie słabnącą (z wyjątkiem zalania kwasem) popularnością. No i napisz pls, czy Bubel się ślini w trakcie jedzenia? - w sensie, czy zalewa go kwas żołądkowy. I czy jest karzełkiem, czy raczej kotem standardowych rozmiarów (u karzełków ponoć może być tak, że produkują tyle soku żołądkowego, ile normalnej wielkości kot).

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Czw lut 19, 2015 18:36 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FO

Bubel jest normalnym kotem ,tyle że może chudszym ,ślini się ,to fakt i zęby poleciały ,język wypada ..ale ma się ok. Zawsze przed jedzeniem dostaje lek hamujący wydzielanie kwasów nie pamiętam chyba Helicyd ,Ewa wysypuje granulki do odrobiny almette i On to zjada .
Do tego siemie tz. glut z niego 3do 5 x dziennie po 2ml.
Uwielbia surowe ,nie ma diety ,ma jeść byle jadł.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 19, 2015 20:19 Re: Gwiazdeczka PRZEŁYK OLBRZYMI czy ktos da jej szansę???FO

Z moim Zukiem chodziłam do dr.czubek z lecznicy na bialobrzeskiej w warszawie . On prócz przelyku miał rabniety cały układ pokarmowy . Najważniejsze to karmienie przecieranymi papkami w małych ilościach . Pokarm podaje się na wysokości pyska czyli kot nie może uchylać się . Inaczej pokarm zalega w przelyku tworząc uchylki . Dodatkowo śluz się wydziela i kot wymiotuje białą wydzielina . Często u Zunia gulgotalo w nosie i kot"topil"się jak coś było mu podane sztucznie i za szybko . Miał całą baterię leków .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia][następna]