~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 04, 2010 21:09 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:
vega013 pisze:A ja poproszę o fotki Anielki w fartuszku :lol:

Proszę bardzo :)

Obrazek

Obrazek

Grupowe :) :
Obrazek

Pięknie dziękuję. :lol:

Anielka przeurocza :1luvu:

Wszystkie moje koteńki miały fartuszek w takim twarzowym (znaczy - pyszczuniowym) kolorku.

Trzymam kciuki, żeby brzuszek się ślicznie zagoił :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie lip 04, 2010 21:15 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

W sobotę pierwszy raz widziałam Anielkę na żywo... nawet najlepsze zdjęcia nie oddają jej uroku. Jest cudna. Drobniutka, delikatna, grzeczna - koteczka z gracją (nawet gdy chodzi jak brodząca w wodzie czapla :wink: ) I te zielone oczy... cudeńko :1luvu:

Maluchy... jakie mogą być maluchy takiej koteczki - cudne, pręgowane, wiercipiętki :1luvu:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Nie lip 04, 2010 22:14 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Chciałam sprostowac, tak dla porządku, mam teraz 7 kotów, a nie 6 :D.
Poza tym maluchy powinno się liczyc podwójnie, bo każde rozrabia za dwa dorosłe koty :).

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Nie lip 04, 2010 23:05 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

A teraz zagadka - ile małych kotów zmieści się na kolanach :)?

Obrazek

monikah

Post » Pon lip 05, 2010 15:13 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Ja tu widzę trzy...
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lip 05, 2010 16:43 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

kociaki były u mnie wczoraj w gościach :D
o rany.. 8O Moje koty były tak przejęte i zestresowane, że Misia drugi raz w swoim życiu mnie obsyczała [raz jak chciałam jej założyć kaftanik po sterylce]
no i teraz jak chciałam ją pogłaskać.. natomiast Manieczka widziałam pierwszy raz syczącego 8O bidne poczuły się zagrożone.. no ale w sumie to pierwszy raz miały kontakt nos w nos z innymi kotami. Oczywiście nawet ten stres nie przeszkodził Misi w obwąchaniu transporterka i podjedzeniu puszki :D
Malce oczywiście miały te syki głęboko pod ogonkiem :) Brykały, wywalały się na kolankach, pojadły, popiły, skorzystały z kuwety i zasnęły :ryk:
w międzyczasie wyszły jeszcze do ogródka na krótki spacer, ale niestety trawa była chyba zbyt ostra i niewygodnie się im po niej chodziło, więc skakały tylko jak zające pomiędzy kocykiem a transporterem :ryk:
Antek jest moim faworytem :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob lip 10, 2010 18:35 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Dzisiaj pierwszy raz oddałam tymczasa :( . Zawiozłam Amelkę do jej nowego domku. Wprawdzie domek jest znajomy i będę miała często wieści o Amelce, ale i tak mi smutno.
Amelka jest ogromnym miziakiem. Odkąd Anielka całkowicie odstawiła maluchy (zaraz po kastracji zaczęła na nie syczec), dzieciaki zaczęły mnie prześladowac :), zwłaszcza Amelka. Gdy tylko usiadłam, zaraz wskakiwała na kolana i mruczała.
Mimo, że cieszę się, że ma dobry domek, to będzie mi jej bardzo brakowało.

Ostatnie zdjęcia Amelki u mnie w domu:

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Sob lip 10, 2010 18:51 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Antek również ma już domek. Przeprowadzi się do niego za jakieś 2 tygodnie, kiedy jego Duzi wrócą z urlopu. Domek jest znajomy, powiedziałabym wręcz, że bardzo mi bliski, więc będę Antka często odwiedzac :D.
W poniedziałek Antoś będzie miał robione RTG, żeby sprawdzic jak zrasta się chrząstka. Byc może, w przyszłości, jeżeli nóżka będzie rosła krzywo, będzie musiał przejśc zabieg.

Antonio :):

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Sob lip 10, 2010 19:02 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Alutka nie ma jeszcze domu.
Jest miziakiem jak pozostałe kocięta. Wskakuje na kolana, śpi w łóżku. Początkowo w ogóle nie mruczała, jednak od jakiegoś czasu rozmruczała się straszliwie :D. Wystarczy ją tylko dotknąc, już zapuszcza motorek. Jest też bardzo gadatliwa, po mamusi :). Antek i Amelka też gadają, ale Ala przewyższa je w tym względzie :).

Alutek :):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Sob lip 10, 2010 19:24 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Wczoraj Anielce zdjęto szwy, została też uwolniona z kaftanika :).
Różnica w zachowaniu jest niesamowita, przedtem była cichutka i głównie leżała, teraz biega, skacze i gada. Widac, że jest szczęśliwa :D.
Od czasu kastracji odstawiła dzieciaki całkowicie, syczy na nie, gdy do niej podchodzą. Za to zaadoptowała pluszowego króliczka, z którym śpi :). Może to i dobrze, nie będzie tęskniła za maluchami, kiedy pojadą do nowych domów.
Odczekamy jeszcze trochę, zaszczepimy panienkę i będzie gotowa do adopcji.

Anielka wczoraj, jeszcze w kaftaniku:

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Sob lip 10, 2010 20:59 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Brawo Monika!
"You did it!" :)

Powodzenia maluchom w nowych domach!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie lip 11, 2010 18:51 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:Cała trójeczka jeszcze razem:

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie lip 11, 2010 19:35 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:Wczoraj Anielce zdjęto szwy, została też uwolniona z kaftanika :).
Różnica w zachowaniu jest niesamowita, przedtem była cichutka i głównie leżała, teraz biega, skacze i gada. Widac, że jest szczęśliwa :D.
Od czasu kastracji odstawiła dzieciaki całkowicie, syczy na nie, gdy do niej podchodzą. Za to zaadoptowała pluszowego króliczka, z którym śpi :). Może to i dobrze, nie będzie tęskniła za maluchami, kiedy pojadą do nowych domów.
Odczekamy jeszcze trochę, zaszczepimy panienkę i będzie gotowa do adopcji.

Anielka wczoraj, jeszcze w kaftaniku:

Obrazek

Obrazek

Anielka, Prześliczne Słoneczko Kochane :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lip 12, 2010 20:19 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Dzisiaj oficjalnie stwierdzono, że z Antkową chrząstką wszystko jest w jak najlepszym porządku :D.
Nóżka Antka rośnie prosto i nie będzie potrzebował żadnego zabiegu :).

monikah

[poprzednia][następna]