Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 01, 2010 12:29 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

joanna521 pisze:Inky ma już ogłoszenia na [url]www.wegetarianie.pl[url] i link na Facebooku w Kieleckim zwierzyńcu :)
Wieczorem jeszcze pobuszuję po innych portalach :)

Inky bardzo dziękuje :kotek:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw lip 01, 2010 13:30 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Banerek dla Iniego :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/inkyw][img]http://tnij.org/inkyb[/img][/url]
Obrazek

Gem

Post » Czw lip 01, 2010 19:47 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Dziś, po prawie godzinnym polowaniu, udało mi się złapać kotkę, która wczoraj nam uciekła. Nie pozwalała się do siebie zbliżyć, ale na szczęście kocia mama przyniosła jej obiad - świeżo upolowaną młodą kuropatwę. Mała zajęła się jedzeniem i straciła czujność.

Oto Pestka

Obrazek

Obrazek

Malutka została odpchlona i odrobaczona. W transporterku zachowywała się spokojnie, podczas wizyty u pani doktor także.
Odwiozłem Pestkę do DT, w którym przebywa jej rodzeństwo. Mała natychmiast przytuliła się do reszty :)
Obrazek

Gem

Post » Pt lip 02, 2010 17:32 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

dopiero teraz zauwazylam te maluchy ze wsi
jakie biedaczki
co za ludzie
dobrze ze chociaz nie skoczyly w tej gnojowce
a co z ich mama w koncu?

wspolczuje ze jest tyle roboty i tyle biedakow;( jak to zwykle- czas na maluchy nadszedl co nie:/
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Pt lip 02, 2010 22:26 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Gem pisze:Dziś, po prawie godzinnym polowaniu, udało mi się złapać kotkę, która wczoraj nam uciekła.

Pestki tak mają, nie dają się złapać, jak nie chcą :ryk:

Do kompletu Jej brata powinniście nazwać Ogryzek :mrgreen: Chociaż nie wiem czy Kielce wytrzymają dwa takie duety :mrgreen:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt lip 02, 2010 23:07 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Jakiś czas temu Fiona i Gem byli awaryjnie u mnie na osiedlu, gdyż znalazłam kota w złym stanie. Niestety od tamtej pory kocurka już nie widziałam ani razu... :(
Za to udało mi się zreanimować aparat i porobić zdjęcia kotom, które mieszkają na osiedlu. Nie podejmuję się oceny wieku kotów - pozostawię to bardziej doświadczonym ode mnie.
Koty (Maciek i Szaraczek) są pełnojajecznymi kocurkami.

Maciek (imię nadane kocurkowi przez karmicielkę)

"no co się tak patrzysz?! ja chcę zjeść!"
Obrazek

"przeszkadzasz mi w jedzeniu"
Obrazek

"co tam się dzieje?"
Obrazek

Szaraczek (tak na Niego mówię)

"sucho, ale miska pusta"
Obrazek

"idź sobie, bo leje, a ja chcę jeść"
Obrazek

"mokro, ale miska napełniona"
Obrazek

Alyaa

Post » Pt lip 02, 2010 23:22 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Nowa
Nowa pojawła się niedawno, jakoś w zeszłym tygodniu. Nie mam pojęcia, jakiej jest płci (nie daje zajrzeć sobie pod ogon :) ), ale z pyszczka wygląda na kotkę.
Kicia się boi i ucieka jak tylko ktoś się zbliża do budki.
Zdjęcia nie były robione jednego dnia, stąd różna jakość.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alyaa

Post » Sob lip 03, 2010 6:19 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

ile kotow
szaraczek taki cudny
jeju
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Sob lip 03, 2010 23:07 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Kotów niestety jest więcej :(
Na ogródkach działkowych mieszka sobie mamusia z dwójką maluchów.

Mama
Kotka jest bardzo nieufna, ucieka na nasz widok albo na widok aparatu :) W miarę swobodnie czuje się w otoczeniu ludzi, na których działce ma schronienie. Dokarmiają ją i dzieciaki, ale niestety nie mają możliwości zaopiekować się kotką, mawet te kilka dni po sterylizacji :(
Tak jak w przypadku Nowej, zdjęcia robione są "na raty". Mimo, że odwiedzam Mamę niemal codziennie, nie zawsze jest w pobliżu. Zdjęcia kociaków udało się zrobić tylko dlatego, że byli karmiciele i "altanka", a której brykały była otwarta.

"nie lubię Cię!"
Obrazek

"czemu stoisz na mojej ścieżce?"
Obrazek

"znowu Ty?"
Obrazek

"idę sobie"
Obrazek

Alyaa

Post » Sob lip 03, 2010 23:27 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Kociaki nie dają podejść do siebie, więc płeć jest nieokreślona . Pingwinek, Pingu, jest bardziej wstydliwy, Pinga wydaje się być bardziej ciekawska.

Pingu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pinga

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alyaa

Post » Sob lip 03, 2010 23:28 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

fiona.22 pisze:I jeszcze mała Katia.
Obrazek

Fionaaaa...co u tej pięknoty? :mrgreen: bo mi się TŻet chyba znowu zakochał :mrgreen:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Nie lip 04, 2010 10:16 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

KsieznaJoanna pisze:
fiona.22 pisze:I jeszcze mała Katia.
Obrazek

Fionaaaa...co u tej pięknoty? :mrgreen: bo mi się TŻet chyba znowu zakochał :mrgreen:

Siedzi bidulka w hotelu i czeka na dom :kotek:
W środę zabraliśmy małą z podwórka razem z mamuśką.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Nie lip 04, 2010 10:17 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Alyaa super, że są fotki :ok:
Zaraz wrzucę kociaki na pierwszą stronę :mrgreen:
apeluje tez o dt dla maluchów !!!
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lip 04, 2010 12:59 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Ogłaszam wszem i wobec, ze mała Katia ma mega szczęście :1luvu:
Ponieważ jest kradziejką TŻtowych serc, ekspresowo znalazła domek u KsieznaJoanna :dance: :dance2:

Szukamy dla tej małej złodziejki transportu do Warszawy :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lip 04, 2010 20:53 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

:mrgreen: bardzo wyczekujemy tej małej dziewczynki :mrgreen: kradziejki TŻetowego serca :ryk:

mam nadzieję, że ktoś będzie na trasie Kielce-Warszawa jechał :roll:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

[poprzednia][następna]