Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 11:11 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

ryśka pisze:Śliczne zdjęcia :)
Gratuluję decyzji o zmianie pracy :D :piwa:

Oj, była mi potrzebna - kiedyś Ci o tym pisałam ;)

"Poziomu", "prestiżu" i "ambicji" mam po kokardę. Nigdy nie czułam się równie spokojna i szczęśliwa jak teraz.
Chce mi się słuchać muzyki, czytać, chodzić na spacery, jeździć na rowerze, nawet... kwiaty mi zaczęły kwitnąć. :D :D
Gdyby jeszcze te koty zechciały się polubić lub przynajmniej - tolerować...
Aniada

Post » Wto lip 06, 2010 11:17 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Aniada pisze:
ryśka pisze:Śliczne zdjęcia :)
Gratuluję decyzji o zmianie pracy :D :piwa:

Oj, była mi potrzebna - kiedyś Ci o tym pisałam ;)

"Poziomu", "prestiżu" i "ambicji" mam po kokardę. Nigdy nie czułam się równie spokojna i szczęśliwa jak teraz.
Chce mi się słuchać muzyki, czytać, chodzić na spacery, jeździć na rowerze, nawet... kwiaty mi zaczęły kwitnąć. :D :D
Gdyby jeszcze te koty zechciały się polubić lub przynajmniej - tolerować...

też uważam,że oświata jest trująca....
Serniczek

Post » Wto lip 06, 2010 11:19 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

No to cudownie - takie Twoje samopoczucie jest najlepszym potwierdzeniem, że dobrze zrobiłaś :) A z czasem wszystko się poukłada :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lip 06, 2010 11:29 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Interesuje mnie teraz tylko jedna jedyna placówka, w której mogłabym dalej wykonywać swój zawód. Bardzo specyficzna i dalece odbiegająca od polskich standardów oświatowych.
Być może uda mi się dostać tam pracę za jakiś czas, bowiem szkoła jest w trakcie rozbudowywania. Jeśli nie - nie wrócę już do zawodu. I nie ze względu na uczniów, nie ze względu na zarobki, ale ze względu na to, co się z polską oświatą wyczynia.
Aniada

Post » Wto lip 06, 2010 14:57 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Witam :)
Piękne te Twoje koty :) I na wszystkim się znają :)
A Pola na pewno Was kocha i źle zniosłaby rozstanie. Tak pięknie wygląda, jak się przytula. Mam nadzieje, że Czesio potrzebuje po prostu baardzo dużo czasu, by pogodzić się z Polą, ale że ten czas w końcu przyjdzie. Na pewno jest trudno i ciężko patrzeć, jak koty są w niezgodzie. Trzymam kciuki, żeby kotkom się poukładało jak najszybciej.
I na pewno nie jesteś egoistką. Nie przejmuj się, gdy ktoś bzdurki gada :)
Pozdrawiamy :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto lip 06, 2010 20:04 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Uśmiałam się z fot chłopaków - Czesio intelygent, Mirmiś - torebkoholik i Jożo- komputeromaniak robią wrażenie :lol: :lol: :lol:
Pola to elegancka dama , widać ,że bardzo się kochacie ( opiniami innych nie przejmuj się Aniadko)

Gratuluję zmiany pracy i cieszę się z Tobą :D
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Śro lip 07, 2010 20:59 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Za dwa miesiące, Fluszczku, zobaczymy, czy należało się cieszyć, czy może raczej płakać. Na razie jest mi baaardzo dobrze na świecie :D
Aniada

Post » Pt lip 09, 2010 9:31 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Nawet nie wiesz, jak tu pusto było na forum bez Ciebie. Jak się ma kłopoty to nie wolno znikać, bo się inni martwią, no!
Gratuluję serdecznie zmiany ścieżki zawodowej - tkwienie w toksycznej pracy jest koszmarne. Powodzenia i sukcesów! Kociastym też :1luvu:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie lip 11, 2010 16:05 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Dziękuję Innym za to, że się martwili :D

A tak w ogóle - żyjecie w ten upał? Bo my nie. Mały, zwykle potężnie żywiołowy Miś tkwi gdzieś w kąciku w pozycji zastrzelonej kaczuszki.
Jożik dokonuje żywota zagrzebany w kołdry i koce (!) głęboko w czeluściach wersalki.
Pola oklapła jak przekłuty balonik na swoim łóżeczku, a Czesio demonstracyjnie umiera na środku mieszkania...
Nawet królik całą dobę niemal siedzi w jednej pozycji i tylko mruganie oczkami sugeruje, że kłapouch nie jest wypchany.
Koszmar jakiś...
Aniada

Post » Nie lip 11, 2010 16:40 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Żyjemy ;)
Właśnieśmy się dopsili :strach: :wink: (tymczasowo) , wiec głupio by było tak na wstępie padać.
Emocje zresztą by na to nie pozwoliły :mrgreen:
Skoro Czesio umiera demonstracyjnie, to będzie żył ;)

Za dobre samopoczucie :ok:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lip 11, 2010 19:33 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

EwKo pisze:Żyjemy ;)
Właśnieśmy się dopsili :strach: :wink: (tymczasowo) , wiec głupio by było tak na wstępie padać.
Emocje zresztą by na to nie pozwoliły :mrgreen:
Skoro Czesio umiera demonstracyjnie, to będzie żył ;)

Za dobre samopoczucie :ok:

Dopsienia gratuluję (chociaż tymczasowe). A co do Czesia - masz absolutną rację :lol: :lol:

Królik wykazał jako jedyny oznaki życia i wyskoczył z klatki na spacer. Widać wieczorne ochłodzenie naprawdę się zbliża.

Edit: "spacer" to jednak za dużo powiedziane. Wyskoczył z klatki i legł tuż obok.
Aniada

Post » Nie lip 11, 2010 22:58 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Aniada pisze:Dziękuję Innym za to, że się martwili :D

A tak w ogóle - żyjecie w ten upał? Bo my nie. Mały, zwykle potężnie żywiołowy Miś tkwi gdzieś w kąciku w pozycji zastrzelonej kaczuszki.
Jożik dokonuje żywota zagrzebany w kołdry i koce (!) głęboko w czeluściach wersalki.
Pola oklapła jak przekłuty balonik na swoim łóżeczku, a Czesio demonstracyjnie umiera na środku mieszkania...
Nawet królik całą dobę niemal siedzi w jednej pozycji i tylko mruganie oczkami sugeruje, że kłapouch nie jest wypchany.
Koszmar jakiś...

Pacz pani! A ja nawymyślałam Helci od głupiątek, kiedy się zaszyła w szafie. Koty są dziwne...
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pon lip 12, 2010 10:48 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Hańka pisze:
Aniada pisze:Dziękuję Innym za to, że się martwili :D

Koszmar jakiś...

Pacz pani! A ja nawymyślałam Helci od głupiątek, kiedy się zaszyła w szafie. Koty są dziwne...

Nasz Gutek zaszywa się w szafie w pościeli i ręcznikach 8O :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lip 12, 2010 10:55 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

Zjawisko chowania się mnie zastanawia... Może im tam jednak chłodniej, bo ten diabelski ukrop w takie zamknięte miejsca nie dociera?
Chyba to sprawdzę, i niech mnie małżon szuka po powrocie z pracy. ;) ;)

Przeraża mnie też futro jożikowe. Jest tak upiornie gęste, że musiałam powycinać częściowo, bo grzebienia nie szło wsadzić i do skóry zęby grzebieniowe nie dochodziły. Z wierzchu kot wyczesany, a przy skórze kołtun. I on z takim futrem jeszcze w piernaty się zagrzebuje, gdy 31 st. w cieniu a grubo ponad 50 - w słońcu.
Misio natomiast futro zgubił i wygląda jak malutkie, perskie kocię, czym mnie rozczula do łez. :lol:
Aniada

Post » Pon lip 12, 2010 11:47 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - troszkę fotek

TeŻ kombinowałam, wbrew rozumowi, że może w tej szafie jakaś strefa termoizolacyjna działa czy co, ale gdzie tam. Wsunęłam rękę na półkę ze śpiącą Helcią i poczułam, że tam jest JESZCZE CIEPLEJ :strach:
LUBMY SIĘ

Hańka

[poprzednia][następna]