Kenzo vel Zusio.W domu.Nowe fotki str.17!Za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 8:11 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Dzięki! Do tej pory się udawało,oby ta dobra passa trwała jak najdłużej.Jest mi o tyle trudniej,że mieszkam na końcu świata,raczej niemożliwe przyjść i kota zobaczyć w realu, potencjalny domek musi mi zaufać i opierać się na zdjęciach i tym,co piszę na wątku.Zuś był w schronisku,to też odstrasza domki.Panuje przekonanie,że kot schroniskowy jest gorszy,że przyniesie ze sobą jakieś straszliwe choroby.To nieprawda.Jest już u mnie chwilę i żaden kot niczym się nie zaraził,a przecież on przebywa wciąż z Tolą,kocim dzieckiem,które jeszcze nie było szczepione,a trudno o zdrowszego kota.Poza tym,Zuś chyba polubił mnie i mój dom,czuje się dobrze i potrafi to okazać.Zdrowieje i pięknieje w oczach,ma cudną,lśniącą sierść i jest taki grzeczny.Jestem mu ogromnie wdzięczna za to,że zajął się Tolą,bo przecież moje kotki nie mają zupełnie instynktu macierzyńskiego,nie chce im się zajmować tym kociakiem.Zuś wychował Tolę, bardzo jest do niej przywiązany,a ona,chociaż już samodzielna,instynktownie szuka u niego pocieszenia, przytula się, a on zawsze jest cierpliwy,aż mnie to zdumiewa.W końcu to kocur i to bardzo dorosły.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 05, 2010 9:07 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Do mnie ta pani się już nie odezwała w sprawie adopcji, a ja muszę przyznać, ze ostatnio nie mialam do tego głowy... :( ale pamiętam o nim, poproszę koleżanki z forum o pomoc w ogłoszeniach. Czyli on nie musi być jedynakiem w końcu, prawda? dogaduje się z każdym kotem?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon lip 05, 2010 9:23 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Banerek dla Zusia i Toli

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/kenzow][img]http://tnij.org/kenzob[/img][/url]

Mam nadzieję, że uda się znaleźć wspólny domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon lip 05, 2010 10:04 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Trzymam :ok: :ok: :ok: za wspaniały domek.
Taki najepszy, bo takie koty zasługują na niego.

milamila

Od: Czw maja 13, 2010 12:54

Post » Pon lip 05, 2010 10:14 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Never, to mądry kot,ale ja nie gwarantuję,że z każdym się dogada.Ma teraz Tolę i ją niańczy,jest zajęty,nie ma czasu na zaczepianie Guci czy Meli.Nie miałabym nic przeciwko temu,żeby był kocim jedynakiem,pod warunkiem,że nie będzie zostawał sam w domu na dłużej.A więc ktoś kto jest na emeryturze,pracuje w domu...itd.On kocha ludzi, jest spokojny i bardzo miziasty.Tolę kocha ze wzajemnością,dlatego chciałabym im znaleźć wspólny domek,odpada wtedy problem z dokoceniem,co,jak wiesz,nie zawsze jest łatwe i czasem zniechęca domek.Jeżeli jednak znajdziesz DOBRY domek dla Zusia,nie będę miała nic przeciwko temu.

ewar

Post » Pon lip 05, 2010 14:03 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

No bo jak rozdzielić takie coś?
ObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Pon lip 05, 2010 15:27 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

jaki on piękny :1luvu:
kurczę, nie rozdzielajcie ich, zróbcie wszystko żeby poszły do nowego domku razem
Tola sobie sama poradzi, bo jest młoda, ale biedny Zuś będzie się czuł zagubiony, może katarek wtedy powróci ze zdwojoną siłą, kot się wycofa i adopcja się nie uda.

Trzymam mocno kciuki za dwupak :)

Jaskółka

Od: Nie lis 22, 2009 13:38

Post » Pon lip 05, 2010 16:18 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Ja proszę raz-raz-raz - domek dla Zusia z gratisem. Gratisik malutki taki :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon lip 05, 2010 16:49 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Dzięki za miłe słowa. Zuś dostał dziś milbemax na robaki.Tak na wszelki wypadek,bo z dokumentacji medycznej wynika,że odrobaczany nie był nigdy.Jeżeli jest zarobaczony,natychmiast powinien się lepiej poczuć.Więcej nic nie mogę dla niego zrobić.Dzisiaj szósty dzień antybiotyku,musi brać do piątku.I koniec.
Zuś jest naprawdę piękny,umaszczenie ma niezwykłe,ale najistotniejszy jest cudowny charakter.Powtarzam się,wiem,ale jakie to miłe,kiedy siedzę w fotelu,a na kolanach,albo obok mam dostojnego,spokojnego Zusia i małą kocią istotkę Tolę.To taki obrazek jak z bajek dla dzieci.Moje kotki są miłe,ale rzadko chcą siedzieć na kolanach,tych dwoje by z kolan nie schodziło.Nawet mi głupio,kiedy muszę wstać coś zrobić.Z jakim wyrzutem Zuś wtedy na mnie patrzy!

ewar

Post » Pon lip 05, 2010 18:53 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

zdjęcia tej dwójki nieodmiennie wzruszają :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto lip 06, 2010 7:06 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Prawda? Zwłaszcza,że to kocur i kociątko.Zuś to oaza spokoju, kot,któremu można ufać w 100%,no i trzeba bardzo kochać,bo na to zasługuje.

ewar

Post » Wto lip 06, 2010 11:45 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Zuś razem z Tolą i osobno
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Wto lip 06, 2010 11:50 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Piękny komplecik :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lip 06, 2010 12:16 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Mnie się też podoba.Zuś mógłby być jedynakiem,ale właściwie dlaczego? Jedynym problemem jest to,że nie jest jeszcze całkiem zdrowy,ale poza tym,nie pamiętam,żebym miała aż tak spokojnego,grzecznego kota.Taki się zrobił po kastracji.Tak go lubię! Znosi wszystko ze stoickim spokojem,nie obraża się na mnie,że szczotkuję mu zęby,że wpycham tabletki,że obcinam pazurki,czy wycieram nos.I tak mnie kocha.Wiem,że wystarczy,że się położę na kanapie,a Zuś przyjdzie do mnie i położy się obok.W dodatku korzysta z drapaka,jako jedyny kot w domu.No i to jego niezwykłe umaszczenie, piękna, przemiła w dotyku sierść.Naprawdę cudowny kot.

ewar

[poprzednia][następna]