Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 2:30 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Weekendowe fotografowanie odniosło sukces jedynie w przypadku Bezuli:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I futerko w całej krasie:
Obrazek
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pon lip 05, 2010 2:33 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jutro reszta wieści i ogłoszeń :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon lip 05, 2010 7:31 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

jaka ona fajna :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lip 05, 2010 9:27 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Piękna kicia. I ma taki błysk ;) w oku.

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Pon lip 05, 2010 16:52 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ale ona cudna, od razu po oczach widać, że pieszczoch :)
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Wto lip 06, 2010 0:39 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Bezula doczekała się dziś wreszcie swoich ogłoszeń :)

Poniżej India, której za żadne skarby nie potrafimy zrobić adopcyjnych zdjęć. Albo wiercidupka, albo chowa główkę i wypina się do aparatu tyłem, albo się rozkracza, pyszczek ubarwiony ma tak, że wygląda na wiecznie zapyziałą nawet jak oczka suche. Do tego ma zatkany przewód nosowo-łzowy ( ? ) i co kilka dni oczka łzawią - przewód się odtyka i znów jest ładnie. Na początku miała chore oczka - to zostało już po leczeniu. I tak już będzie miała. Uwierzcie - to najlepsze fotki :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale fajna z niej koteczka. Uwielbia bawić się i mruczeć :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto lip 06, 2010 0:40 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Obrazek
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto lip 06, 2010 1:24 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

A Beza - zaiste - urocza :)
Zachodziliśmy w głowę co jej się na nosku zrobiło, ale wygląda na to, że dostała po nosie za nadskakiwanie naszym kociastym. O ile kocura nie rusza, to kotkę trochę terroryzuje. Jakby to u siebie była, a stali rezydenci to w ogóle nie wiadomo po co tutaj są ;)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto lip 06, 2010 5:15 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:A Beza - zaiste - urocza :)
Zachodziliśmy w głowę co jej się na nosku zrobiło, ale wygląda na to, że dostała po nosie za nadskakiwanie naszym kociastym. O ile kocura nie rusza, to kotkę trochę terroryzuje. Jakby to u siebie była, a stali rezydenci to w ogóle nie wiadomo po co tutaj są ;)

Tak, typowe zachowanie tri uwielbiamy swoich Dużych, kociaste ledwo co tolerujemy i codziennie jesteśmy zaskoczone, że nasi Duzi jeszcze się tej "hołoty"nie pozbyli?! jak mają taką cudną koteczkę - nasza Zosia tak ma. Czasem wydaje mi się, że jak leży mi na kolankach i mruczy to mruczy coś w tym rodzaju " pozbądźmy się ich po co one nam? tylko jedzą i kuwetkują, no i czasem wpychają się do łóżka lub na kolanka, pozbądźmy się ich, wypuśćmy niech sobie idą". :ryk:
Indii jest piękna, i coś mi się wydaje, że tak się u was dobrze czuje, że opracowała plan aby nie dać się sfotografować i zostać na zawsze :wink: może spróbować na tych waszych cudnych bilbordach koło okna jak będzie fajne światło? a panna będzie sobie spać?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lip 06, 2010 20:29 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Haha, tak - Indi robi co może, żeby tylko żadne zdjęcie nie wyszło. Ma ładne, suche oczka - przybliżamy zdjęcie, a tu łezki. Nie wiem jak ona to robi ;) A najchętniej fotografuje się wsadzając nam głowę pod pachę i wypinając się pupką w obiektyw...

Próby przyłapania jej w spokojnej pozycji w "jej" pokoju spełzają na niczym. Poza pokojem - czyli na mieszkaniu - kicia nie usiedzi w miejscu. Bawi się i tyle :) Do tego najpierw miauczy, że chce wyjść z pokoju - wypuszczamy - za chwilę chce wrócić do pokoju - i tak w kółko :)

A pokój otwarty być nie może, bo Furbik tam niestety kibluje... Szkoda, że nie ma chętnego, niezakoconego dt - gdzie mógłby chodzić po mieszkaniu. Ew. z kocurami samymi... Moglibyśmy go niby poobserwować jakby chodził po domu na szelkach - czy nie spróbuje się rzucić na nasza Malwinkę... Ostatecznie jest już ciachnięty... Ale nasze kociaste zdążyły się już do niego uprzedzić i panicznie się boją. Szczególnie nasze Rude Futro, które wie, że jest niepełnosprawne i nie ma szans... :(

Tylko Beza zechciała zostać na mieszkaniu i nie tęskni za powrotem do swojego pokoju. I opracowuje plan pozbycia się "reszty hołoty" ;) Przychodzi na kolana, stawia łapki nam na ramionach i patrzy się hipnotyzująco zielonymi oczami i mruczy. Upiera się przy tym, że koniecznie chce nas myć "umyję ci rękę" -- nie, nie ja się sama umyję -- "to chociaż szyję, o tu z boku, będziesz miała mniej roboty". I tak w kółko ;)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw lip 08, 2010 11:06 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

U mnie aparat nie nadąża za zwierzętami. Większość wychodzi rozmazana. Zostaną chyba tylko te ze snu ;)

Mój kocur uczy maluchy ;)
Obrazek

Nauczył je też wchodzenia do wersalki i tam sobie sypiają w trójkę. Ale zanim domyśliłam się, że tam mogą siedzieć, to przez godzinę szukałam po całym mieszkaniu :evil: . Tadzio przerósł Misia. Zresztą to już nie Misio a raczej szczypiorek ;) . Ma bardzo długie i smukłe nóżki, nigdy nie ma czasu zjeść porządnie. Za to Tadzio je zawsze i wszystko. Nawet w misce psa już był.
Jutro drugi raz będą odrobaczone.

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Czw lip 08, 2010 11:17 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

tak się cieszę, że po perypetiach te maluszki tak pięknie się "wybrały". Szczególnie Tadzio :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lip 08, 2010 11:28 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Alla pięknie kociaki wyrosły i za to wielkie :ok: dla Ciebie

Tak na marginesie widzę, że mamy te same meble :D mam na mysli szuflady po prawej :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Czw lip 08, 2010 14:26 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Eh, wujkowie tak ładnie potrafią wziąć sobie do serca wychowywanie maluchów :)

Ps. Wszystko wskazuje na to, że Beza już dziś pojedzie do nowego domku, gdzie zamieszka z kocurkiem :) Ale nie zapeszam!
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw lip 08, 2010 14:38 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kciuki za słodką Bezuńkę :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]