Cooper i Mali / aktual:31.12.13-POMOCY w odczytaniu morfolog

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 11:04 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

dzien dobry słonecznie, acz halno :twisted: trzymamy kciuki, my na szczescie nie mielismy z wlascicielami problemow

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Śro kwi 07, 2010 10:29 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

zapisuje sie na watek, bo piekne zdjecia robisz :1luvu: :1luvu:

Cooper jest cudowny :mrgreen:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro kwi 07, 2010 10:35 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

banshie pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

:lol: miny boskie :lol:

powodzenia w szukaniu mieszkania przyjaznego kotkom - choc moja siostra jak szukala mieszkania do wynajecia, miala 3 koty i nikomu nie wspominala, ze jest futrzasty przychowek ;)

tillibulek

Post » Sob maja 01, 2010 21:20 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

jestem po dłuższej przerwie, bo u mnie bardzo niefajnie :C

mianowicie - zmarł mój tata - 11kwietnia i nadal staramy się z mamą i siostrą z tym uporać.. choć wiadomo, żyć trzeba nadal mimo smutku i bólu eh :(
oprócz tego w koninie nikt nie robi siatek ochraniających okna a już coraz cieplej i martwimy się bardzo o coopera bo on narwany jest, a jednak okno fajnie by było otwierać...
mieszkania wciąż nie mamy, do tego K. rezygnuje z obecnej pracy bo strasznie wykorzystują i będzie szukał nowej...
nie wytrzymuję już tego wszystkiego totalnie ;(

ale tak na poprawę humoru wrzucę jakieś grubasa zdjęcia (był teraz u mamy 3tyg. dla towarzystwa, bo biedna została w Koninie zupełnie sama, ja mogę tylko w weekendy wracać... to kot przez te 'wakacje u babci' przytył niemiłosiernie - bo mama pasie go kocimi kabanosikami itp. :/)

na zdjęciach Coopi, mój K. i na końcu wrzucam siebie, żebyście wiedziały z kim macie do czynienia ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Sob maja 01, 2010 21:52 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

Bardzo współczuję z powodu śmierci taty :( Mam nadzieję, że K. szybciutko znajdzie nową lepszą pracę oraz mieszkanie przyjazne kotom :)
Pozdrawiam serdecznie

p.s.
zdjęcia, jak zawsze super :!:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro maja 05, 2010 9:59 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

Banshie, bardzo Wam wspolczuje :( :( Dla Taty [*]

Przewaznie jak sie sypie, to wszystko na raz. Ale sa takie zmiany, ktore poczatkowo wydaja sie byc trudne, a potem wychodza na lepsze - mysle tu o pracy Twojego TŻ... Bedzie mial szanse znalezc cos lepszego :ok: :ok: :ok:

Piekne zdjecia robisz i milo Was poznac :1luvu:

tillibulek

Post » Sob maja 29, 2010 12:05 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

czy to możliwe że państwo robiący siatki w koninie chcą 450zł za metr?! kurde :( to wyjdzie ponad 1000zł za taki balkon eh ;C
czujemy sie troche lepiej, coopi juz przywieziony do konina, bo za 2tyg i ja zjezdzam na wakacje...

po sesji znajde troszke czasu zeby wpasc do waszych watkow w koncu! :*
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Post » Sob maja 29, 2010 17:22 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

banshie pisze:czy to możliwe że państwo robiący siatki w koninie chcą 450zł za metr?! kurde :( to wyjdzie ponad 1000zł za taki balkon eh ;C
czujemy sie troche lepiej, coopi juz przywieziony do konina, bo za 2tyg i ja zjezdzam na wakacje...

po sesji znajde troszke czasu zeby wpasc do waszych watkow w koncu! :*

hej banshie,

niestety to mozliwe - pan z Warszawy wycenil moj wcale nie duży balkon na bagatela 1500 zł :roll: :roll: :roll:

a nie jest jakis specjalnie skomplikowany - przeciagnac siatke od balustrady do samej gory, jakies mocowania po bokach (loggia)

wolimy sami cos sklecic w pozniejszym czasie

pozdrowionka :)

tillibulek

Post » Sob lip 03, 2010 13:08 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

niestety na razie mamy siatki i ograniczniki w oknach oraz drzwi siatkowane do balkonu - są 2 pożytki z tego - młody nie wypadnie i komary i inne robactwa nie wlatują ;)
Kupiłyśmy z mamą szelki Coopiemu. Jak mu je zakładam to nagle dostaje niewład w łapkach i się czołga po ziemi (czasem jak nikt nie patrzy to się cwaniak na nóziach przemieszcza, ale jak się tylko na niego spojrzy - od razu sruu na ziemię i się czołga albo leży).. szkoda że taki dzik z niego bo chciałabym z nim czasem wyjść na trawkę, póki nie znajdziemy kogoś kto zrobi nam ten balkon... staram się go do tych szelek przyzwyczaić ;P może mi się uda...

Coopi chyba zostanie z moją mamą bo się bardzo pokochali i jest tu szczęśliwy - ma dużo dużo miejsca i robi co chce (bo mama go rozwydrzyła strasznie!). Trochę mi smutno, ale w sumie ja i tak w Poznaniu jestem najczęściej przez 4 niecałe dni a potem zjeżdżam do konina (po śmierci taty tak robię, żeby mama nie czuła się totalnie samotna).. Wiadomo, że będziemy zabierać czasem młodego, choć już ostatnio widziałam, że u nas się męczy bo się odzwyczaił od małej przestrzeni, stąd ta decyzja, z resztą moja mama i Coopi by się za sobą zapłakali!!

aha.. mam super wiadomość! mianowicie.... CHCEMY DOKOPTOWAĆ Młodemu braciszka !!!!!!! :) Serio, rozglądamy się z mamą za męskim towarzystwem dla kastrata, bo nie chce mu się nic i dupka mu rośnie, a tak to może się pobawią (2miesięczny kociak myślę, że się dogada z 10miesięcznym i odwrotnie????) i Coopi trochę schudnie ;D
Macie jakieś rady co do dokolegowania dzieciaka do młodzieży?

i jeszcze jedna wiadomość - 25 sierpnia 2012 roku ja i Krzyś... ślubujemy :1luvu: :oops: hihi, i po ślubie mamy zamiar kupić sobie mieszkanie lub szeregowiec (w Poznaniu lub w Koninie) i na pewno damy dom jakimś maluchom kocim i jednemu psowatemu ;) suuuper rodzinka. do tego wujek Cooper z bratem i mama i mamy familię jakich mało ;D

PS- jak tam wakacje?

banshie

Post » Pon lip 05, 2010 8:14 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

Same dobre wieści, mam na myśli ślubowanie i dokocenie :)
Już teraz życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia oraz niezapomnianej zabawy na weselu :dance: :dance2: :piwa:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon lip 05, 2010 8:46 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

gratulacje, Banshie :D :ok: :D :ok: :D :ok: :D

widze, ze dzialacie prorozwojowo - super :ok: :ok:

Cooper na pewno bedzie przeszczesliwy z towarzystwa :D

tillibulek

Post » Pon lip 05, 2010 13:25 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

dzięki dziewczyny dziś z K. idziemy zobaczyć Cooperowego brata. Tzn całą trójkę (bo jest trzech chłopaków) i podejmiemy wtedy ostateczną decyzję. Lepiej brać nieśmiałego czy otwartego? Cooper jest rozpieszczonym paniczem i trochę się boję tego dokocenia - coopi ma ok.10 miesięcy a młodzian który ma być dokocony kiedy do nas trafi będzie miał 3miesiące - myślicie, że to dobry wiek do zaprzyjaźnienia się? Boję się że Coopi lub drugi kociak będzie cierpniał i się nie polubią :C
Choć widzę, że Coopiemu baaardzo brakuje kociego towarzystwa...

Bo w tym domu tymczasowym są 3 kocury i 1 kotka, zdecydowałyśmy z mamą że bierzemy drugiego kocura. Wiadomo - coopi już wykastrowany a jak nowy młodzian dojrzeje to też mu się wytnie jajuszka... Wszystkie trzy są rude - dwa biało-rude i jeden cały rudy.

Opis opiekunki trzech kocurków:
- Kongo nie lubi, żeby go brać na ręce,ale głaskania domaga się głośnymi miauknięciami:) będzie z niego świetny kocur, jest zrównoważony i uroczy.
- Togo też z rąk ucieka po chwili trzymania i jest najbardziej wycofany w stosunku do ludzi, ale też tego kontaktu nie unika. To taka słodka sierotka, trochę się w życiu już nacierpiał, bo zarobaczone były i on to ciężko zniósł. Myślę, ze dlatego właśnie lekko jest wycofany, kojarzymy mu się ze strzykawkami na razie, ale to się zmieni, on już zaczyna zapominać.
- Maliś jest ostrożny, nie obstawia pierwszych szeregów, jak coś się dzieje (tu przewodzi dziewczyna), ale chyba najczęściej sam z siebie przychodzi na głaski. Jest zaborczy jeśli chodzi o zabawki i jedzenie - przegania resztę rodzeństwa.

myślimy o Malim lub Kongo... nie wiemy tylko, który będzie pasował temperamentem i charakterkiem do rozwydrzonego Coopiego ;P

banshie

Post » Pon lip 05, 2010 16:26 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

Ciężko coś doradzić, musicie zdać się na to co Wam podpowie serce :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon lip 05, 2010 20:28 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

Podpisuje się pod postem Beasi :ok: trzymam kciuki za dokocenie :ok:

PS, super foty :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lip 05, 2010 23:05 Re: Duet, czyli on (sooper Cooper) i ja (Tatti aka Banshie)

Mali oficjalnie został dla nas 'zarezerwowany' :-) Reszta rodzeństwa jest równie rozkoszna i śliczna!!
Jakby ktoś był zainteresowany to tu link dot. adopcji: http://www.allegro.pl/item1095951118.html

banshie

[poprzednia][następna]