Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, odeszła 12.07.2010

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 04, 2010 6:31 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Podrzucam koteczkę o poranku i trzymam :ok:
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Nie lip 04, 2010 9:49 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Kciukam za Malutką..

Biedna Sunieczko :cry:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie lip 04, 2010 19:09 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Biedna koteczka. Nie mogę pomóc finansowo ale zrobiłam bazarek. Może będzie z tego jakiś wpływ chociaż niewielki.

viewtopic.php?f=20&t=113739

Zapraszam na bazarek
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lip 04, 2010 20:01 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Ta sunia to jakies nowe zwierzatko chyba? trzeba przyznac, ze Iza nie szuka zwierzat, same ja znajduja wszystkie biedy, kocie, psie, konskie...wiedza gdzie po pomoc isc.Przykro, ze tym razem sie nie udalo (
Mysle tez, ze gdyby sie znalazl super mega domek, taki wymarzony forumowy, to kotek pewnie bylby do wydania...
Wypadek moze zdarzyc sie kazdemu, i w najlepszym domku,ale ta kotka chyba bedzie wymagala duzo troskliwej opieki.
Iza mi mowila, ze ma ogromna wole zycia, ze wpycha glowke pod reke do glaskania, slodka jest.
A tak cierpi, az trudno sobie wyobrazic....
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie lip 04, 2010 23:59 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Trzymaj się maleńka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lip 05, 2010 6:46 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Poproszę o nr konta na pw, dziś zrobiłabym przelew dla koteczki.
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Pon lip 05, 2010 10:35 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Balam sie wejsc na ten watek, a tu prosze - powialo optymizmem :)
Trzymam kciuki :)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon lip 05, 2010 12:20 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Wielbłądzio pisze:Zrobię przelew wieczorem z domu.

Kopnijcie mnie w d. gdybym zapomniała - bo mam sklerozę i mogę :roll:

Kopię - zrobiłaś przelew???? :kotek: :kotek:

A taka mundra jestem, bo sama też zrobiłam..
Niech się ten grosz przyda Dzieciakowi Choremu..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lip 05, 2010 16:12 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Wygląda jak moja Smolinosia :(
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lip 05, 2010 17:47 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Kaprys2004 pisze:
Wielbłądzio pisze:Zrobię przelew wieczorem z domu.

Kopnijcie mnie w d. gdybym zapomniała - bo mam sklerozę i mogę :roll:

Kopię - zrobiłaś przelew???? :kotek: :kotek:

A zrobiłam :mrgreen: Sama, bez kopania. W piątek chyba.
Niemniej jednak Kasiu bardzo Ci dziękuję za to przypomnienie i polecam się na przyszłość w podobnych sytuacjach :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lip 05, 2010 18:04 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Cytuję z wątku pomocowego Biafry.
Lidka pisze:
W Krakowie jest wet, który leczy ozonem
http://ozon-weterynarz.pl/
Może warto byłoby do niego.
Rewelacyjny jest też podobno olejek z dziurawca.
Jeśli sie nie mylę powinna go jeszcze mieć Tosza, ona z Krakowa.
Czyste rany warto ponaświetlać lampą bioptronową.
Wiem, że łątwo sie mówi a w przypadku Biafry bardzo trudno robi.

Dopiero dzisiaj trafiłam na wątek Kruszynki, a olejek "nie podobno" ale na pewno jest bardzo dobry.

Mam jeszcze trochę tego olejku (nowy dopiero się robi).
Mogę wysłać jeśli zdecydujecie się go stosować (nie chcę wysyłać ciemno, jeśli ktoś nie ma zamiaru go wykorzystać, bo wg mnie jest zbyt wartościowy by miał się zmarnować).

Tylko przy tak rozległych ranach potrzeba go będzie więcej niż w tej chwili mam, ale Tosza pewnie zgodzi się swój odstąpić dla tej koteczki (dostała go ode mnie ale niestety nie zdarzyła go zastosować)
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lip 05, 2010 18:17 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Potwierdzam rewelacyjne działanie olejku z dziurawca! Dostałam go od Amiki6 i leczyłam nim kikucik łapki Lili, koteczki znalezionej z urwaną łapką i kawałkiem ogonka. Efekty były świetne, zagoiło się bardzo szybko.

Poproszę o numer konta, dorzucę grosik dla koteńki :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon lip 05, 2010 18:23 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Amika6 pisze:Cytuję z wątku pomocowego Biafry.
Lidka pisze:
W Krakowie jest wet, który leczy ozonem
http://ozon-weterynarz.pl/
Może warto byłoby do niego.
Rewelacyjny jest też podobno olejek z dziurawca.
Jeśli sie nie mylę powinna go jeszcze mieć Tosza, ona z Krakowa.
Czyste rany warto ponaświetlać lampą bioptronową.
Wiem, że łątwo sie mówi a w przypadku Biafry bardzo trudno robi.

Dopiero dzisiaj trafiłam na wątek Kruszynki, a olejek "nie podobno" ale na pewno jest bardzo dobry.

Mam jeszcze trochę tego olejku (nowy dopiero się robi).
Mogę wysłać jeśli zdecydujecie się go stosować (nie chcę wysyłać ciemno, jeśli ktoś nie ma zamiaru go wykorzystać, bo wg mnie jest zbyt wartościowy by miał się zmarnować).

Tylko przy tak rozległych ranach potrzeba go będzie więcej niż w tej chwili mam, ale Tosza pewnie zgodzi się swój odstąpić dla tej koteczki (dostała go ode mnie ale niestety nie zdarzyła go zastosować)

Zanim doczytałam, że zostałam wywołana do odpowiedzi, miałam zaproponować, że odstąpię :) . Myślę, że kot jest w "mojej" lecznicy, co ułatwia sprawę. Decyzję o stosowaniu olejku ma podjąć Biafra, czy weterynarz?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon lip 05, 2010 18:41 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

dziewczyny napisze dzisiaj do Izy w sprawie tego olejku z dziurawca
niech się określi czy będzie potrzeboac
dzwonic nie mam co bo ona dzisiaj siano cały dzień zwozi

jak będę wiedziała co i jak dam znac

zaraz wyślę pw z numerm konta

przepraszam za małą aktywność ale jestemdętka w te upały :?

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Pon lip 05, 2010 20:26 Re: Kicia po makabrycznym wypadku u Biafry, potrzebna pomoc!

Trzymam mocno kciuki za kruszynkę :!:
Proszę o PW z numerem konta
Obrazek Obrazek

Kotola

Od: Pt mar 06, 2009 21:38

[poprzednia][następna]